Ziua Logo
  Nr. 3417 de vineri, 2 septembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Videanu se leapada de repartizarea strazilor Bucurestilor
-- Primarul sustine ca el nu are nici o legatura cu licitatia pentru administrarea ulitelor Capitalei, ci "functionari ai Primariei in care are incredere" sunt responsabili
Primarul general al Capitalei Adriean Videanu a sustinut, ieri, intr-o conferinta de presa, ca el nu are nici o legatura cu licitatia pentru administrarea strazilor din Bucuresti, ci functionari ai Primariei in care are incredere sunt responsabili, transmite Mediafax. Videanu a precizat ca pe site-ul Primariei este publicata intreaga documentatie a licitatiei care s-a derulat la Administratia Strazilor pentru intretinerea strazilor din Bucuresti. El a mentionat ca au fost sase pachete de strazi scoase la licitatie, avand fiecare intre 13 si 20 de strazi. Referindu-se la "corelarile pe care le-au facut doua cotidiene ca Videanu a dat lui Euroconstruct, firma unor protejati, aceste licitatii", primarul general a precizat ca sunt sase firme care au castigat aceste licitatii, dar ca mass-media nu a speculat decat despre una singura. "Asta e viata!", a mai spus Videanu. Consiliul General al Municipiului Bucuresti a concesionat intretinerea a 20 de strazi principale din Bucuresti firmei Euroconstruct Trading 98 SRL, condusa de Dan Besciu si Sorin Vulpescu. Este vorba despre Calea Grivitei, bulevardele Lascar Catargiu, Nicolae Balcescu, Bratianu si Piata Universitatii. Contractul prin care Euroconstruct Trading 98 primeste dreptul de intretinere a zonei centrale din Capitala face parte dintr-un program mai amplu al municipalitatii, prin care o suta de strazi din Bucuresti vor fi administrate de sase firme: Euroconstruct Trading 98 SRL, Eurovia SRL, Strabag SA, Han Group SA, Tehnologica Radion SA si Delta SA. Contractele de concesiune vor fi incheiate pe o perioada de cinci ani, iar firmele se obliga sa intretina suprafata carosabila, trotuarele, marcajele si mobilierul stradal. Valoarea totala a contractului este de 106 milioane de euro, suma ce va fi primita in decurs de cinci ani.
Declaratie de vara
Pe de alta parte, primarul general al Capitalei a sustinut ca emisiunea de euroobligatiuni a Primariei este un "succes", raspunzand astfel criticilor presedintelui Comisiei de buget-finante din Camera Deputatilor, Mihai Tanasescu, pe aceasta tema. Videanu a apreciat criticile fostului ministru PSD de Finante drept o "declaratie de vara, ignoranta". El a precizat ca, recent, municipalitatea a incheiat conventiile cu castigatorii licitatiilor, respectiv BRD si Banc Post. "Municipalitatea a plasat aproape 100 de milioane de euro in euro la o dobanda de 4,4%, atragand acesti bani cu 4,125%. Ganditi-va la beneficiul pe care il are municipalitatea din aceasta perspectiva, restul banilor constituindu-se in depozite in lei cu o dobanda de 7,5%", a declarat Videanu. Presedintele Comisiei de buget-finante din Camera Deputatilor, Mihai Tanasescu, a declarat, recent, ca suma de 500 de milioane de euro obtinuta de Primaria Capitalei din emisiunea de euroobligatiuni va majora deficitul bugetar, daca va fi cheltuita anul acesta. Tanasescu, fost ministru de Finante, a spus ca fondurile atrase de Primarie de pe piata de capital straina, cu o dobanda de aproape 5%, sunt pastrate in bancile romanesti la o dobanda de 3%. (M.S.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Un obscur directoral lui Videanu.   de musin
A r h i v a
  Soferie ca la UE    2 comentarii
  Avans pentru Sanatate    1 comentariu
  Animalul cu halat va fi doar destituit    3 comentarii
  Podurile se clatina ca popicele    1 comentariu
  Sapard in expansiune    
  Blaga si Preda la ora adevarului    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Regina Elisabeta a II-a se trage din vechea familie nobiliara ardeleana Kemeny (600 afisari)
 Rusia ramane in Transnistria "din motive politice" (140 afisari)
 Cauza terorismului nu este religia (34 afisari)
 Istoria satului intr-o biserica (33 afisari)
 Nepotii lui Churchill, Roosevelt si Stalin la Maastricht (32 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00857 sec.