Ziua Logo
  Nr. 3466 de sambata, 29 octombrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Reglementari privind locuinta
Regia Autonoma "Monitorul Oficial" a lansat volumul "Reglementari privind locuinta" - editia a V-a revazuta si adaugita. Aceasta lucrare, ce abordeaza o tema de un larg si incontestabil interes, face parte din "Colectia tematica" si prezinta urmatoarele acte normative: Legea locuintei nr. 114/1996, republicata si Normele metodologice de aplicare; Ordonanta Guvernului Romaniei nr. 85/2001 privind organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si Normele metodologice de organizare; Ordinul nr. 2329/2001 pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea si conducerea contabilitatii in partida simpla de catre persoanele juridice fara scop lucrativ; Legea nr. 152/1998 privind infiintarea Agentiei Nationale pentru Locuinte si Normele metodologice de aplicare si regulamenul de aplicare de organizare si functionare; Legea nr.190/1999 privind creditul ipotecar pentru investitii imobiliare, regulamentul si Normele metodologice de aplicare a acesteia; Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 40/199; Legea nr. 15/2003 si Normele metodologice de aplicare; Ordonanta Guvernului nr. 19/1994 si Normele de aplicare. Volumul are 304 pagini si poate fi achizitionat la pretul de 16 lei noi (160.000 de lei)/ exemplar. (C.S.)
Bombardier pentru Metrorex
Inca 120 de vagoane de metrou fabricate de Bombardier Canada, lider mondial pe piata solutiilor de transport, vor intra in exploatarea Metrorex pentru magistralele 1 si 3. Primul tren - Movia, compus din sase vagoane, va fi livrat pana in martie 2006, restul urmand sa fie aduse in decurs de 12 luni, contractul dintre cele doua parti oferind Romaniei posibilitatea sa fie extins cu inca 6 pana la 13-14 trenuri (daca se va face comanda pana in martie 2006). Valoarea contractului se ridica la 110 milioane de euro. Metrorex a mai cumparat, in ultimii ani, de la Bombardier, alte 18 rame similare, a caror asamblare finala a fost realizata la Electroputere Craiova in calitate de subcontractor al firmei canadiene. Tom Townson, directorul de vanzari al Diviziei de Transport - Bombardier a precizat ca, inaintea incheierii contractului de furnizare de vagoane noi catre Metrorex, a fost luata in discutie varianta modernizarii parcului existent, insa costurile ar fi fost mai ridicate. In ceea ce priveste un potential conflict de interese intre Bombardier si Alstom, care asigura mentenanta parcului Metrorex, oficialul canadian a mentionat ca intre cele doua firme exista o colaborare stransa, Bombardier furnizand piese de schimb companiei franceze. Townson a mai spus ca firma canadiana este interesata si de furnizarea de tramvaie si trenuri electrice catre societatile romanesti. (Carmen POPESCU)
Festival de film
In perioada 1 - 3 noiembrie 2005, se va desfasura a doua editie a Festivalului International de Scurt Metraj "Unde e iubirea?", un proiect finantat de Agentia Nationala pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor - ANSIT, prin programul "Initiative Comunitare 2005", si de Autoritatea Nationala pentru Tineret - ANT. Evenimentul va avea loc la Cinemateca Romana, Sala Eforie, intre orele 15.00 si 21.00. Intrarea este libera. Prin finantarea acestui proiect, ANSIT isi propune sa dea o mana de ajutor tinerilor cineasti si sa aduca publicul tanar mai aproape de fenomenul cinematografic. ANSIT invita toti tinerii pasionati de film sa vizioneze, sa jurizeze, sa faca filme sau sa scrie scenarii intr-un eveniment deschis tuturor. (C.S.)
