Ziua Logo
  Nr. 3385 de miercuri, 27 iulie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Militar american mort la Constanta
-- Erik Helmuth Harland a decedat in timp ce facea scufundari in mare * Victima participa la exercitiul Romex 05, care se desfasoara in poligonul de la Babadag
Un militar american participant la exercitiul Romex 05, de la Babadag, a murit, ieri, in Portul Constanta, in timp ce facea scufundari impreuna cu doi colegi, ei fiind invoiti de la aplicatie. Subcomisarul Dumitru Cicaldau, de la Sectia Politiei Transporturi Constanta, a declarat ca Erik Helmuth Harland, de 43 de ani, militar american participant la exercitiul Romex 05, care se desfasoara in poligonul de la Babadag, se afla pe nava "Pegas" si facea scufundari spre capatul digului de nord al Portului Constanta, la epava navei Yu Xiou. Acesta, impreuna cu alti doi colegi ai sai solicitasera autoritatilor portuare permisiunea de a face scufundari in mare, in zona digului de nord.
Potrivit subcomisarului Cicaldau, militarul, care se scufundase de cel mult 20 de minute in apa, a iesit la suprafata si a mai apucat doar sa strige de doua ori dupa ajutor. Barbatul a fost scos imediat si asezat pe ambarcatiune, unde s-a incercat acordarea primului ajutor. La fata locului, s-a deplasat nava de interventie si salvare persoane "Cristal", care avea la bord si un echipaj de medici de la Serviciul de Ambulanta Constanta. Atat in timpul transportului catre Portul Constanta, cat si in dana 12, unde a ancorat nava de salvare, medicii au incercat resuscitarea militarului, insa acesta nu a mai putut fi salvat.
Cadavrul militarului a fost transportat la morga Cimitirului Central, urmand ca legistii sa faca astazi necropsia pentru a stabili cauza mortii acestuia. Intrucat nu exista suspiciuni privind moartea acestuia, procurorii romani nu vor declansa nici o ancheta.
Americanul este de la o baza militara din Germania si a sosit in Romania in 9 iulie pentru a lua parte la exercitiul bilateral din poligonul de la Babadag. (B.C.G.)
A r h i v a
  Ziaristi batjocoriti de judecatori    1 comentariu
  Noi acuzatii impotriva ucigasului lui Teo Peter    2 comentarii
  Sanctiuni in cazul Mischie    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Alexandru Paleologu: "...Viata politica de azi e cumplit de ridicola, imens de ridicola, formidabil de ridicola"... (118 afisari)
 Comoara tracilor (93 afisari)
 Blestem rabinic asupra premierului israelian (91 afisari)
 Parcul Cazzavillan restaurat (86 afisari)
 Revista presei culturale (45 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00727 sec.