Ziua Logo
  Nr. 3376 de sambata, 16 iulie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Foto: MEDIAFAX
Confruntare jandarmi-ziaristi
Traditionala competitie pe care Jandarmeria Romana o organizeaza an de an cu participarea a sute de ziaristi din intreaga presa, a ajuns azi la a XI-a editie. Tot azi, o parte din jandarmii-eroi ai zilelor acestor inundatii catastrofale, care au salvat sute de vieti, vor veni in mijlocul jurnalistilor, pe poligonul Inpectoratului General al Jandarmeriei (IGJ) pentru o noua "confruntare" cu cei mai buni tragatori-condeieri din mass-media. Reporterii ZIUA vor incerca sa fie la inaltime cu depasitele pistoale "Carpati", de 7,65 mm, care ar fi trebuit sa dispara de multa vreme din dotarea fortelor de ordine publica. In fond, jandarmii merita un alt suport logistic. Competitia organizata de Serviciul de Informare Publica a IGJ si Asociatia Sportiva "Straja" Bucuresti, este sponsorizata de BCR, CONPET SA si ORIFLAME. Concursul la tinta va fi urmat de incoronarea "Miss Pistol" - cea mai frumoasa ziarista care va participa la trageri. (A. Anghelescu & R. Savaliuc)
Amenintare cu sinuciderea
Un buzoian s-a urcat ieri dimineata pe un pilon din curtea interioara a societatii "Romtelecom", din Buzau, amenintand timp de peste o ora ca se arunca in gol de la o inaltime de 50 de metri daca autoritatile nu-i asculta problemele. Barbatul, in varsta de 46 de ani, a amenintat ca se sinucide daca un reprezentant al Primariei nu vine sa vorbeasca cu el. El sustinea ca s-a saturat de viata pe care o duce, dupa ce sotia sa a diparut de acasa si i-a lasat in grija sase copii pe care nu are cu ce sa-i intretina. Situatia a fost rezolvata numai dupa ce pompierii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Buzau l-au convins pe barbat sa coboare de buna voie de pe schela. Unul dintre pompierii din echipajul mobilizat la acest caz s-a imbracat in haine civile si a urcat la protestatar, sustinand ca este angajat al Primariei si ca il poate ajuta. In acest mod, barbatul a fost convins sa coboare. In timp ce cobora, acesta a incercat de doua ori sa se arunce de pe scara, insa el fusese deja prins in sforile pompierilor. (G.T.)
American retinut la Cluj
Un american dat in urmarire internationala pe motiv ca ar fi prejudicat statul austriac cu miliarde de euro, a fost prins, joi seara, la Cluj-Napoca, in locuinta concubinei sale. Potrivit Mediafax, Kanusher Randy Mark, de 42 de ani, s-a asociat cu mai multe persoane, de diferite nationalitati, si si-ar fi deschis o firma in Viena. In scurt timp, toti asociatii au inceput sa fie cercetati de politie, pentru spalare de bani, frauda si asociere in vederea savarsirii de infractiuni, dar Kanusher Randy Mark a disparut. El a fost dat in urmarire internationala pentru ca ar fi prejudiciat statul cu miliarde de euro. Barbatul a fost prins de politistii clujeni, la locuinta concubinei sale, o tanara studenta la Drept, fiind retinut pentru 24 de ore. Tribunalul Regional pentru Cauze Penale din Viena a emis pe numele lui un mandat international de arestare, iar, ieri, judecatorii de la Curtea de Apel Cluj au inceput procedura de extradare a americanului, din Romania in Austria. (G.T.)
Corogeanu ramane in arest
Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis ieri prelungirea cu 30 de zile a mandatelor de arestare preventiva emise pe numele celor cinci fosti monahi de la Manastirea "Sfanta Treime" din Tanacu, acuzati de omor deosebit de grav. Dupa cum se stie, fostul preot, Daniel Corogeanu si fostele maicute Adina Cepraga, Simona Birdanas, Elena Otel si Nicoleta Arcalianu au ucis in chinuri groaznice o tanara sora de la manastirea "Sfanta Treime", intr-un ritual de exorcizare. Irina Cornici a murit dupa ce a fost inchisa intr-o incapere, singura, legata de maini si de picioare cu lanturi, in frig si fara mancare. (G.T.)
