Ziua Logo
  Nr. 3378 de marti, 19 iulie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Foto: Mediafax
Cu masina in rau
O persoana a murit, iar alte doua au fost grav ranite, la sfarsitul saptamanii trecute, in urma unui accident de circulatie produs in judetul Alba. Potrivit IJP Alba, Ovidiu B., in varsta de 25 de ani, conducea un autoturism Dacia pe ruta Abrud-Rosia Montana, cand, din cauza vitezei excesive, a pierdut controlul volanului iar masina a derapat, rasturnandu-se in raul Abrudel. Soferul a murit inecat, ceilalti doi pasageri fiind internati in stare grava la Spitalul din Campeni. Politia a inceput o ancheta in acest caz, pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii accidentului. (M.V.R.)
Ucis in Berlin
Un turist roman, in varsta de 28 de ani, a fost injunghiat mortal la sfarsitul saptamanii trecute, in zona Pietei Mehring din districtul berlinez Kreuzberg. Potrivit ziarului german Tageszeitung, preluat de Rompres, victima a intrat intr-un conflict cu alte patru persoane, trei barbati si o femeie, care, la un moment dat, l-au lovit de mai multe ori cu un cutit. Agresorii, care din primele cercetari par a fi tot romani, au reusit sa fuga. Politia a declansat o ancheta, incercand sa stabileasca imprejurarile exacte ale producerii crimei. (M.V.R.)
Expert parlamentar in instanta
Un expert parlamentar a fost trimis in judecata de procurorii PNA fiind acuzat de trafic de influenta. Angela Grosu, expert parlamentar la Comisia de cercetare a abuzurilor, petitiilor si coruptiei, din cadrul Senatului, a pretins si primit, potrivit PNA, in mod repetat 273 de milioane de lei si bijuterii din aur valorand in jur de 200 de milioane de lei de la o persoana condamnata definitiv la trei ani inchisoare pentru fraude financiar-bancare. Grosu a lasat sa se creada ca are influenta asupra unor inalti functionari de stat si magistrati, care ar putea interveni pentru ca denuntatorul sa beneficieze de o gratiere individuala sau de o rejudecare a cauzei. Grosu mai este cercetata intr-un alt dosar, intrucat, in 2003, s-ar fi oferit sa intervina pe langa oficiali din Ministerul Agriculturii pentru a facilita recuperarea, de catre acelasi denuntator, a unei creante de aproximativ doua milioane de dolari. In schimb aceasta a pretins jumatate din suma. (G.T.)
Cercetat pentru distrugere
Un tanar de 26 de ani din orasul Balan, judetul Harghita, este cercetat pentru distrugere, dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, a turnat benzina pe bunurile din garsoniera sa si le-a dat foc, flacarile afectand patru apartamente invecinate, fara a fi inregistrate insa pagube insemnate. Potrivit IPJ Harghita, o femeie din orasul Balan a sunat la Politie pentru a anunta ca vecinul ei, M.S., si-a dat foc la locuinta. Politistii deplasati la fata locului au stabilit ca tanarul era in stare de ebrietate si, din motive inca necunoscute, a stropit cu benzina mai multe bunuri din garsoniera sa, le-a dat foc si a plecat de acasa. Incendiul a fost stins de vecini, flacarile mistuind totusi mai multe obiecte de mobilier si bunuri aflate in locuinta. Alte patru apartamente aflate in vecinatate au fost afectate, dar fara a fi inregistrate pagube semnificative. Vecinii tanarului au depus plangere impotriva acestuia, M.S. fiind anchetat in stare de libertate pentru distrugere. (G.T.)
Roman judecat in Spania
Cazul soferului roman care, la 8 februarie 2005, a accidentat mortal sase politisti spanioli, va fi trimis unei instante din Madrid, judecatorul de instructie finalizand, deja, dosarul acestuia. Potrivit Mediafax, procesul lui Iulian T. va incepe, cel mai probabil, in toamna acestui an. Firma de asigurari Grupama a achitat, deja, toate indemnizatiile datorate vaduvelor si familiilor victimelor, acestea renuntand la exercitarea actiunii civile impotriva lui Iulian T. Informatiile si probele solicitate au fost primite de instanta care se afla in asteptarea unor expertize medicale a doua dintre victime. Dupa ce aceste documente vor fi depuse la dosar, procurorul va trebui sa redacteze actul de acuzare care va fi trimis apararii. (G.T.)
Arestat pentru ultraj
Un tanar a fost arestat dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, a lovit doi politisti si doi jandarmi bucuresteni care incercau sa-l retina. George H., de 25 de ani, oprise masina la semaforul din intersectia strazilor 1 Mai cu Brasov. In timp ce astepta sa se schimbe culoarea semaforului, un tanar a aruncat cu o sticla in directia autoturismul spargandu-i luneta, dupa care s-a urcat intr-un tramvai. Soferul s-a dus la sediul Sectiei 22, unde le-a spus politistilor ce i s-a intamplat iar un echipaj a plecat dupa tramvaiul in care se urcase tanarul. Doi politisti au reusit sa-l gaseasca pe agresor, dar acesta, in momentul in care oamenii legii au incercat sa-l legitimeze, i-a lovit in fata, dupa care a fugit. In timp ce alerga spre Complexul SIR, doi jandarmi care au observat ca tanarul era urmarit de politisti au reusit sa-l imobilizeze, insa dupa ce au fost si ei amenintati si loviti de acesta. Sorin B., de 21 de ani, cu antecedente penale, a fost arestat preventiv, fiind acuzat de ultraj si distrugere. (G.T.)
Pedofil dupa gratii
Un tanar de 18 ani a fost arestat, ieri, fiind acuzat ca a violat o fetita in varsta de sapte ani. Purtatorul de cuvant al Parchetului Tribunalului Cluj, Violeta Traistaru, a declarat, citat de Mediafax, ca I.N., de 18 ani, se intorcea cu vitele de la camp, cand a vazut-o pe fetita jucandu-se pe ulita comunei clujene Borsa. Tanarul stia ca este singur acasa, parintii si cei cinci frati ai lui fiind plecati la o ruda. Mai mult, I.N. o cunostea pe micuta, pentru ca sunt vecini si se vizitau des. Acesta i-a promis ca ii da dulciuri si ca se joaca cu ea, astfel ca fetita a mers cu el acasa, unde insa a fost violata. Micuta i-a povestit mamei sale, care a anuntat imediat Politia, I.N. fiind retinut pentru 24 de ore, si apoi prezentat judecatorilor care au emis pe numele lui un mandat de arestare preventiva pe 29 de zile. El le-a declarat anchetatorilor ca s-a jucat putin cu micuta, asa cum a vazut de atatea ori la televizor. (G.T.)
A r h i v a
  Camatarii condamnati    4 comentarii
  Tunul naval Millenium ar putea intra in dotarea Armatei    4 comentarii
  Ancheta in cazul exploziei din Colentina, departe de final    1 comentariu
  Capitanul Coronei Z a fost gasit mort    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 "Contele de Luxemburg" a deschis Festivalul (54 afisari)
 Tunul naval Millenium ar putea intra in dotarea Armatei (48 afisari)
 Stiri pe scurt (46 afisari)
 Viitura penala (45 afisari)
 Camatarii condamnati (40 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01057 sec.