Ziua Logo
  Nr. 3474 de marti, 8 noiembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Editorial
Contrapunct
Universitarii din politica
Ioan GROSAN 
Daca cineva ar avea curiozitatea sa-i numere, ar ramane crucit de cati confi si profi univ. dr. (unii si docenti!) freaca menta pe bancile Parlamentului sau in structurile Guvernului. Cred ca suntem tara cu cei mai multi oameni politici beneficiind de inalte patalamale universitare pe cap de locuitor. Toti acestia, ca vor sau nu vor, ca-si aduc sau nu aminte, au trecut (unii precum valiza prin gara) prin scoala romaneasca, sunt produsele ei. O scoala careia acum, cand s-au vazut cu sacii de titluri in caruta, ii intorc frumusel spatele. Asa s-a-ntamplat si sub guvernarea PSD, asa se-ntampla si sub guvernarea Cinicei Coalitii. "Nu sunt bani pentru Invatamant!" - e refrenul obsedant ce se aude din Palatul Victoria in aceste zile. Bine ca sunt bani pentru ca parlamentarii sa-si schimbe masinile de serviciu precum isi schimba profesorii ciorapii.
Unul din efectele previzibile ale acestei vacante fortate va fi sporirea orelor de meditatii particulare; care parinte responsabil n-ar vrea sa umple hiatusul de azi-maine-poimaine, in conditiile in care deja exista o inhibanta aglomerare de materii, mai ales in anii terminali? Dar cati dintre parinti isi pot permite luxul unor meditatii in ritm continuu, la mai multe obiecte de studiu? Puterea se mandreste cu realizarile scolii romanesti doar atunci cand cativa elevi straluciti castiga olimpiade internationale (care elevi se duc imediat ca bursieri in marile universitati occidentale, ca doar n-or fi nebuni sa stea pe salarii de mizerie in niste fantomatice institute romanesti de cercetare).
Riscul pe termen nu lung, ci mediu, al acestui dezinteres cras fata de invatamant este ca s-ar putea sa ne trezim in curand ca avem si noi "maghrebienii" nostri, iar cei care azi refuza sa mareasca bugetul pentru scoli sa-si vada superbele lor limuzine transformate in fier vechi. Si ars.
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
UNDE VEZI MATA UNIVERSITARI ADEVARATI?   de Davidescu vasile
Apropo de schimbatul masinilor parlamentarilor   de Hyena
A r h i v a
  Final de etapa in razboiul Basescu-Tariceanu1    14 comentarii
  Minoritatile nationale intre stanga si dreapta    6 comentarii
  Rusia la granita naturala a Romaniei    8 comentarii
  CSI este un organism viu    2 comentarii
  Datoria irakiana si lasitatea puterii    11 comentarii
  La judecata zilei    
 Top afisari / comentarii 
 More than 80% of education staff on strike (138 afisari)
 Greva in peste 80% din scoli (124 afisari)
 Rusia vizeaza o noua ordine mondiala (82 afisari)
 Rusia la granita naturala a Romaniei (79 afisari)
 A fost demolat spitalul in care a murit Elvis (67 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.89343 sec.