Ziua Logo
  Nr. 3385 de miercuri, 27 iulie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Ilegalitati la frontiera
Politistii de frontiera au descoperit, in prima jumatate a anului, aproape 52 de mii de fapte ilegale, numarul persoanelor care incearca sa treaca ilegal granita, calauzele si infractiunile la regimul stupefiantelor fiind in crestere. Inspectoratul General al Politiei de Frontiera a anuntat ca in primele sase luni ale acestui an, 11.120.551 de persoane au trecut prin punctele de frontiera, din care 6.109.201 au fost romani. In acesta perioada, politisii de frontiera au constatat 51.936 de fapte ilegale, din care 6609 de infractiuni si 45.327 de contraventii, cele mai multe tinand de migratia ilegala de persoane, contrabanda cu bunuri de larg consum si braconajul piscicol. IGPR precizeaza ca numarului infractiunilor privind tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, calauzirea pentru trecerea ilegala a granitei, precum si infractiunile privind regimul stupefiantelor au crescut, in paralel scazand numarul infractunilor economico-financiare, a traficului cu armament, fals si uz de fals. (B.C.G.)
Pistol gasit in perete
Un pistol mitraliera cu pat rabatabil, fabricat, cel mai probabil, inaintea celui de-al doilea razboi mondial, a fost descoperit in peretele unei case din localitatea Petresti, judetul Alba. Arma a fost gasita de proprietarii imobilului, in timp ce demolau un perete al casei. Pistolul mitraliera era zidit intre caramizi, iar alaturi de arma a fost gasit si incarcatorul cu munitie. In urma cercetarilor, politistii au stabilit ca arma i-ar fi apartinut lui Teodor P., fostul proprietar al imobilului, care a decedat in urma cu 30 de ani, batranul participand la ambele razboaie mondiale. Atat arma, cat si munitia, au fost ridicate de politisti, urmand sa fie supuse unor expertize balistice. (Mediafax)
Sef nou la Colibasi
Noul director al Penitenciarului Colibasi este, incepand din aceasta saptamana, Claudiu Didea, in varsta de 46 de ani, absolvent al Academiei de Politie Bucuresti, promotia 1994, licentiat in Stiinte Economice, doctor in Drept si Economie. In perioada 2001-2003, Claudiu Didea, care il inlocuieste pe Gheorghe Balasoiu pensionat la cerere, a fost seful departamentului din Politie care se ocupa cu paza Arpechim, iar, pana la preluarea conducerii Penitenciarului Colibasi, a detinut functia de director al Directiei de Integrare Europeana, din cadrul Ministerului Justitiei. "Vreau sa transform Penitenciarul de maxima siguranta Colibasi intr-o unitate etalon in cadrul sistemului Administratiei Nationale a Penitenciarelor. Doresc o eficientizare a activitatilor desfasurate aici, iar pentru asta voi consulta intreg personalul", a declarat Didea. Acesta a mai promis ca va urmari cu precadere respectarea drepturilor detinutilor de la Colibasi si imbunatatirea conditiilor de detentie ale acestora. (G.T.)
A r h i v a
  Ziaristi batjocoriti de judecatori    1 comentariu
  Noi acuzatii impotriva ucigasului lui Teo Peter    2 comentarii
  Sanctiuni in cazul Mischie    
  Militar american mort la Constanta    
 Top afisari / comentarii 
 Alexandru Paleologu: "...Viata politica de azi e cumplit de ridicola, imens de ridicola, formidabil de ridicola"... (118 afisari)
 Comoara tracilor (93 afisari)
 Blestem rabinic asupra premierului israelian (91 afisari)
 Parcul Cazzavillan restaurat (86 afisari)
 Revista presei culturale (45 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01643 sec.