Ziua Logo
  Nr. 3434 de joi, 22 septembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Videotelefonie la Cotroceni
Conducerea Serviciului de Telecomunicatii Speciale a prezentat ieri, in premiera, in cadrul aplicatiei "Getica 2005", un sistem de videotelefonie secretizata, de care va beneficia, in scurt timp, presedintele Traian Basescu. Acest sistem va fi instalat atat la Palatul Cotroceni, cat si la ceilalti membri care fac parte din Consiliul Suprem de Aparare al Tarii. In acest fel, in situatii speciale, sedintele CSAT se pot desfasura fara a fi necesara prezenta membrilor Consiliului la Palatul Cotroceni. (D. Dragomir)
Notari revocati de Macovei
Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a decis revocarea din functia de notar a trei persoane, contestand in instanta si ordinele de numire a altor noua notari, printre care si sotia lui Miron Mitrea. Potrivit Monicai Macovei, in urma verificarii legalitatii emiterii ordinelor de numire in functia de notar public, s-a constatat ca in unele cazuri acestea au fost emise fara respectarea legii. Totodata, Macovei a decis revocarea ordinelor de numire in functia de notar public a Corinei Adriana Dumitrescu, ex-secretar general al MJ in guvernarea PSD, Doinel Dinuica, fost magistrat si consilier al ministrului Justitiei. De asemenea, si chestorul sef Florin Sandu, actual secretar de stat in MAI, este vizat de un astfel de ordin. Ministrul Justitiei a decis formularea unor actiuni in instanta pentru constatarea nulitatii absolute a ordinelor de numire in functia de notar pentru Mariana Dumitru, Aurel Stirbu, Petruta Popa, Carmen Dumitriu, Florina Jipa, Manuela Mitrea, Marius Amzulescu, Aurelia Madis Albu, Ana Boar. (M.V.R.)
Traficant turc retinut
Un alt cetatean turc, suspectat ca ar fi implicat in transportul de stupefiante descoperit in aceasta saptamana de oamenii legii aradeni a fost prins. Potrivit Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cetateanul turc Nuri Mamatoglu a fost prins in timpul unui control de rutina, cand s-a descoperit ca acesta conducea un tir cu numere de inmatriculare false. In urma cercetarilor, anchetatorii au stabilit ca barbatul l-a ajutat pe Etci Abdulmennan - cetateanul turc retinut in urma cu doua zile, pentru transportul a peste 260 de kilograme de heroina - sa introduca drogurile in tara. Stupefiantele ar fi trebuit sa ajunga pe piata vest-europeana, valoarea lor fiind de 3,7 milioane de euro. Cei doi cetateni turci au fost retinuti pentru 24 de ore de procurorii instantei supreme, urmand sa fie prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile, sub acuzatiile de trafic international de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc si punerea in circulatie a unui autovehicul cu numere false de inmatriculare. (M.V.R.)
Tipar de securitate
Presedintele Companiei Nationale Imprimeria Nationala, Dan Docan, a anuntat ieri, la inaugurarea standului institutiei de la Targul de Tipar Print Show, ca laboratorul de verificari si laboratorul mobil al institutiei, se afla in procedura de certificare de catre societatea TUV din Germania, pentru ca analizele efectuate sa fie recunoscute in Uniunea Europeana. Pe perioada targului, la standul CNIN este expus laboratorul mobil al institutiei, care va efectua la fata locului expertize pentru verificarea autenticitatii unor hartii de valoare, banderole pentru bauturi si timbre pentru pachetele de tigari. Laboratorul mobil este folosit in Bucuresti si in toate judetele tarii de catre CNIN, Politie, Garda Financiara, Autoritatea Nationala pentru Administrare Fiscala, in controalele pe care aceste institutii le efectueaza. (B.C.G.)
