Ziua Logo
  Nr. 3377 de luni, 18 iulie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Recomandari tv
-- Film de exceptie la ProCinema
De la ora 22.00, ProCinema difuzeaza filmul de exceptie "Inscenarea", in regia lui Barry Levinson. Distributia filmului aduna nume faimoase din cinematografie: Dustin Hoffman, Robert De Niro, Anne Heche, Denis Leary, Willie Nelson, Kirsten Dunst, William H. Macy si nu in ultimul rand Woody Harrelson.
Despre aceasta satira s-a spus ca a batut realitatea, premiera sa profetand scandalul Sexgate in care a fost implicat fostul presedinte american Bill Clinton cu stagiara Monica Lewinski. Abaterea atentiei opiniei publice de la un scandal sexual prezidential prin inscenarea unui razboi a momit milioane de cinefili care au gustat din plin subiectul. Analiza profunda a relatiilor complexe dintre politica, mass-media si industria show-biz-ului, filmul prilejuieste recitaluri din partea lui Robert de Niro si a lui Dustin Hoffman. Primul joaca rolul unui producator de la Hollywood, iar cel de-al doilea il interpreteaza pe un doctor in imagine, Conrad Brean, care are o insusire innascuta: capacitatea de a manipula presa, politica si, mai ales, poporul american. Angajati de consilierii presedintelui, cei doi vor fabrica o dementiala campanie patriotarda in randul cetatenilor americani axata pe un razboi fictiv desfasurat in Albania. Astfel, ei vor izbuti sa deturneze apetenta publicului pentru urmarile harjonelii prezidentiale in Biroul Oval spre amenintarea unei conflagratii care ar putea afecta interesele SUA. Filmul este o combinatie ciudata intre fictiune, istorie contemporana si o (i)logica de tip Catch 22. Pentru rolul sau din acest film, Dustin Hoffman a castigat un Oscar in anul 1998.
De la 22.00, TVR Cultural va difuza filmul "Interior", realizat in 1978, de catre Woody Allen, dupa un scenariu semnat tot de Woody Allen. Din distributie fac parte Diane Keaton, Damian Lewis, Sam Waterston, Mary Beth Hurt, Richard Jordan, Geraldine Page si E. G. Marshall.
Dupa multi ani de convietuire, Arthur decide sa se desparta de sotia sa, Eva. Cele trei fiice adulte ale cuplului, Joey, Flyn si Renata, trebuie sa faca fata dezintegrarii familiei lor, ca si problemelor pe care le au intre ele, dar si cu partenerii lor de viata.
De la 20.00, HBO difuzeaza filmul "El Mariachi", o productie la care regia, scenariul si montajul sunt semnate de Robert Rodriguez, care a fost si operator. Din distributie fac parte Carlos Gallardo, Consuelo Gumez, Jaime de Hoyos, Peter Marquardt, Reinol Martinez si Ramiro G�mez.
Cantand in schimbul hranei si a adapostului, un cantaret in declin intra in incurcaturi atunci cand, intr-un orasel mexican, este confundat cu un asasin ce ascunde arme intr-o carcasa de chitara.
Povestea lui "El Mariachi" e deja mitica - la fel ca filmul. El a fost produs si filmat - in doar 14 zile - de multitalentatul, plurivalentul texan Robert Rodriguez, cu un buget redus pentru piata video mexicana (doar 7000 de dolari), dar a avut un succes coplesitor si nesperat, castigand premiul publicului la Festivalul de film Sundance.
Acesta a fost primul film al lui Robert Rodriguez, in varsta, atunci, de doar 24 de ani si i-a trambitat peste tot talentul major. El spera sa-l foloseasca pentru a intra in vizorul studiourilor de la Hollywood. Maharii hollywoodieni nu numai ca l-au luat la ochi, dar s-au aruncat chiar la a lansa filmul in cinematografe. A fost inceputul unei cariere prodigioase - Rodriguez a realizat, chiar, un remake - "Desperado" - cu un buget de sute de ori mai mare si cu mega-staruri ca Antonio Banderas si Salma Hayek. Trilogia a fost incheiata cu recentul "Once upon in Mexico".
"In El Mariachi totul este exprimat in actiune pura si simpla. Doi straini vin intr-un oras imbracati la fel si avand amandoi cutii de ghitare identice. Unul dintre barbati este un asasin iar celalalt - un adevarat mariachi. Orasul este controlat de omul pe care asasinul a fost trimis sa-l omoare, dar pentru ca bodyguarzii lui il confunda pe adevaratul mariachi cu cel fals, strazile sunt transformate intr-un sangeros camp de lupta de unde nimeni - nici macar inocentul erou mariachi - nu scapa intreg." - se arata intr-o cronica a filmului aparuta in 1993 in cotidianul Washington Post.
A r h i v a
  Papa Benedict al XVI-lea elogiaza vacanta    
  Salariul influenteaza dorinta sexuala    5 comentarii
  Eminem ar putea renunta la muzica    2 comentarii
  Cel mai batran cuplu din lume    
  Harry Potter bate toate recordurile de vanzare on-line    
  Statutul Camillei, marcat printr-un nou blazon    
  Femeile pierd trei ani din viata in bucatarie    6 comentarii
  Banca de celule-susa in Coreea de Sud    
  Casa lui Ozzy Osbourne ar putea deveni muzeu    
  Meteo    
 Top afisari / comentarii 
 Dictionarul ortografic, ortoepic si morfologic al limbii romane (1369 afisari)
 Inundatiile Puterii (626 afisari)
 In octombrie se regularizeaza gazul (122 afisari)
 Astronomul Harald Alexandrescu a incetat din viata (85 afisari)
 Colgate-Palmolive amendata cu trei milioane de euro (52 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00907 sec.