Ziua Logo
  Nr. 3439 de miercuri, 28 septembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
ZIUA foto
In strada de Ziua Educatiei
Federatia Educatiei Nationale (FEN) va organiza, in 5 octombrie, de Ziua Mondiala a Educatiei, un miting si un mars de protest la Bucuresti, membri de sindicat fiind nemultumiti de subfinantarea sistemului educational. Potrivit unui comunicat al FEN, intre orele 12.00 si 15.00, va avea loc un miting in Piata Revolutiei, urmat de un mars pe traseul Piata Revolutiei-Dem I. Dobrescu-Bd. Gh.Magheru-Piata Romana-Bd. L.Catargiu-Piata Victoriei, ambele aprobate de Primaria Bucuresti. La aceasta actiune participa membrii Federatiei din Bucuresti si din toata tara, fiind insa asteptati - potrivit FEN - toti salariatii din invatamant nemultumiti de starea actuala a sistemului. Sindicalistii din invatamantul preuniversitar au organizat o prima actiune in aceasta toamna, in prima zi de scoala - 12 septembrie. La acest miting din fata sediului MEdC au participat membrii FEN, Federatiei Sindicatelor din Invatamant "Spiru Haret", precum si din Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI). (M.J.)
Casa de copii e acasa
Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC) a inchis, in ultimul an, 36 de centre de plasament de tip vechi, care adaposteau 3500 de copii, oferind solutii alternative, in cadrul unui program finantat din fonduri Phare, informeaza ANPDC. In locul acestor centre, au fost infiintate 150 de servicii alternative: centre de zi, centre de recuperare pentru copii si maternale, case de tip familial. Mai mult de 900 dintre acesti minori au fost reintegrati in familii, care primesc sprijin material sau financiar pe o perioada cuprinsa intre trei si 12 luni. Potrivit statisticilor ANPDC, la 31 martie 2005, 32.456 de copii se aflau in centre de plasament, din care 27.039 in centre de plasament publice, iar restul in unitati similare private. Alti 50.000 de copii erau ocrotiti in familii substitutive, la asistenti maternali, in familia largita sau fusesera incredintati in vederea adoptiei. (C.S.)
Gogoserii in curtea scolii
Primarul Neculai Ontanu a hotarat inchirierea spatiilor excedentare pe care le detin unitatile de invatamant preuniversitar de stat de pe raza Sectorului 2, printr-o licitatie organizat la inceputul lunii octombrie. "Diverse societati interesate pot inchiria, contra cost, spatii in cladiri sau in curtile aferente unitatilor scolare, fondurile rezultate revenind in totalitate institutiilor de invatamant. De comun acord cu conducerea unitatilor scolare, Primaria Sectorului 2 va analiza posibilitatile de inchiriere, de la caz la caz, astfel incat sa nu fie afectat procesul educational", a precizat Ontanu. In prima etapa, unitatile de invatamant au primit din partea firmelor interesate ofertele de inchiriere, fiind selectate doar cele care vor desfasura activitati compatibile cu invatamantul, respectiv: cursuri de perfectionare sau pentru scoala de soferi, societati de alimentatie publica (tip patiserii, gogostrii), spatii sportive in curtea scolilor (acolo unde exista posibilitatea) etc. (M.S.)
Reconstituirea proprietatii
Serviciul Cadastru si Fond Funciar din cadrul Primariei Sectorului 3 a primit 151 de cereri pentru reconstituirea dreptului de proprietate, in baza Legii 247/2005. Reamintim ca termenul de depunere a cererilor pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole si forestiere a fost prelungit pana la data de 30 noiembrie a.c. inclusiv. Locuitorii Sectorului 3 care doresc sa obtina relatii suplimentare se pot adresa Serviciului Cadastru si Fond Funciar din str. Lucretiu Patrascanu nr. 3-5, etaj 3, camerele 323, 324, telefon 3410711. Program de lucru cu publicul: luni, miercuri si joi intre orele 9.00-19.00, marti si vineri �- 9.00.17.00 si sambata - 9.00-14.00. (M.S.)
Targ in Piata Gorjului
Primaria Sectorului 6 a deschis Targul de Toamna in Piata Gorjului, de unde se pot cumpara la preturi accesibile fructe si legume proaspete, conserve si muraturi de sezon. Pasionatii de obiecte artizanale pot achizitiona piese traditionale de la standurile special amenajate, iar mesterii olari prezenti aici vor expune cele mai frumoase obiecte ceramice, create chiar sub privirile cumparatorilor. Primarului Cristian Poteras a amplasat o urna in incinta pietei, prin intermediul careia cetatenii pot semnala edilului diversele probleme cu care se confrunta. Targul de Toamna gazduieste, in spiritul solidaritatii civice, si un punct de colectare a ajutoarelor pentru persoanele sinistrate in urma inundatiilor care au afectat anumite zone din Sectorul 6. Sambata, in penultima zi a evenimentului, cetatenii pot participa la Crosul Liceenilor Sector 6, intitulat "Toamna se numara......campionii!", cu startul programat la ora 11.00. (M.S.)
A r h i v a
  Medicamente din rezerva strategica    
  Atentie la hapuri!    1 comentariu
  Repartitoare de caldura cu transmisie radio    1 comentariu
  "Sport Shoes Program"    1 comentariu
  Alerta antigripa in vami    
 Top afisari / comentarii 
 Casa lui Patsy Cline, monument istoric (55 afisari)
 Memorie mai buna cu broccoli, ridichi si cartofi (53 afisari)
 Detectivi particulari atestati de Politia Capitalei (34 afisari)
 Uraciunea ocultismului (34 afisari)
 Repartitoare de caldura cu transmisie radio (29 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01758 sec.