Nastere la metrou
Politistii bucuresteni fac cercetari pentru a stabili identitatea unei tinere fara adapost, care a nascut un baietel, in statia de metrou Gara de Nord. Politistii au fost sesizati de catre o femeie, marti la pranz, ca o tanara a nascut un baietel in statia de metrou Gara de Nord. Acestia au constatat ca tanara mamica a fost asistata la nastere de femeia care i-a sesizat, fiind luate masuri pentru transportarea la spital a tinerei si a micutului. Din primele cercetari a rezultat ca tanara mamica face parte din categoria celor fara adapost. Ea a declarat politistilor ca se numeste Monica M., are 18 ani, ca este din judetul Dolj si ca are domiciliul intr-un centru de minori. Totodata, politistii au stabilit ca tanara nu este inregistrata la evidenta populatiei, cercetarile pentru stabilirea identitatii acesteia fiind continuate de Sectia 25. (B.C.G.)
Hayssam la Curtea de Apel
Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au amanat pentru azi pronuntarea in cazul omului de afaceri sirian, Omar Hayssam, acuzat de acte de terorism. Hayssam, acuzat de rapirea celor trei jurnalisti romani, a fost adus sub escorta la Curtea de Apel, dupa ce procurorii anchetatori au cerut prelungirea mandatului de arestare cu inca 10 zile, timp in care trebuie sa finalizeze ancheta si sa il trimita pe Omar Hayssam in judecata. Anchetatorii nu s-au intors de la Bagdad, unde l-au audiat pe Mohamad Munaf, ghidul celor trei jurnalisti rapiti in Irak, arestat de autoritatile americane de la Bagdad. Sirianul a mai fost judecat azi si pentru infractiunile economice comise in dosarul Foresta Nehoiu, dar si aceasta decizie a fost amanata. (M.V.R.)
Audiati in Bulgaria
Un politist din Giurgiu se afla printre romanii in masina carora a fost descoperita, in Bulgaria, o cantitate de 3,5 kilograme de material nuclear. Politia romana a facut cercetari privind identitatea celor trei cetateni romani depistati pe teritoriul Republicii Bulgaria, impreuna cu un cetatean bulgar care avea asupra sa aproximativ 3,5 kilograme de hafniu. Ancheta a relevat ca cei trei - intre care si un politist de la Inspectoratul Judetean de Politie Giurgiu - au trecut luni granita in Bulgaria, pentru a cumpara de acolo seminte legumicole. La intoarcerea in Romania, ei au luat in autoturism un bulgar, cei trei fiind opriti de catre Politia bulgara. Politistii au constatat ca bulgarul avea asupra sa 3,5 kilograme de hafniu, acesta declarand ca-i apartin. Cei trei romani au fost audiati de Politia bulgara, in calitate de martori, ulterior permitandu-li-se sa se intoarca in Romania, intrucat autoritatile bulgare au concluzionat ca nu exista legaturi infractionale intre ei si cetateanul bulgar. (B.C.G.)
Propuneri pentru PNA
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) avea pe ordinea de zi a sedintei de ieri discutarea celor cinci propuneri ale ministrului Justitiei, pentru ocuparea functiilor de conducere ramase vacante la PNA. Propunerile sunt Ioan Mircea Zarie, delegat in prezent pentru acest post si Carmen Argentina Galca, pentru cele doua functii de procuror general adjunct; Irinel Paun - procuror sef al Sectiei de combatere a coruptiei; Doru Florin Tulus - procuror sef al Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie si Romeo Balan - procuror militar sef al Sectiei de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari. Pana la inchiderea editiei, membrii CSM nu ajunsesera inca la acest punct de pe ordinea de zi. (M.V.R.)
 Afisari: 214  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Dinu Patriciu: "Hartuiala continua!"    9 comentarii
  Cadavrul maicutei ucise a fost deshumat    
  Macovei versus CSM    3 comentarii
  Nou termen in dosarul "Cocaina pentru VIP-uri"    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Jaful ApaNova (351 afisari)
 Potopul, episodul VI (268 afisari)
 Stiri pe scurt (214 afisari)
 Folosirea lui Goma impotriva rezistentei anticomuniste (146 afisari)
 Mircea Cartarescu, comentator politic (67 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01130 sec.