Ziua Logo
  Nr. 3471 de vineri, 4 noiembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Mai tarziu la Luvru
Din cauza "unei intarzieri cu trei luni fata de grafic", expozitia de arta medievala romaneasca ce urma sa fie organizata in 2006 de Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) la Muzeul Luvru din Paris se amana pentru 2007, a explicat ministrul de resort, Adrian Iorgulescu, citat de Rompres, in cadrul unei conferinte de presa desfasurate miercuri. Ministrul a mai precizat ca acest al doilea termen a fost stabilit dupa intrevederile pe care le-a avut saptamana trecuta secretarul de stat in MCC Virgil-Stefan Nitulescu la Ministerul Culturii si Comunicatiei din Franta si la Muzeul Luvru. Ministrul Iorgulescu a amintit ca expozitia va fi finantata de statul francez si se inscrie intr-o serie de schimburi culturale intre Franta si tara noastra. Nitulescu a adaugat ca a discutat si despre organizarea altor expozitii romanesti in Hexagon, acestea vizand arta in Romania secolelor XV-XVI, civilizatia Cucuteni s.a. (L.D.)
Pictura, dans si muzica la Opera
Mai intai dans si muzica - "Corpuri vibrante danseaza in zbor", spectacol coordonat de grupul Inter-Art condus de Mihaela Vosganian si Liliana Iorgulescu, la care se alatura interpreta Maria Luisa Sales din Italia. Apoi arta plastica - vernisajul expozitiei de pictura a Loredanei Raciti (Italia), orele 19.00. Ambele evenimente, organizate cu sprijinul S.C. Eurografica S.R.L., vor avea loc in aceasta seara (4 noiembrie), la Opera Nationala din Bucuresti. (L.D.)
Dese(m)ne la "Caminul Artei"
Artistul Marian Gheorghe a vernisat ieri, la Galeriile Caminul Artei (etaj), expozitia "Dese(m)ne" din ciclul "AccIDente ESTetice", in incercarea de evocare a modernitatii pe care toti vrem sa o intelegem in afara determinarilor stilistice. Ce inseamna sa fii modern? Din punct de vedere al desenului inseamna sa extragi o esenta si o forma clara a unui obiect, sa evoci o gestica transpusa in materialitate. Criticul Constantin Hostiuc apreciaza ca Marian Gheorghe este un astfel de experimentalist, cu o concizie extrema a formelor si cu o claritate deosebita a discursului, care ne fac sa fim mai putin demonstrativi in opinii si mai coerenti in efort. Nascut la Turnu Severin, Marian Gheorghe a absolvit Academia de Arta din Bucuresti, Facultatea de Arte Decorative, Sectia Metal. Palmaresul sau numara multe expozitii personale si de grup in tara si in strainatate. Expozitia ramane deschisa pana pe 16 noiembrie. (Carmen POPESCU)
A r h i v a
  "Nu stii niciodata in poezie cand esti sublim si cand esti ridicol"    5 comentarii
  Cel mai citit scriitor brazilian vine la Bucuresti. Nu e Coelho    
  "Razbunarea" lui Wajda    1 comentariu
  Posta redactiei ZIUA    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Legea mamei si copilului (182 afisari)
 Programe TV (71 afisari)
 Cade imperiul Micula (61 afisari)
 Asociatia "21 Decembrie" cere arestarea lui Tuculeanu (39 afisari)
 "Escrocul din Carpati", din nou in detentie (34 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00782 sec.