Ziua Logo
  Nr. 3474 de marti, 8 noiembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Macovei face precizari
Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a mentionat, prin intermediul unui comunicat de presa, ca imobilul care a facut obiectul litigiului intre Ana Maria Petrini si parintii sai este un apartament cu trei camere, la care accesul se face pe scara de serviciu. De asemenea, Macovei sustine ca parintii ei au aflat de exsitenta unei notificari abia in anul 2000, la declansarea procesului de revendicare. In acelasi timp, ministrul Justitiei a precizat ca nu cunoaste motivul pentru care acest dosar a fost mutat de la un complet la altul. Macovei a adaugat ca spera ca inspectorii CSM sa clarifice acest aspect, iar in cazul in care se va constata incalcarea prevederii legale privind distributia aleatorie a dosarelor, Consiliul Superior al Magistraturii va lua masurile care se impun. In final, ministrul mai precizeaza ca nu a intervenit in niciun fel in procesul parintilor sai. (D.E.I.)
Sute de romani expulzati
Peste sase sute de romani au fost returnati de autoritatile straine de la inceputul anului, prin vamile din Timis. Potrivit unei statistici a Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Timis, in 2004 numarul persoanelor expulzate din Italia, Spania, Serbia sau Ungaria era de peste 250, fata de sase sute in acest an. IJPF a precizat ca majoritatea romanilor au fost returnati din Italia si Serbia, iar autoritatile straine au luat aceste masuri fie pentru ca persoanele depasisera termenul legal de sedere, fie pentru ca nu aveau acte de identitate sau au fost prinse furand si cersind. Potrivit sursei citate, romanii au primit interdictie de intrare in aceste tari, intre cinci si zece ani, ori s-au ales cu dosare penale pentru furt. (M.V.R.)
Arsi de vii
Trei persoane din orasul Strehaia, printre care si un copil, au ars de vii, duminica, in beciul in care fusesera inchisi, in timp ce alti doi minori si mama acestora au reusit sa se salveze, suferind insa arsuri grave. Anchetatorii au stabilit ca, dupa o cearta in familie, Alexandru P., in varsta de 35 de ani, proprietarul locuintei, si-a bagat cu forta in beci concubina, Camelia M., pe cei trei copii ai lor, in varsta de doi, sapte si respectiv 12 ani, precum si pe Elena C., de 29 de ani, o femeie din comuna Butoiesti cu care intretinea relatii extraconjugale. Barbatul a inchis usa beciului, a turnat benzina pe el si pe celelalte cinci persoane, dupa care le-a dat foc. Alexandru P., fiul sau in varsta de 12 ani si Elena C. au murit, in timp ce Camelia si ceilalti doi copii au reusit sa iasa printr-un ochi de geam. Supravietuitorii se afla internati, cu arsuri grave, la Spitalul Judetean din Drobeta Turnu Severin. (G.T.)
Plangerea lui Tiriac jr amanata
Plangerea intentata de Ion Alexandru Tiriac, impotriva procurorilor Flavius Craznic si Nicolae Neagoe, care l-au anchetat in cazul "Cocaina pentru VIP-uri", a avut ieri, un prim termen la Inalta Curte de Casatie si Justitie. In mod normal, la acest termen ar fi trebuit luata in discutie admisibilitatea acestei cereri. Judecarea cauzei a fost insa amanata pentru data de 5 decembrie, dupa ce avocatul lui Ion Alexandru Tiriac a solicitat instantei acest lucru, motivand ca starea de sanatate nu ii permite sa pledeze. (M.V.R.)
11 raniti langa Buzau
Un grav accident rutier a avut loc ieri, pe drumul care leaga Buzau de Braila, in localitatea Verguleasa, 11 persoane fiind ranite dupa ce microbuzul in care se aflau s-a rasturnat. Reprezentantii firmei de transport sustin ca masina s-a rasturnat intr-un sant in momentul in care soferul a incercat sa evite impactul cu un autoturism Cielo al carui sofer ar fi facut o depasire neregulamentara. Toti pasagerii au fost raniti, ei fiind transportati la Spitalul Judetean Buzau. Starea lor este stabila, medicii declarand ca acestia se afla in afara oricarui pericol. Soferul autoturismului Cielo a fugit de la locul accidentului, masina sa fiind data in urmarire generala de catre politisti. (G.T.)
Rapit si maltratat
Un tanar din Bucuresti a fost rapit in noaptea de sambata spre duminica, dintr-o statie de tramvai, sechestrat intr-o locuinta, batut si ars cu tigara. Potrivit Politiei Capitalei, duminica dimineata, un tanar a anuntat Dispeceratul Politiei Capitalei ca pe telefonul sau mobil a primit mai multe mesaje de la prietenul lui, Alexandru S., de 19 ani, care i-a transmis ca este tinut cu forta si maltratat intr-un imobil din Sectorul 2 al orasului. Oamenii legii s-au deplasat la adresa respectiva si l-au gasit pe tanarul sechestrat, impreuna cu Marian F., de 34 de ani, si Elvis F., de 17 ani. Politistii au stabilit ca Alexandru a fost acostat de cei doi, in statia RATB "Sfantu Gheorghe" si fortat sa urce intr-un autoturism. Baiatul a fost dus intr-o locuinta, situata pe strada Mantuleasa, unde agresorii l-au filmat in timp ce il loveau si il ardeau cu tigara. In acest fel acestia au incercat sa se razbune pe Alexandru, despre care spun ca este amantul sotiei lui Marian F.. Cei doi au fost retinuti sub acuzatiile de lipsire de libertate in mod ilegal. (G.T.)
Viza speciala pentru Ungaria
Romanii care au familie sau afaceri in Ungaria si obisnuiesc sa stea in tara vecina mai mult de 90 de zile, cat este termenul legal de sedere, vor putea obtine, in mod gratuit, o viza speciala. Purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Timis, comisar Viorel Alexe, a declarat, ieri, ca viza se va introduce din 1 ianuarie 2006 si se va putea obtine de la Ambasada Ungariei la Bucuresti sau de la Consulatul General de la Cluj. Alexe a spus ca viza nu va fi pentru romanii care vor sa stea putin in Ungaria sau care calatoresc de mai multe ori, dar ocazional. Acestia vor putea merge, in continuare, fara acest document. Actul nu se refera nici la cei care pleaca in Ungaria in cautarea unui loc de munca, ci doar la cei care vor sa stea in tara vecina mai mult de 90 de zile. (G.T.)
A r h i v a
  OTV, dat in judecata de Iovan    3 comentarii
  Gheorghe Funar audiat la Parchet    1 comentariu
  Student la Teologie, arestat pentru pornografie    1 comentariu
  Familiile cu copii, verificate la vama    
 Top afisari / comentarii 
 More than 80% of education staff on strike (138 afisari)
 Greva in peste 80% din scoli (124 afisari)
 Rusia vizeaza o noua ordine mondiala (82 afisari)
 Rusia la granita naturala a Romaniei (79 afisari)
 A fost demolat spitalul in care a murit Elvis (67 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01124 sec.