Ziua Logo
  Nr. 3475 de miercuri, 9 noiembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Lupescu si-a gasit Nasul
-- "Kaiserul" este unul dintre oamenii alaturi de care Mircea Sandu vrea sa conduca federatia * In schimbul sprijinului sau, Lupescu si unii dintre prietenii sai vor primi functii la FRF
Foto: Mediafax
Mircea Sandu organizeaza astazi o conferinta de presa, la casa Fotbalului, in care urmeaza sa-si prezinte noii colaboratori, alaturi de care va conduce federatia daca va castiga alegerile de pe 21 noiembrie. Dupa ce si-a asigurat ieri sprijinul maselor de alegatori din Diviziile B si C, care au fost invitati la o intalnire amicala la Campina si cazati la hotelul lui Mircea Sandu si al presedintelui Poianei, Stefan Chitu, Nasu' spera sa-si imbunateasca capitalul de imagine cu numele lui Ionut Lupescu. "Kaiserul", pana mai ieri unul din cei mai vehementi contestatari ai presedintelui FRF, s-a solidarizat cu Sandu si a purtat chiar o discutie in numele acestuia cu Sepp Blatter, seful FIFA, la Zurich. De asemenea, Nasu' si-a redus la tacere si contestatarii din sindicatul jucatorilor AFAN, momindu-i cu functii pe Alex Radulescu si Florin Prunea. Totusi, cel mai important nume in panoplia lui Sandu ramane Lupescu, iar acesta pare ca si-a intrat deja in atributiuni din moment ce prietenul sau Jean Vladoiu a dezvaluit ca a fost sunat de acesta pentru a i se propune o functie in cadrul FRF, in eventualitatea in care Sandu va castiga alegerile. Lupescu a fost alaturi de Prunea si de Vladoiu unul dintre cei mai aprigi critici ai lui Mircea Sandu si ai lui Dumitru Dragomir, cei doi conducatori ai fotbalului romanesc. Cei trei fotbalisti au organizat in anul 2002, alaturi de mai multi jucatori, un mars pentru a protesta impotriva lui Dragomir si Sandu.
Gica Popescu: "Refuz sa cred!"
Gica Popescu, principalul contracandidat al Nasului in alegerile pentru sefia FRF, a declarat ca nu crede in zvonurile privitoare la alianta dintre Lupescu si Sandu. "Refuz sa cred ca Ionut va face parte din echipa lui Mircea Sandu", a spus Popescu, care a adaugat ca nu se poate ca un om care l-a "hulit" atat de mult pe actualul presedinte al FRF ar putea trece acum de partea lui. "Baciul" a declarat ca ii va pregati o oferta lui Ionut Lupescu, in eventualitatea in care va castiga presedintia FRF, dar o va discuta doar cu el, dupa intoarcerea fostului international din Elvetia. Scos din cursa pentru federatie intrucat nu era licentiat, "Kaiserul" a declarat ca nu va colabora cu Gica Popescu, deoarece nu crede in programul acestuia pentru reconstructia fotbalului romanesc. In alta ordine de idei, Gica Popescu s-a intalnit ieri cu reprezentantii echipelor de fotbal din Bistrita-Nasaud, judet recunoscut drept unul dintre fiefurile lui Mircea Sandu, prin legaturile de interese dintre acesta si Jean Padureanu. La intrunire au participat sase dintre presedintii de cluburi din judet, in timp ce Gloria Bistrita a fost reprezentata de directorul clubului, Ioan Horoba. Oficialul Gloriei s-a ferit sa faca o declaratie presei dupa incheierea discutiilor, spunand ca votul din 21 noiembrie va reflecta concluziile la care s-a ajuns dupa aceasta intalnire. Gica Popescu l-a atacat din nou pe Mircea Sandu, sustinand ca acesta nu a prezentat, pana acum, nici un proiect legat de viitorul fotbalului. "Nu am simtit ca aici ar fi fieful lui Sandu", a spus Popescu, care a adaugat ca el si Lupescu nu au experienta pe care Sandu a acumulat-o la conducerea FRF, dar sunt mai bine intentionati decat acesta. Chiar daca oficialii Gloriei sunt recunoscuti drept unii dintre cei mai mari sustinatori ai lui Mircea Sandu, care le-a acoperit ani in sir blaturile, conform declaratiei presedintelui FRF intr-o emisiune tv, Ioan Ovidiu Sabau, antrenorul ardelenilor, a spus ca in fotbalul romanesc a venit momentul unei schimbari pe care doar "Baciul" o poate aduce.
