Ziua Logo
  Nr. 3398 de joi, 11 august 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
CNA face precizari
Consiliul National al Audiovizualului a semnalat ieri, printr-un comunicat de presa, faptul ca din monitorizarea data in urma cu doua zile publicitatii cu privire la raportul aparitiilor opozitie-putere in mass-media nu reiese faptul ca Opozitia a fost mai mediatizata decat Puterea. "Fata de anumite titluri sau concluzii, CNA atrage atentia ca procentul alocat autoritatilor statului reprezinta, in fapt, procente ale puterii. Astfel, la nici un post de radio sau televiziune, opozitia nu a fost mai mediatizata decat puterea", se arata in comunicatul Consiliului. Seful CNA mai arata ca opozitia este mai criticata decat puterea la posturile de radio si televiziune, procentele in care opozitia a aparut in context negativ fiind mai mari decat cele ale puterii. (D.I.)
Favorita lui Basescu
Presedintele Traian Basescu si sotia s-au aflat, marti seara, printre participantii la a doua zi a festivalului Callatis, de la Mangalia, alaturi de zeci de mii de turisti si localnici adunati in portul turistic din municipiu. Aceasta a fost seara in care au concertat, pe langa Angela Similea si Mirabela Dauer - preferatele familiei Basescu, dupa cum s-a exprimat seful statului - si reprezentanti ai noului val in muzica usoara. Presedintele, care a stat in locul rezervat VIP-urilor, a ascultat insa batand din palme si muzica lautareasca interpretata de Nelu Ploiesteanu, care a cantat in duet cu Roxana Marcu. Au sustinut recitaluri Andra, Blondy, 3-rei Sud Est, Ramona si Miki. Seful statului a stat pe toata durata spectacolului, apoi a discutat cu turistii si localnicii si s-a fotografiat cu ei la cererea acestora. Festivalul Callatis continua miercuri cu seara muzicii si dansului popular, cand vor concerta Veta Biris, Sava Negrean Brudascu, Nicolae Furdui Iancu, Margareta Clipa, Irina Loghin, Elisabeta Turcu. (Mediafax)
PNL Zlatna protesteaza
Filiala Zlatna a PNL contesta decizia luata la sfarsitul saptamanii trecute de excludere din partid a primarului localitatii, Silviu Ponoran, care este acuzat ca a facut o serie de declaratii in masura sa afecteze grav imaginea partidului, potrivit Mediafax. Intr-un comunicat de presa, liberalii din Zlatna considera propunerea conducerii PNL Alba de excludere din partid a primarului Silviu Ponoran ca fiind "nestatutara". In acelasi comunicat se arata ca Biroul Permanent al Organizatiei PNL Zlatna nu are cunostinta despre vreo abatere facuta de Silviu Ponoran si, de aceea, sustine ca "excluderea din PNL a domnului Silviu Ponoran ar fi o grava eroare, deoarece este unul dintre cei mai vechi si marcanti membri". (R.G.)
PPCD critica Puterea
Foto:Mediafax
PPCD dezaproba lipsa de comunicare de care dau dovada Presedintia si Guvernul Romaniei, a declarat ieri prim-vicepresedintele crestin-democratilor, Serban Bubenek. El a precizat ca acest mod de abordare a problemelor din partea principalilor actori politici nu face decat sa constituie un prost semnal pentru Europa, in ceea ce priveste integrarea Romaniei in Uniunea Europeana. "Dialogul celor doi lideri politici prin intermediul declaratiilor de presa, in conditiile in care cei cinci km care separa Palatul Cotroceni de Palatul Victoria pot fi facuti si pe jos intr-o ora, pune in pericol idea ca fortele de centru dreapta sunt capabile, in actuala formula, sa guverneze Romania. PPCD sugereaza presedintelui si primului-ministru sa studieze modelul Ciuhandu (foto), un om care fara declaratii sforaitoare a reusit sa dialogheze cu oamenii, sa le apere interesele, indeplinindu-si in acelasi timp programul electoral, astfel incat timisorenii i-au acordat increderea ca primar de fiecare data in ultimii 10 ani", a mai spus crestin-democratul. (R.G.)
Normalitatea stirilor TVR
Unul dintre candidatii la postul de director de stiri la TVR, Cristina Vasiloiu, crede ca televiziunea publica "are mari sanse sa intre in normalitate", acesta fiind si motivul care a determinat-o sa candideze pentru ocuparea functiei. "Cred ca Televiziunea Romana reintra in normalitate si ca sunt sanse mari sa ajunga, din punct de vedere profesional, la standarde occidentale, intr-un timp relativ scurt", a declarat ieri, pentru Rompres, Cristina Vasiloiu. Daca va castiga concursul, obiectivul sau pentru Directia stiri a TVR este ca, prin materialele prezentate in jurnale, postul public de televiziune sa informeze si sa educe. "Credeti-ma ca este un obiectiv foarte pretentios", a spus Cristina Vasiloiu. Din punct de vedere organizational si functional, Vasiloiu a afirmat ca departamentul de stiri al TVR trebuie sa fie unul "simplificat, eficient, profesionist, riguros, performant". Cristina Vasiloiu considera ca o competitie pentru sefia "Stirilor" TVR intre oameni de presa extrem de cunoscuti este benefica: "Ma bucura calitatea si profesionalismul contracandidatilor mei. Acesta este un semn bun. TVR trebuie sa ajunga la rangul pe care il merita - de televiziune europeana si cred ca pot ajuta in acest sens", a mai spus Vasiloiu. Pentru postul de director al Departamentului de Stiri al Televiziunii Romane si-au depus candidatura opt persoane, dintre care una a fost respinsa pentru nerespectarea conditiilor impuse de concurs. Intre candidati sunt nume cunoscute precum Rodica Culcer, Emilia Nicolaescu sau Gabriel Klimowicz. (D.I.)
A r h i v a
  Nastase scos de pe site-ul PSD    7 comentarii
  Ungurii revizionisti revin cu propaganda in Romania    10 comentarii
  Dovada imposturii la Departamentul Romanilor de Pretutindeni    15 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Cea mai buna bere din lume (171 afisari)
 Stiri pe scurt (55 afisari)
 Paul Cézanne (1839-1906) (32 afisari)
 Dovada imposturii la Departamentul Romanilor de Pretutindeni (26 afisari)
 Care pe care (23 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01000 sec.