Ziua Logo
  Nr. 3448 de sambata, 8 octombrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Foto: Rompres
Revocati si de Basescu
Presedintele Traian Basescu a semnat, ieri, decretul de revocare din functie a procurorului militar Samoila Joarza, sef al Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. De asemenea, seful statului a mai semnat decretul pentru revocarea din functie a procurorului militar Ionel Slavoiu, adjunct al Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) aprobase, marti, propunerile ministrului Justitiei privind revocarea din functie lui Joarza si Slavoiu. Totodata, Basescu a semnat si decretul privind incetarea raporturilor de serviciu a chestorului de politie Nicolae Florea Ionel, din Ministerul Administratiei si Internelor. (G.T.)
Omar la Curtea Suprema
Omul de afaceri Omar Hayssam a contestat ieri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, decizia Curtii de Apel de a-i prelungi mandatul de arestare in dosarul "Foresta Nehoiu", in care acesta este acuzat de bancruta frauduloasa. Aparatorul lui Hayssam a declarat ca temeiurile care au dus la arestarea preventiva a clientului sau nu mai subzista, si in plus, acesta mai are un mandat de arestare preventiva in dosarul privind acte de terorism. Instanta a ramas in pronuntare in aceasta cauza. Tot ieri, in cadrul aceleiasi sedinte, omul de afaceri sirian a solicitat magistratilor ICCJ amanarea judecarii cauzei in dosarul de terorism. Motivul invocat de acesta a fost lipsa unui aparator. Cererea a fost acceptata, astfel ca recursul va fi judecat in data de 10 octombrie. (M.V.R.)
Talhari dupa gratii
Mai multe persoane acuzate de inselaciuni prin metoda "alba-neagra" si talharirea unor cetateni romani care, intorcandu-se cu valuta din strainatate prin Vama Bors, opreau pentru alimentare in statiile de carburanti din Oradea, au ajuns in arest. Politistii sustin ca strangerea probelor a fost dificila din cauza ca, neavand domiciliul in judetul Bihor, victimele nu mai depuneau reclamatii. In urma cu cinci zile, doua timisorence au reclamat ca au fost talharite de catre patru barbati intr-o statie de combustibili de pe Soseaua Borsului, fiind deposedate prin forta de 1900 de euro, respectiv 2250 de euro, dupa ce, spre deosebire de alte persoane din autocarul cu care calatoreau, au refuzat sa participe la "alba-neagra". In urma acestui incident, Sandor Aron, de 28 de ani, Vasile Chisvasi, de 49 de ani, Eugen Pasc, de 33 de ani, si Iosif Varga, de 41 de ani, toti recidivisti, au ajuns in arest preventiv pentru 29 de zile, urmand sa fie trimisi in judecata pentru talharie calificata. (M.V.R.)
Concurs la Parchetul Cluj
Seful Parchetului Curtii de Apel Cluj, Ilie Narita, reclama ca nu a fost instiintat ca functia sa este vacanta si a fost scoasa la concurs de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), desi delegarea sa pe acest post expira peste doi ani. Narita a fost detasat pe acest post in vara anului trecut, pentru o perioada de trei ani, fiind transferat de la Parchetul Curtii de Apel Alba, unde fusese procuror sef-adjunct. In luna august, CSM a anuntat ca postul de procuror sef al Parchetului Curtii de Apel Cluj este vacant si, drept urmare, l-a scos la concurs. Procurorul Ilie Narita sustine ca anuntul CSM a fost facut chiar in perioada in care el era in concediu de odihna. "Este o hotarare a CSM, luata potrivit legilor privind reforma in Justitie, prin care actualul sef al Parchetului Curtii de Apel Cluj, detasat timp de trei ani, a fost revocat din functie", a declarat Cristina Lita, purtator de cuvant al CSM, citata de Mediafax, precizand ca raspunsul la adresele trimise de Narita Consiliului "este probabil pe drum". (B.C.G.)
A r h i v a
  Lupascu contraataca    3 comentarii
  Accidentat mortal de sotia primarului    3 comentarii
  Plangere impotriva procurorilor din cazul Mitrea    1 comentariu
  ZIUA si replica    
  Un sfert din cadrele fostului SIPA au colaborat cu Securitatea    
 Top afisari / comentarii 
 Nemaipomenita poveste a "Marelui jaf sionist" (1260 afisari)
 Statele Unite versus Coreea de Nord (498 afisari)
 Delfinii antitero (386 afisari)
 Dragostea de tara, scump platita si pedepsita (336 afisari)
 Vocile divine (146 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00841 sec.