Lupescu: "Nu m-am decis inca"
In replica la acuzatiile ce i s-au adus, Ionut Lupescu a declarat ieri ca atat Mircea Sandu cat si Gheorghe Popescu i-au oferit posturi de conducere in cadrul FRF. "Mie din pacate nu mi-au dat voie sa candidez. Nu-mi convine, dar am respectat decizia, asta este. Acum am doua variante, desi eu as fi optat pentru a treia, sa candidez eu, dar nu am aceasta posibilitate. Nu m-am hotarat deocamdata. Zilele viitoare o sa iau o decizie. Am anumite doleante si viziuni si cu siguranta nu ma voi duce acolo pe un post de marioneta. Nu vizez functia, ci sa am putere de decizie, atributii, sa-mi asum responsabilitati", a spus Lupescu la intoarcerea de la Z�rich. Intrebat de ce ar accepta oferta actualului presedinte al FRF, dupa ce a organizat un miting impotriva acestuia impreuna cu sindicatul fotbalistilor AFAN, Lupescu a raspuns: "Nu sunt de partea lui Mircea Sandu. Ceea ce am spus atunci la acel miting este corect, a fost ceea ce am gandit la momentul respectiv si ceea ce gandesc si acum. O sa o spun de fiecare data, indiferent despre cine e vorba sau daca deranjez pe unul sau pe altul. Daca Mircea Sandu doreste sa reorganizeze Federatia Romana de Fotbal si fotbalul romanesc atunci sigur ca se poate discuta. Daca nu, nu ma intereseaza. Sigur ca nu poti sa vii si sa tai totul si sa spui ca de maine faci totul mult mai bine, dar eu cred ca merita o incercare". Fostul international nu a dorit sa dezvaluie ce functie i-a oferit Mircea Sandu, spunand ca acest lucru il va anunta presedintele FRF in conferinta de presa de miercuri. Lupescu sustine ca nu simte nici o presiune asupra lui pentru ca are de ales intre Sandu si Popescu. "De ce sa fie presiuni? De la cine sa am? In afara de sotia mea nu am nici o presiune. Si ea tine cu mine, nu se baga in probleme de genul asta", a mentionat fostul jucator dinamovist.
Vladoiu: "Lupescu mi-a propus o functie la FRF!"
Fostul atacant a refuzat motivand ca "nu linge acolo unde a scuipat" si spune
ca nu se astepta la o asemenea schimbare de atitudine din partea "Kaiserului"
Foto: Mediafax
Cat de adevarat este zvonul conform caruia Ionut Lupescu s-a solidarizat cu Mircea Sandu, in campania acestuia pentru conducerea FRF?
Este adevarat in totalitate si, intelege-ma, nu vreau sa comentez mai mult actiunile lui Ionut. In fond este imaginea lui in joc si fiecare are grija de ea asa cum crede de cuviinta.
Ti s-a propus o functie in eventualitatea in care Mircea Sandu castiga alegerile?
Da, am fost sunat si m-a intrebat Ionut ce vreau: o funtie la birou - imi pregatisera pana si biroul! - sau una pe teren. Insa am refuzat ambele variante.
De ce nu ai acceptat unul din posturile oferite?
Eu nu sunt omul care sa linga acolo unde am scuipat. Dupa ce l-am criticat atatia ani de zile pe Mircea Sandu si sistemul instituit de el la federatie, nu pot sa vin acolo si sa ma instalez la un birou ca si cum nu s-a intamplat nimic. Pur si simplu nu pot sa fac asta. Am onoarea mea si prefer sa stau linistit acasa mai putin mediatizat si cu mai putine functii decat sa fiu acuzat de ipocrizie si sa-mi fie rusine sa ies din casa.
Te asteptai la o asemenea schimbare de atitudine din partea lui Lupescu?
