Ziua Logo
  Nr. 3439 de miercuri, 28 septembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Detectivi particulari atestati de Politia Capitalei
-- Majoritatea provin din SRI, Ministerul Apararii si Politie * Printre ei se numara si chestorul Mircea Bot (foto), fostul sef al Politiei Capitalei
Peste 60 de persoane - majoritatea fosti politisti, printre care si chestorul Mircea Bot, fosti ofiteri din SRI si MApN - au primit, ieri, diplomele de atestare a calitatii de detectiv particular. Primii 69 de detectivi atestati�din Capitala au participat la un concurs organizat, pe 10 si 11 septembrie, la Directia de Politie a Municipiului Bucuresti (DGPMB). La examenul care a continut doua probe - un test grila si un interviu -, s-au inscris 71 de candidati. Dintre acestia, 69 - intre care si o femeie - au promovat, un candidat a fost respins pentru ca nu a avut dosarul complet, iar un altul - o femeie - nu a reusit sa treaca cele doua probe.
Aproape jumatate din prima serie de detectivi particulari atestati din Capitala sunt fosti politisti, printre care se numara si fostul chestor Mircea Bot. Acesta a parasit Ministerul Administratiei si Internelor la sfarsitul lunii iunie. El a fost sef al Directiei Politiei Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si sef al Politiei Capitalei. Mircea Bot a fost destituit in anul 2000, din functia de sef al Politiei Capitalei, in urma scandalului legat de cazul Mihai Bucurenciu. Potrivit Mediafax, restul detectivilor sunt foste cadre ale MApN, SRI, un medic, chiar si un ziarist si un inginer constructor. Examenele pentru obtinerea acestor atestate au loc trimestrial, atat la DGPMB, cat si la inspectoratele judetene de Politie din tara. (B.C.G.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Sictir !   de Changeman
A r h i v a
  Mafia muzicii populare    7 comentarii
  Miron Cozma isi afla astazi sentinta    
  Colaborarea magistratilor cu fosta Securitate, verificata de CNSAS    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Casa lui Patsy Cline, monument istoric (55 afisari)
 Memorie mai buna cu broccoli, ridichi si cartofi (53 afisari)
 Detectivi particulari atestati de Politia Capitalei (34 afisari)
 Uraciunea ocultismului (34 afisari)
 Repartitoare de caldura cu transmisie radio (29 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00796 sec.