Ziua Logo
  Nr. 3378 de marti, 19 iulie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Succese de prestigiu pentru atletismul juvenil romanesc
Romanii se mentin in elita lumii la cadeti
-- La Europenele de tineret, tricolorii s-au clasat pe locul sase pe natiuni
Duminica, in ultima zi a Mondialelor de atletism rezervate cadetilor, competitie care s-a desfasurat la Marackesh, Cornelia Deiac s-a clasat a treia in proba de saritura in lungime, cu 6,25 m. Acest trofeu se adauga medaliilor de aur, argint si bronz cucerite de Bianca Perie (aruncarea ciocanului), Tiberiu Talnar (saritura in lungime), respectiv, Cristina Bujin (triplusalt), vineri si sambata, tara noastra clasandu-se pe locul 11 la medalii si pe 12 in ierarhia pe puncte. O pozitie de invidiat tinand cont ca la intreceri au participat 1296 de sportivi, reprezentand 186 de natiuni. In plus, tricolorii au devansat tari cu mare traditie in "ovalul magic", ca Germania, Italia, Suedia, Japonia sau Ucraina.
Pe de alta parte, Romania a ocupat locul sase in clasamentul pe medalii al Campionatelor Europene pentru tineret de la Erfurt (Germania), concurs la care a reusit sa cucereasca doua medalii de aur, prin Danut Simion (saritura in lungime) si Corina Dumbravean (1500 m), si doua de bronz obtinute de Marius Ionescu (10.000 m) si Adina Anton (lungime).
In ultima reuniune, Marius Ionescu s-a clasat pe pozitia a patra la 5000 m (14:15,42). In cursa de 200 m, Florin Suciu a terminat al saptelea, fiind cronometrat in 20,88. In finala de la aruncarea sulitei, Ciprian Morutan a terminat al optulea, cu o incercare care a masurat 71,74 m. Astfel, tricolorii si-au indeplinit cu prisosinta obiectivele fixate de catre federatia noastra de specialitate, la ambele competitii FRA propunandu-si cucerirea a doua, trei medalii.
Grasu victorioasa
Nicoleta Grasu a castigat proba de aruncarea discului, din cadrul reuniunii de la Salonic, cu performanta de 62,64 m, atleta noastra fiind urmata de Beatrice Faumuina, din Noua Zeelanda (61,81 m) si de rusoaica Olga Sernyavskaya (60,87 m). O alta sportiva din Romania, Mihaela Stancescu-Neacsu, s-a impus in proba de 800 m fiind cronometrata in 1:59,78. Neascu a fost urmata de poloneza Ewelina Setowska (2:00,71) si de rusoaica Natalya Gorelova (2:01,79). (C.V)
Cristina VLADU 
A r h i v a
  Nastase: "Nu vom contesta arbitrajul"    1 comentariu
  Andrei Pavel: "Am jucat intr-o atmosfera de fotbal"    
  Gatu vrea Mondialele masculine din 2009 in Romania    
  S-au cumintit ciclistii    
  Gol si pasa decisiva pentru Mutu    
  Daniel Niculae lovit de ghinion    
     
  D. Munteanu: "Trebuie sa dam gol la Saint-Etienne"    1 comentariu
  Cosmin Contra victorios cu rezervele    
  Steaua fara Protasov    
  Ionut Popa a renuntat la trei jucatori    
  Antena 1 nu mai transmite Divizia A    
 Top afisari / comentarii 
 "Contele de Luxemburg" a deschis Festivalul (54 afisari)
 Tunul naval Millenium ar putea intra in dotarea Armatei (48 afisari)
 Stiri pe scurt (46 afisari)
 Viitura penala (45 afisari)
 Camatarii condamnati (40 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00754 sec.