Ziua Logo
  Nr. 3445 de miercuri, 5 octombrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Oltenii de la CEZ
Societatea de distributie a energiei electrice Electrica Oltenia a intrat, de ieri, in proprietatea grupului ceh CEZ, contractul de privatizare fiind semnat in luna aprilie a acestui an. CEZ a investit 151 milioane de euro pentru achizitionarea pachetului de 51% din actiunile Electrica Oltenia. Pentru cumpararea directa a unui pachet de 24,62% compania ceha a achitat 47,4 milioane de euro si a participat cu 103,6 milioane de euro la majorarea de capital in urma careia detine pachetul majoritar de actiuni. CEZ si-a manifestat interesul si pentru privatizarea Electrica Muntenia Sud, care deserveste Bucurestiul si judetele Ilfov si Giurgiu. De asemenea, CEZ este interesata in privatizarea complexelor energetice Turceni si Rovinari, dar si alte oportunitati de investitii in generarea de energie, precum constuirea unui grup nou la Doicesti sau participarea la Unitatea 3 de la Cernavoda. O astfel de strategie ar aduce compania ceha pe primul loc in Romania ca societate integrata de electricitate, dispunand atat de capacitati de productie, cat si de distributie. "Avem mai multe resurse decat puteti oferi pentru vanzare", a afirmat presedintele CEZ, Martin Roman. (G.M.)
Universitate corporatista
Banca Comerciala Romana (BCR) a deschis ieri prima universitate corporatista din tara, cu scopul de a transforma pregatirea individuala in cunoastere organizationala. Universitatea va cunoaste mai multe etape de dezvoltare. In prima faza isi va concentra atentia pe pregatirea angajatilor bancii, urmand ca in scurt timp sa isi extinda activitatea la nivelul angajatilor intregului grup BCR. In a doua etapa de dezvoltare, UBCR va initia si programe de pregatire pentru clientii si partenerii de afaceri ai grupului. Cursurile se desfasoara in salile de curs din cele trei complexe de pregatire ale BCR, care se completeaza cu invatamantul la distanta prin e-learning. (A.M.V.)
Card BRD pentru studenti
BRD - Groupe Societe Generale lanseaza sub insemnele VISA un card de debit in lei destinat studentilor, inclusiv celor care urmeaza programe de studii aprofundate, master sau doctorat, inscrisi in invatamantul de zi. Potrivit unui comunicat al bancii, noul produs este un card de debit in lei, cu valabilitate de un an si utilizare atat in Romania, cat si in strainatate, in mediu electronic. Cardul BRD - ISIC permite accesul la un program international de reduceri in peste 110 tari din lume, la peste 1200 comercianti din tara si la mai mult de 35.000 de comercianti din strainatate. De asemenea, cardul asigura acces la TravelMax (cea mai mare baza de date on-line de informatii turistice si culturale), precum si la o linie telefonica de asistenta in situatii de urgenta. In plus, banca va decerna si la acest inceput de an universitar Bursele Academice BRD, care constituie premii pentru studentii cu cele mai bune rezultate in anul universitar 2004 - 2005. (A.M.V.)
Grey premiata
Grey EMEA a fost distinsa cu premiul Euro Effie pentru "Cea mai buna retea de publicitate a anului 2005", informeaza un comunicat de presa. Premiile Euro Effie, organizate la Bruxelles de Asociatia Europeana a Agentiilor de Comunicare, reprezinta o confirmare a eficientei campaniilor de comunicare in Europa, al caror impact depaseste granitele tarii de origine. Agentiile Grey au castigat premii pentru campaniile Lenor, Aquafresh, Synoptyk si SEAT. (M.C.B.)
A r h i v a
  Cod Fiscal cu fata umana    1 comentariu
  ANAT nu va participa la targul de turism    
  TTIB 2005 deschis de Basescu    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 "BASARABIA, PAMANT ROMANESC" (609 afisari)
 Abecedar de evitat puscaria (208 afisari)
 Peste 12 milioane de romani (87 afisari)
 Basarabia mea! (80 afisari)
 Cruciada copiilor din Transnistria (56 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01198 sec.