Niciodata. Nu mi-am imaginat ca din contestatarul cel mai vehement al lui Mircea Sandu se va transforma intr-un sustinator al lui. Daca in cazul lui Prunea aveam unele rezerve, pentru Ionut as fi bagat mana in foc.
Ce crezi ca l-a determinat pe Ionut Lupescu sa-si modifice pozitia?
Nu vreau sa comentez acest lucru. Mai bine il intrebati pe el.
Vei reveni in fotbalul romanesc?
Nu. Cel putin nu in viitorul apropiat.
Prunea: "Sandu este singurul candidat care ne-a contactat"
Fostul contestatar al presedintelui FRF nu exclude preluarea unei functii in cadrul federatiei
Mircea PAUN - ZIUA Foto
Ai primit vreo oferta de colaborare din partea lui Mircea Sandu, in eventualitarea in care acesta va castiga alegerile FRF?
Nu, nu am primit nici o oferta.
Ce este adevarat in zvonul potrivit caruia tu, Ionut Lupescu si Alex Radulescu urmeaza sa fiti cooptati in staff-ul federal?
Nu stiu ce este adevarat in ceea ce-l priveste pe Lupescu, insa cat priveste AFAN-ul, acolo unde eu sunt vicepresedinte, Sandu a fost singurul dintre candidati care ne-a contactat si cu care urmeaza sa purtam discutii.
In ce vor consta aceste discutii?
Se vor referi strict la revendicarile noastre, ale jucatorilor. Adica, discutii privind statut, pensii, contract cadru, etc. Nu este nimic concret sau batut in cuie deocamdata. Se negociaza. Important este sa obtinem ceea ce ne-am propus pentru jucatori.
Cum ramane cu acuzele tale la adresa presedintelui FRF?
- Repet, Mircea Sandu a fost singurul care ne-a contactat si ne-a invitat la masa negocierilor.
Veti face un mars de sustinere pentru Mircea Sandu la fel cum ati facut unul impotriva lui si a lui Mitica Dragomir?
- Nu vom face asa. Vor exista doar discutii cu presedintele FRF si nimic mai mult.
Te tenteaza o functie in cadrul federatiei?
Momentan sunt vicepresedinte AFAN, iar cand imi expira mandatul mai vedem. De asemenea, sunt in continuare jucator activ, asa ca este greu de spus acum ce va fi in continuare.
"Generatia de aur" anti-Sandu
Membri ai "Generatiei de aur" s-au solidarizat in jurul lui Gica Popescu pentru sustinerea candidaturii acestuia la conducerea FRF. Gabi Balint, Miodrag Belodedici, Anton Dobos, Ilie Dumitrescu, Gheorghe Hagi, Adrian Ilie, Viorel Moldovan, Dan Petrescu, Gheorghe Popescu, Florin Raducioiu, Iosif Rotariu, Ioan Sabau, Tibor Selymes, Bogdan Stelea au semnat un comunicat de presa in care isi exprima nemultumirea fata de starea actuala a fotbalului romanesc, sustinand ca alegerile din 21 noiembrie reprezinta momentul ideal pentru schimbare. De asemenea, "Generatia de aur" acuza presiunile exercitate de Mircea Sandu in tentativa acestuia de a-si pastra functia de conducere. "Conducatorii federatiei recurg la orice metode, inclusiv cele pe care le credeam uitate odata cu sfarsitul perioadei comuniste. Asupra celor care vor vota la scrutinul din 21 noiembrie se fac tot felul de presiuni", se mentioneaza in comunicat.
Nicolae GANEA 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
nu uita ceva!!!   de stefanell
BRAVO VLADOIU!!!!!!!!   de radulupu
A r h i v a
  Gica Popescu: "Piturca va ramane selectioner"    1 comentariu
  Urzica - un presedinte pentru gimnasti    
  Clujenii au probleme cu intrarea in Israel    3 comentarii
  Un om disperat    1 comentariu
  Moldovan ramane la "Poli" Timisoara    
  Hagi este rege in Banat    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 "Poezia a iesit de mult din batistele udate cu apa de trandafiri" (201 afisari)
 Sulfina Barbu, regina baltilor (95 afisari)
 Asasini celebri in puscariile Romaniei (67 afisari)
 Cel mai puternic om din Romania (55 afisari)
 Firul STS (37 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01336 sec.