Ziua Logo
  Nr. 3470 de joi, 3 noiembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Cercetatori nemultumiti
Mai mult de o suta de salariati din cercetare au protestat ieri, in fata sediului Parlamentului, pentru a atrage atentia guvernantilor ca bugetul de 0,32% din PIB alocat acestui domeniu este insuficient, legea cercetarii prevazand un minim de 0,8 procente. Radu Minea, presedintele Federatiei Sindicatelor Lucratorilor din Cercetare-Proiectare din Romania (FSLCPR), a aratat ca, potrivit unei prevederi legislative care ar fi fost abrogata, cercetarea trebuia sa primeasca minimum 0,8% din PIB. Bugetul acestui domeniu a crescut de la 0,2%, la 0,3% din PIB, "crestere care intra in marja de eroare a bugetelor", dupa cum afirma liderul sindical. Minea afirma ca tot o minciuna este si faptul ca aceasta crestere a bugetului pentru cercetare dezechilibreaza invatamantul. "Nici macar acesti bani (0,32% din PIB) nu ajung la cercetare, noi vrem ca bugetul care exista pentru cercetare sa fie al cercetarii si sa nu mai fie imprastiat pentru invatamantul superior, ca anul trecut", adauga Minea. (C.P.)
Investitie Makita
Pe raza comunei Branesti din judetul lfov, grupul Makita va construi o fabrica ce va oferi peste 300 de locuri de munca. Makita este reprezentata oficial in Romania incepand cu anul 2000 de catre filiala sa Makita Romania SRL, care se ocupa de importul si distributia masinilor-unelte portabile, a pieselor de schimb si accesoriilor printr-o retea in continua crestere. Fabrica de la Branesti va fi deschisa in primavara anului 2007 si va produce scule electrice (de la procesarea de motoare si de alte piese pana la asamblare). Aceasta corporatie, dupa 90 de ani de activitate, a devenit acum o companie multinationala cu 19 sucursale, 113 puncte de vanzare, 2 centre de distributie, 2 fabrici in Japonia si 7 in strainatate. In total are peste 8500 de angajati. "Makita urmareste sa devina cel mai bun furnizor mondial de masini-unelte prtabile electrice, incluzand scule electrice cu acumulatori, masini de prelucrare a lemnului, scule pneumatice si scule pentru gradinarit, toate acestea facand viata mai confortabila si placuta", au declarat reprezentantii niponi ai firmei Makita. Acestia, impreuna cu directorul executiv al filialei din Romania au afirmat ca vor colabora cu toti producatorii (autohtoni) de componente ce pot fi integrate in produsele ce vor fi fabricate la Branesti (piese din otel presate la rece, cabluri alimentare, conectori, regulatoare electronice de turatie, carcase de plastic, magneziu si aluminiu turnate sub presiune). (Corina SCARLAT)
Anchete sociale la cerere
La cererea instantelor judecatoresti, Serviciul Autoritate Tutelara din cadrul Primariei Sectorului 3 a efectuat, in ultima luna, 55 de anchete sociale pentru divorturi si reincredintari de minori, 40 anchete sociale pentru minorii infractori si 25 la solicitarea instantelor pentru cereri de intrerupere a executarii pedepsei. In paralel, s-au intocmit 6 anchete sociale la domiciliul persoanelor varstnice care au solicitat asistarea in fata notarilor la incheierea unor contracte de intretinere. Reamintim ca Primaria Sectorului 3 acorda asistenta juridica persoanelor varstnice care doresc sa incheie un contract de intretinere, prin care transfera cumparatorului, dupa deces, drepturile asupra locuintei. Cei interesati sa beneficieze de asistenta juridica se pot adresa Serviciului amintit, cu sediul in str. Matei Basarab nr. 63 (Casa de Casatorii, et. 1, camera 9), luni, miercuri si joi intre orele 9.00-19.00, marti si vineri intre 9.00-17.00 si sambata intre 9.00-14.00, telefon 318.03.23-29 int. 116. (M.S.)
Burse AILOG
Cinci studenti romani, castigatori ai unor burse finantate de AILOG - Asociatia Italiana de Logistica si Supply Chain Management - vor fi premiati astazi, la Palatul Parlamentului, in cadrul celei de-a treia editii a Conferintei Internationale de Logistica Italo - Romana, ce se desfasoara la Bucuresti in zilele de 3 si 4 noiembrie. Bursele, in valoare de cateva mii de euro, vor fi inmanate de Neculai Ontanu, primarul Sectorului 2 al Bucurestilor, si de Domenico Netti, presedintele AILOG. Cu aceasta ocazie, tinerii vor face scurte prezentari ale lucrarilor realizate, respectiv: Masuri de optimizare a traficului rutier in Bucuresti si protejarea mediului inconjurator prin masuri de reducere a noxelor, si amenajarea raului Arges si a canalului navigabil Dunare-Bucuresti, ca alternativa a transportului de marfuri spre Capitala. Studentii - de la Universitatea Politehnica Bucuresti, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, Universitatea Spiru Haret, ASE si Universitatea Romano-Americana - au participat anul acesta la un curs organizat de Primaria Sectorului 2 si AILOG, unde specialisti de renume din Italia le-au predat, timp de cinci luni, management si logistica in domeniul afacerilor. (Magda SEVERIN)
Sony lanseaza Bravia
Sony Europe anunta lansarea unei noi linii de televizoare cu ecran plat sub numele "Bravia". Noile televizoare vor incorpora combinatia tehnologica optima pentru fiecare model de televizor. "La capitolul tehnologie putem mentiona cea de-a saptea generatie a modelului de ecran Sony. Se prevede ca acesta sa redefineasca standardele curente industriale, cu un unghi de vizualizare mult mai larg, care pastreaza atat contrastul, cat si intensitatea culorii, si o viteza de raspuns mult mai mare care asigura miscari fluide, marind placerea de a urmari un film sau scenele sportive", afirma reprezentantii Sony Romania. "Lansarea Bravia reprezinta o piatra de temelie in afacerile noastre de a comercializa televizoare in Europa si vine intr-un moment cand consumatorii cer din ce in ce mai mult de la tehnologiile casnice de comunicatii si divertisment", a comentat Andreas Ditter, Director TV Marketing Sony Europe. Compania acorda o mare atentie claritatii imaginii, in consens cu noua generatie de consumatori care prefera sistemele de "Inalta Definitie". Ecranele LCD vor integra toate dispozitivele HD ce asigura o vizualizare perfecta. Televizoarele Bravia de la Sony sunt disponibile in Europa incepand cu luna septembrie 2005. (A.M.V.)
A r h i v a
  Scoala trage obloanele    5 comentarii
  Calendarul scumpirii gazelor, dupa 15 noiembrie    
  Tariceanu: "Agricultura romaneasca traieste din amintiri"    3 comentarii
  Registrul Comertului nu-si gaseste locul    
 Top afisari / comentarii 
 Vioara lui Paganini, oferita ca premiu (952 afisari)
 Vasile Blaga - liderul din umbra (451 afisari)
 CIA are inchisori secrete in Europa de Est (234 afisari)
 Stiri pe scurt (108 afisari)
 Programe TV (107 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01134 sec.