Ziua Logo
  Nr. 3445 de miercuri, 5 octombrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Sef nou la DGIA
Generalul locotenent ing. Sergiu-Tudor Medar (foto) a fost numit, printr-o decizie a primului-ministru al Romaniei, la propunerea ministrului Apararii Nationale, in functia de director general al Directiei Generale de Informatii a Apararii. Medar ii succede generalului locotenent Gheorghe Rotaru, care a fost inaintat in gradul de general cu patru stele si trecut in rezerva la limita de varsta, cu noul grad. Pana la numirea in noua functie, generalul Medar a fost, incepand din 1999, seful Directiei Informatii Militare, din cadrul Directiei Generale de Informatii a Apararii. Numirea lui Medar la conducerea DGIA vine dupa o serie de discutii aprinse intre ministrul Atanasiu si mai multi generali din conducerea SMG care s-au opus ca la conducerea DGIA sa fie adus un civil asa cum dorea ministrul Apararii. De asemenea, nici presedintele Basescu nu a agreat propunerea lui Atanasiu. In competitie cu generalul Medar s-a aflat Vasile Paun, fost ofiter de informatii, care in momentul de fata conduce Directia Siguranta Militara din MApN (fosta strucutra de contrainformatii militare). (Doru DRAGOMIR)
Renegocierea EADS
Reprezentantii Ministerului Administratiei si Internelor si cei ai concernului EADS au inceput ieri dupa-amiaza, procedurile de renegociere a contractului privind realizarea si implementarea sistemului integrat de securizare a frontierei de stat. Potrivit unui comunicat al MAI, comisia de renegociere a contractului va fi condusa, din partea romana, de catre secretarul de stat Vasile Gabriel Nita, adjunct al sefului Departamentului Ordine si Siguranta Pulbica, iar din partea EADS de catre Burkhard Siebert. In urma cu aproape o saptamana, MAI a prezentat vicepresedintelui Comsiei Europene, Franco Frattini, conceptul de creare a Sistemului Integrat de Securitate a Frontierei. Ca urmare a intelegerii partilor privind eliminarea suprapunerilor dintre proiectele cu finantare europeana si proiectul EADS, renegocierile vor viza contractul in integralitatea sa. (P.N.)
Politia Judiciara ramane la PNA
Structura Compartimentului de Politie judiciara din cadrul Parchetului National Anticoruptie (PNA) nu se va modifica, nici macar partial. Potrivit PNA, in ordonanta de urgenta care stabilea transformarea in Departamentul National Anticoruptie, se preciza pastrarea in schema de personal a aceluiasi numar de ofiteri de politie judiciara existent pana in prezent. De asemenea, nu s-a pus problema revocarii detasarii unor ofiteri de politie judiciara care isi desfasoara activitatea in cadrul Parchetului National Anticoruptie, iar drepturile salariale au fost achitate acestora in integralitate. Aceste precizari vin in urma unor speculatii potrivit carora sefii PNA ar fi intentionat sa renunte la jumatate din cei 170 de ofiteri de politie judiciara ce lucreaza la dosare de coruptie. (M.V.R.)
"Regele Ferdinand" in misiune
Fregata "Regele Ferdinand" va pleca astazi in prima misiune NATO a Fortelor Navale. Participarea la Operatia "Active Endeavour", care se desfasoara in Marea Mediterana, este prima misiune si pentru fregata "Regele Ferdinand", comandata de comandorul Sorin Learschi, si pentru cei 203 marinari aflati la bordul acesteia. Fregata va desfasura initial un antrenament comun cu nave ale Fortelor Navale ale Turciei in vederea pregatirii pentru misiune, urmand ca, incepand cu data de 15 octombrie a.c. sa actioneze, timp de doua luni, in cadrul operatiei "Active Endeavour". (D.D.)
Alerta in Sibiu
Un TIR incarcat cu aproximativ 20 de tone de substanta folosita in producerea spumei poliuretanice s-a rasturnat, ieri, intr-o curba periculoasa din localitatea Miercurea Sibiului. TIR-ul venea din Germania si transporta materie prima pentru obtinerea spumei poliuretanice, urmand ca incarcatura sa ajunga la Sibiu. Soferul, de origine croata, nu a reusit sa explice imprejurarile in care s-a produs accidentul, insa martorii sustin ca acesta ar fi pierdut controlul volanului intr-o curba, iar autotrenul a intrat in balans si a ajuns in zidurile unei case. Politisti, pompieri si inspectori ai Garzii de Mediu s-au deplasat imediat la fata locului pentru a indeparta orice pericol de producere a unei deflagratii. Substanta din TIR ar fi putut exploda la temperaturi foarte mari sau la impactul autotrenului cu un alt autovehicul. Pompierii au golit imediat rezervorul TIR-ului pentru a bloca orice scurgere de motorina. Imobilul in care a intrat vehiculul fusese renovat in urma cu o saptamana, dupa ce anul trecut un alt TIR, incarcat tot cu o substanta periculoasa, s-a rasturnat in acelasi loc. (G.T.)
A r h i v a
  "Presedintele mi-a promis ca nu se amesteca in dosarul Petromidia"    1 comentariu
  Abecedar de evitat puscaria    
  Procurorii revocati s-au pensionat    1 comentariu
  Ferma Dorobantu a fost falimentata de propriul director    
 Top afisari / comentarii 
 "BASARABIA, PAMANT ROMANESC" (609 afisari)
 Abecedar de evitat puscaria (208 afisari)
 Peste 12 milioane de romani (87 afisari)
 Basarabia mea! (80 afisari)
 Cruciada copiilor din Transnistria (56 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01361 sec.