Apa si asfalt la tara
Alimentarea cu apa la sate si programul de asfaltare a drumurilor comunale vor beneficia de sume de peste 74 de milioane de lei noi din bugetul pe anul 2006, a anuntat, ieri, la Targu Mures, ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely. Acesta a aratat ca pentru programul de alimentare cu apa la sate s-au alocat 27 de milioane de lei noi, de 2,5 ori mai mult decat in acest an, iar pentru programul de asfaltare a drumurilor comunale s-a alocat suma de peste 47 de milioane de lei noi, de 3,5 ori mai mult decat in 2005. Ministrul Borbely a mai subliniat ca va fi continuat programul de construire a apartamentelor pentru tineri, cu un ritm de 5500-6000 pe an. Acesta a spus ca in acest an se vor da in folosinta 4500 de apartamente, din care 1040 in cartierul Brancusi din Bucuresti. Ministrul a tinut sa arate ca de acum inainte nu se vor mai construi apartamente pentru tineri, daca primariile nu asigura utilitatile. In privinta salilor de sport, Borbely a sustinut ca sunt in lucru 42 de sali de sport de tip vechi si ca, in aceasta saptamana, a inceput licitatia pentru 54 de sali de tip nou, cu o capacitate de 150 de locuri. Dintre acestea, doua vor fi construite la Targu Mures. Ministrul a mai aratat ca exista in stadiu de proiect 40 de sali de gimnastica, pentru care urmeaza sa inceapa lucrarile. (C.P.)
931 on-line
RomTelecom anunta, prin intermediul unui comunicat de presa, lansarea variantei on-line a serviciului de informare 931. Astfel, cei care utilizeaza Internetul au posibilitatea de afla numerele de telefon ale clientilor RomTelecom din intreaga tara direct de pe site-ul companiei, www.romtelecom.ro. "Varianta online a serviciului 931 este gratuita si permite gasirea numarului de telefon dupa nume sau adresa, cu doua optiuni de cautare, pentru persoana fizica sau juridica", se precizeaza in comunicat. Potrivit comunicatului, RomTelecom a lansat varianta online a serviciului 931 avand in vedere ca in Romania numarul utilizatorilor de Internet depaseste 4 milioane. (M.C.B.)
Ajutor pentru catei
Programul de donatii de hrana de catei, derulat de Pedigree in trei magazine mari din Bucuresti, a inregistrat un mare succes in randurile iubitorilor de animale din Capitala, care au donat 339 kg de hrana pentru catei intr-un interval de doua saptamani. Programul intitulat "La fratiorii mei te-ai gandit?", initiat de Pedigree cu ocazia Zilei Mondiale a Animalelor de Companie, s-a desfasurat in perioada 2-14 octombrie, in Carrefour Militari, Carrefour Orhideea si Selgros Baneasa. Pedigree, in colaborare cu Fundatia "Daisy Hope" si cu sprijinul magazinelor Carrefour si Selgros, a invitat iubitorii de animale din Bucuresti sa doneze orice marca de produs de hrana pentru catei in sprijinul cainilor fara stapan aflati in adapostul fundatiei Daisy Hope. La finalul programului, Pedigree� a dublat cantitatea de produse donate cu produse proprii. Astfel, in total, s-au donat adapostului peste 600 kg de hrana pentru catei. (C.S.)
Nou Business Center Renault
In mai putin de o luna, Renault Nissan Romania a inaugurat un nou Business Center la sediul concesionarului IPSO. Acest nou serviciu specializat este dedicat clientilor care detin flote si vehicule utilitare. Conceptul de "Business Center" a fost introdus in Romania de Renault si se aliniaza unei retele internationale, care numara in prezent peste 630 de centre in 16 tari din Europa. IPSO isi propune ca prin acest concept sa prezinte clientilor intreaga gama de vehicule utilitare, precum si accesul la noi servicii dedicate clientilor profesionali. Renault Nissan Romania intentioneaza ca in 2006 sa deschida inca 5 locatii pentru noul sau concept de "Business Center". (P.A.)
A r h i v a
  Doua saptamani de negocieri pentru BCR    
  Rompetrol, pe lista finala a ONU "Petrol contra hrana"    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Creatorul francmasoneriei romanesti, falsificator de marci postale (188 afisari)
 Programe TV (180 afisari)
 Inscenarea procurorului "Machiavelli" (153 afisari)
 Victimele Comunismului isi asteapta Muzeul (151 afisari)
 Bush declara tortura "vitala" pentru securitatea SUA (64 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01203 sec.