Ziua Logo
  Nr. 3438 de marti, 27 septembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Garda Financiara in farmacii
Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat ieri, potrivit Mediafax, ca farmaciile care nu aplica decizia de ieftinire a medicamentelor risca rezilierea contractelor semnate cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si chiar retragerea autorizatiei de functionare. Nicolaescu a precizat ca Garda Financiara verifica modalitatea de aplicare a acestei decizii. El a spus ca nu il impresioneaza amenintarile patronilor de farmacii ca vor ataca in instanta aceasta hotarare si ca va interveni in cazul in care aceasta nu este aplicata. "Pe memorandum exista semnatura reprezentantilor farmacistilor, a Colegiului Farmacistilor. Nu ma impresioneaza cu ce ameninta ei si cred ca e o atitudine total eronata. In orase vezi farmacie langa farmacie, asa rau le merge. Noi am urmarit sa scadem pretul medicamentelor si am reusit", a adaugat Nicolaescu. Reprezentantul Patronatului Farmacistilor din judetul Mures, Mariana Moldovan, sustine ca efectele deciziei ministrului Sanatatii vor afecta, in timp, mai ales farmaciile din mediul rural, cu adresabilitate sub 3000 de locuitori, care nu vor mai putea supravietui. Ministerul Sanatatii a cerut inspectorilor de la Garda Financiara sa verifice daca farmaciile se supun ordinului ministrului Eugen Nicolaescu privind scaderea preturilor la medicamente cu sapte pana la 11 procente, a informat Ministerul Sanatatii. Toate farmaciile au obligatia ca, incepand din 16 septembrie, sa micsoreze preturile de raft ale medicamentelor. (C.P.)
Investitie austriaca in Timis
Concernul austriac SW-Umwelttechnik va incepe astazi constructia unei fabrici de prefabricate din beton pentru utilitati publice in judetul Timis, investitia fiind evaluata la doua milioane de euro. Potrivit unui comunicat al Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS), proiectul de tip greenfield, va fi situat in Ortisoara, la 10 kilometri distanta de Timisoara. Unitatea va produce tubulatura de canalizare, camine de vizitare, separatoare hidrocarburi, inele de egalizare. In luna aprilie, SW-Umwelttechnik a anuntat ca intentioneaza sa-si majoreze capitalul social cu 10%, fondurile fiind destinate construirii a doua unitati de productie in Romania. "Vom folosi sumele obtinute, de aproape 2,4 milioane de euro, pentru constructia unei noi fabrici in vestul Romaniei, care isi va incepe activitatea in 2006. De asemenea, avem in plan, anul viitor, construirea unei alte unitati de productie, la Bucuresti, pentru inceput pentru sectorul de infrastructura", a declarat directorul executiv al companiei, Heinz Wolschner, citat de Mediafax. Construirea fabricii din Capitala este planificata sa inceapa in 2006, iar productia, in 2007. SW-Umwelttechnik este liderul de piata in domeniu in Austria si Ungaria, avand sase fabrici in Austria, sase in Ungaria si un punct de lucru in Slovacia. (A.G.C.)
Noi secretari de stat
Premierul Calin Popescu Tariceanu a numit trei noi secretari de stat in cadrul Ministerului Economiei si Comertului (MEC), care vor avea atributii in domeniile aparare, politici energetice si integrare europeana. Cei trei oficiali, prezentati, ieri, de ministrul Economiei, Codrut Seres, sunt Octavian Nichifor Bigiu (departamentul Industriei de Aparare), Darius Mesca (Politici Energetice) si Bogos Zsolt (departamentul Integrare Europeana). Zsolt este directorul executiv si administrator in cadrul firmelor Certop Certification Services, respectiv MIX SRL si ocupa functia de presedinte al Comisiei Economice, Buget si Prognoze Economice din Parlament. Bigiu a absolvit Institutul Politehnic Bucuresti si ocupa functia de vicepresedinte al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Buzau. Mesca lucreaza in industria tratamentului suprafetelor cu ultrasunete, tehnologie utilizata in fabricarea submarinelor nucleare. Fostul secretar de stat insarcinat cu coordonarea activitatii Departamentului Politici Energetice din cadrul MEC, Dan Victor Alesandru, a fost eliberat din functie de catre premierul Tariceanu la sfarsitul lunii august. La mijlocul lunii septembrie, Tariceanu a decis, in urma consultarilor din cadrul Coalitiei de guvernare, eliberarea din functie a inca opt secretari de stat, printre care si Cornel Chiriac si Attila Demeter, ambii de la Ministerul Economiei si Comertului. (A.G.C.)
A r h i v a
  Alerta de gripa aviara    1 comentariu
  Investitii straine directe de 1,8 miliarde euro in sapte luni    
  Vaccinarea porcilor din complexuri prelungita in 2006    1 comentariu
  Lupta impotriva cancerului de san continua!    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Camatarii au ajuns la Inalta Curte (21 afisari)
 Direct foreign investments reached 1,8 billion Euro in 7 months (21 afisari)
 Lasati-ne viciile in pace! (21 afisari)
 Ialomita e sub control (19 afisari)
 Stiri pe scurt (18 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01000 sec.