Ziua Logo
  Nr. 3419 de luni, 5 septembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
VanGoethem, in fata Curtii Martiale
-- Puscasul marin care a provocat accidentul in care si-a pierdut viata Teo Peter risca 14 ani de inchisoare * Robert Christopher VanGoethem este acuzat de omor prin neglijenta, declaratii false in fata autoritatilor si obstructionarea justitiei
Teo Peter (foto: Mediafax)
Puscasul marin care in luna decembrie a anului trecut a provocat accidentul rutier in care si-a pierdut viata Teo Peter, basistul formatiei Compact, a fost trimis in fata Curtii Martiale, riscand o pedeapsa totala de pana la 14 ani de inchisoare. Conform Mediafax, colonelul Glen Sachtleben, comandant de marina militara in cadrul unitatii de la Camp Lejeune (SUA), a decis sa-l trimita pe Christopher VanGoe-them, in varsta de 32 de ani, in fata Curtii Martiale, dupa ce a analizat cazul si a apreciat ca sunt suficiente dovezi pentru ca el sa fie judecat. Astfel, puscasul marin este acuzat de omor prin neglijenta, declaratii false in fata autoritatilor si obstructionarea justitiei. De asemenea, VanGoethem este acuzat si de adulter.
Pana in prezent, nu a fost stabilita inca o data pentru inceperea procesului, insa se doreste ca acest caz sa fie rezolvat cat mai curand. "Intentionam sa ne miscam cat mai repede posibil, asigurandu-ne in acelasi timp ca VanGoethem are parte de un proces corect", a precizat purtatorul de cuvant al brigazii conduse de colonelul Glen Sachtleben.
Incercare de minimalizare a vinei
In timpul audierilor, unul din martorii audiati a incercat, prin declaratiile sale, sa minimalizeze vina puscasului. Ofiterul american care a venit la Bucuresti pentru anchetarea cazului a sustinut ca de vina pentru decesul lui Teo Peter ar fi "intersectiile periculoase din Bucuresti" si ca efectul alcoolului gasit in sangele lui VanGoethem este nul.
Pe de alta parte, principalul martor al acuzarii, agentul special James Loftstrom, din Napoli, Italia, acolo unde se afla o divizie a Serviciului de Investigatii Penale al Marinei SUA, a declarat ca indicatoarele de oprire de la fata locului "aratau clar ca trebuia oprit la intersectie". Amplasarea a trei indicatoare de oprire, la locul faptei, era "neobisnuita, dar arata clar ce trebuia facut", a afirmat Loftstrom.
Baut la volan
Dupa cum se stie, basistul trupei Compact Teo Peter a murit la inceputul lunii decembrie a anului trecut dupa ce taxiul in care se afla a fost lovit in plin de un autoturism "Ford Expedition", care apartinea Ambasadei si care era condus de comandantul Detasamentului Puscasilor Marini de la Ambasada SUA, Robert Christopher VanGoethem. Politistii veniti la locul accidentului, pe strada Polona, au stabilit ca vina ii apartine in totalitate lui VanGoethem. Astfel, acesta nu a acordat prioritate taximetrului in care se afla Teo Peter, al carui sofer, de altfel ranit si el usor in accident, circula regulamentar. De asemenea, in urma testarii celor doi conducatori auto cu etilotestul, s-a constatat ca americanul se afla la volan sub influenta bauturilor alcoolice, stabilindu-se o alcoolemie de 0,09 miligrame/litru alcool in aerul expirat.
Investigatiile in acest caz au fost efectuate de politistii romani, dar si de o echipa a Serviciului pentru Anchete Penale al Marinei venita in Romania. (G. TARATA)
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Problema este ce facem cu justitia romana( cazul Bernevic, etc) si cu CTP&comp   de Changeman
Se trezeste justitia americana   de Tyranosaurusrex
A r h i v a
  Delta lui Bitner & Co    1 comentariu
  Tatal batausului Covei, in atentia CSM    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Stiri pe scurt (55 afisari)
 Un miracol economic in Romania este inca posibil (45 afisari)
 Lectii interactive si ghiduri pentru Euro200 (30 afisari)
 Inca doua saptamani pentru debransare (25 afisari)
 Delta lui Bitner & Co (21 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01633 sec.