Ziua Logo
  Nr. 3476 de joi, 10 noiembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Inflatie de 0,9% in octombrie
Rata inflatiei in luna octombrie 2005 a fost de 0,9%, iar cumulat pe primele 10 luni - de 6,8%, conform datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS). Fata de luna septembrie 2005, in octombrie cel mai mult s-au scumpit serviciile (2,2%), in timp ce preturile alimentelor s-au majorat cu 1,2%, iar pretul marfurilor nealimentare a ramas, in medie, la acelasi nivel. Comparativ cu sfarsitul anului trecut, serviciile s-au scumpit cu 11,5%, marfurile nealimentare cu 8,3%, iar alimentele cu 3,3%. Rata medie lunara a inflatiei a fost in acest an de 0,7%, fata de 0,8% in primele 10 luni din 2004. Rata inflatiei in ultimele 12 luni (octombrie 2004 - octombrie 2005) a fost de 8,1%. Tinta de inflatie pentru acest an, anuntata de Banca Nationala a Romaniei, este de 7,5% plus/minus un punct procentual. Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat recent ca la sfarsitul acestui an inflatia se va situa la 8% - 8,3%. (A.M.V.)
Schimbare la Transelectrica
Ministrul Codrut Seres e pe cale sa-l schimbe pe directorul companiei nationale Transelectrica, Ion Merfu. Se pare ca locul lui Merfu va fi luat de directorul sucursalei Sibiu, Stelian Gal. Reamintim, Transelectrica asigura functionarea sistemului energetic national, este compania de transport a energiei electrice si administreaza piata de energie prin filiala Opcom. (G.M.)
Carrefour la Baneasa
Galeria de magazine a centrului comercial Feeria, dezvoltat in cadrul proiectului imobiliar Baneasa, va fi cea mai mare a retailerului francez Carreforur in Romania, avand o suprafata de 17.300 de metri patrati si numarand intre 75 si 80 de unitati, transmite Mediafax. "Spatiile comerciale din cadrul galeriei sunt deja inchiriate in acest moment in proportie de 100%, desi mai sunt sase luni pana la deschiderea centrului din nordul Bucurestiului", conform precizarilor directorului de marketing al Carrefour, Andreea Mihai. Acesta va fi al patrulea hypermarket Carrefour din Bucuresti si al saselea la nivel national. Obiectivul companiei este de a ajunge la sase unitati in Capitala, respectiv la un total de aproximativ 20 de hypermarketuri in Romania, reprezentand o investitie de 400-500 de milioane de euro. Dezvoltata in cadrul proiectului imobiliar Baneasa, constructia centrului comercial Feeria este o investitie in valoare totala de 40 de milioane de euro, realizata de compania de constructii Soconac, filiala a grupului francez Vinci. (A.G.C.)
Final de promotie Timisoreana
In cadrul promotiei Timisoreana, care s-a desfasurat in perioada 15 iulie - 30 septembrie, s-au acordat, prin tragere la sorti, 20 de mari premii constand in cate o Dacia Logan, precum si premii instant in bere celor care au cumparat sticle si doze de Timisoreana de 0,5 litri. Potrivit unui comunicat de presa, rezultatele promotiei au aratat ca "Premii adevarate pentru oameni adevarati" a fost, pentru al doilea an consecutiv, o campanie de succes, adunand peste 534.000 de intrari pentru marile premii (cu 30% mai mult decat promotia de anul trecut). "Daca ar fi puse una langa alta, ar inseamna aproximativ 100 de km de scrisori!", se precizeaza in comunicat. In acelasi timp, a crescut cu 25% procentul celor care prefera sa consume Timisoreana inaintea celorlalte marci de bere, in perioada iulie - septembrie, comparativ cu perioada aprilie-iunie. (M.C.B.)
A r h i v a
  Dependenta de TBI Credit    
  BNR: "Perceptia ca nu se mai acorda credite in valuta este eronata"    
  Bursa de energie "transparenta"    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Rusia ne da praful de pe Tezaur (201 afisari)
 Dependenta de TBI Credit (129 afisari)
 Marile pandemii ale omenirii (123 afisari)
 Pierduta de Cotroceni (111 afisari)
 Programe TV (47 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00870 sec.