Ziua Logo
  Nr. 3424 de sambata, 10 septembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Kievul aniverseaza bolsevismul
Guvernul de la Kiev a declarat anul 2005 ca fiind anul sarbatoririi a 65 de ani de la "eliberarea" Bucovinei de nord. Folosindu-se de faptul ca Pactul Hitler Stalin, semnat de ministrii lor de Externe Joachim von Ribbentrop si Viaceslav Molotov, nu a fost denuntat, Ucraina practic nu face altceva decat sa aniverseze aceasta intelegere a dictatorilor care a declansat cel de-al doilea razboi mondial. Pe 7 august la Kiev s-au aniversat cei 65 de ani de la crearea de catre Stalin a regiunii Cernauti, teritoriu smuls in urma intelegerii cu Hitler. Dispretuind suferintele celor deportati si facand uitate victimele regimului bolsevic, Kievul sarbatoreste actele bolsevice.
In timpul regimului Kucima, glorificarea bolsevismului indica de unde se revendica respectivul regim, insa sarbatorile de tipic sovietic in timpul regimului Iuscenko par de neinteles de vreme ce acesta a venit la putere prin promisiunile de orientare europeana. Totusi nici chiar Leonid Kucima nu a indraznit sa sarbatoreasca infiintarea Republicii Socialiste Sovietice Ucrainene de catre Stalin in 1920, in schimb romanii din Ucraina au fost siliti in acest an sa aniverseze intrarea lor sub bolsevici.
La 2 august 1940, Bogdan Kobulov, adjunctul Comisarului NKVD al URSS, semna un ordin de deportare a 12.191 de "elemente antisovietice" din regiunile romanesti incorporate RSS Ucrainene la 28 iunie 1940. De la Cernauti, in luna august 1940, in Siberia au fost expediate doua esaloane cu deportati. Toti asa-numitii "dusmani ai puterii sovietice" au fost trecuti initial in tabele speciale, fiind apoi arestati si condamnati, iar familiile lor deportate in regiunile estice ale Uniunii Sovietice. Astfel, la 4 decembrie 1940, Martynov, capitan al Securitatii de Stat, seful Directiei NKVD pentru Regiunea Cernauti, trimitea la Ministerul de Interne de la Kiev un tabel cu numele a 2057 de persoane care urmau a fi deportate. Pe aceste liste au fost trecuti 855 mari comercianti, 302 mari proprietari de imobile, 245 inalti functionari, 227 industriasi, 141 fosti politisti, 77 fosti agenti ai Sigurantei, 80 prostituate, 74 mosieri si 26 alb-gardisti. In perioada imediat urmatoare, toti acestia au fost deportati in Siberia. Luna august 1940 nu reprezinta nici o bucurie pentru romanii din Bucovina, care nu au ce aniversa - eventual isi pot comemora mortii si disparutii in Siberia. (D.E.)
 Comentarii: 10 Afiseaza toate comentariile  
Partea paranoida a Kievului   de trinity
Cineva trebuie sa tina drapelu' sus !   de traktorist
Bunicul meu a fost printre cei propusi pentru deportare in anul 1940 in Bucovina! (2)   de Scorilo
Bunicul meu a fost printre cei propusi pentru deportare in anul 1940 in Bucovina! (1)   de Scorilo
REVOLUTIA PORTOCALIE RERA DEFAPT ROSIE, DAR DECOLORATA   de lec4ram
bolsevismul inca se mai celebreaza in multe tari occidentale   de Oriana
cine conducea guvernul ucrainean?   de Vasile80
România sã facã un protest oficial   de Vasile Calmatui
Ion Iliescu participa la aniversare in   de ionion
niste criminali...   de Duca
A r h i v a
  Scandalul sinagogilor    11 comentarii
  Abuz al justitiei ucrainene    
  Actualul presedinte egiptean isi va pastra fotoliul    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 11 septembrie 2001, de la versiunea oficiala, la teoriile conspiratiei (204 afisari)
 Revista presei culturale (40 afisari)
 Balanel si Miaunel la "Minimax" (35 afisari)
 Dinamica escaladei - Irakul si antiterorismul (27 afisari)
 Pompierii militari in sarbatoare (27 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00822 sec.