Cazul Cordos la Inalta Curte
Procesul fostului presedinte al Curtii de Apel Targu-Mures, Artenie Cordos, va fi judecat de Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca urmare a unui recurs formulat de CSM, care solicita schimbarea integrala a primei sentinte ce i-a anulat lui Cordos revocarea din functie. Daca decizia Curtii de Apel Targu Mures, adoptata in urma cu o luna, va ramane definitiva Cordos urmeaza sa fie repus in functie. Vicepresedintele CSM, procurorul Liviu Dascalescu, reclama neconstituirea legala a instantei care a judecat fondul cauzei, invocand si vicii procedurale, precum si faptul ca in timpul procesului nu a fost citat reprezentantul Ministerului Public. Dascalescu mai sustine ca sesizarea din partea ministrului Justitiei in legatura cu destituirea lui Cordos nu se impunea, pentru ca aceasta nu s-a facut din motive disciplinare, ci din cauza exercitarii necorespunzatoare a atributiilor de serviciu, constatate de Inspectia Generala din Ministerul Justitiei. (M.V.R.)
Impuscat la ruleta ruseasca
Politistii au reusit identificarea celui care a impuscat in ochi un tanar din Ploiesti, in urma cu cateva zile, oamenii legii sustinand ca incidentul a avut loc dupa ce victima a refuzat sa joace "ruleta ruseasca". Eugen Nicolae, de 21 de ani, declarase initial ca a fost impuscat in momentul in care iesea dintr-un internet-cafe din Ploiesti. Verificarile ulterioare au stabilit insa ca tanarul isi petrecuse seara de 11 spre 12 iulie cu cativa prieteni. Unul dintre acestia, Vicentius D.V., de 20 de ani, din comuna Bucov, i-a aratat un pistol si i-a sugerat sa joace "ruleta ruseasca". Intrucat tanarul a refuzat, prietenul sau a vrut sa-i demonstreze ca nu este nici un pericol. El a uitat insa ca pe teava armei se afla o alica si l-a impuscat pe Eugen la cativa milimetri sub ochiul stang. Politistii au stabilit ca Vicentius este recidivist, fiind condamnat, in anul 2001 la o pedeapsa de trei ani si jumatate pentru furt calificat. Acesta se sustrage cercetarilor, fiind disparut de la domiciliu. (G.T.)
Ranita de propriul tata
O fetita in varsta de doi ani din judetul Alba a fost grav ranita, ieri, chiar de catre tatal ei, dupa ce masina pe care acesta o conducea a prins-o sub o roata. Potrivit IPJ Alba, fetita, care se afla pe scaunul din dreapta fata, a cazut din autoturism, portiera nefiind asigurata, moment in care a fost prinsa sub roata. Andreea F., grav ranita la cap, a fost transportata la spital, medicii fiind rezervati in privinta sanselor ei de supravietuire. Politistii sustin ca tatal fetitei, Mitru F., in varsta de 24 de ani, din Spring, nu poseda permis de conducere. Politia a inceput o ancheta pentru a stabili cu exactitate imprejurarile in care a avut loc accidentul. (M.V.R.)
Incident aviatic la Tuzla
Un avion utilitar AN2 s-a rasturnat, ieri, pe aerodromul din Tuzla, judetul Constanta, incidentul nefiind soldat cu victime. Din primele cercetari se pare ca avionul, care incerca sa aterizeze, s-a rasturnat intrucat manevrele au fost realizate pe o pista neomologata a aerodromului. Aparatul a fost distrus aproape in intregime, dar, potrivit Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, (MTCT), pilotul Gheorghe Dumitru si copilotul Valeriu Bacaiane nu au fost raniti. Aeronava efectua un zbor autorizat de munca agricola in zona mentionata, in timpul caruia pilotul a inregistrat o defectiune la motor si a fost obligat sa aterizeze intr-o zona neadecvata. (M.V.R.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Apropo de ziaristi : legatura dintre pistol si (in) formatie   de Changeman
A r h i v a
  "SWAT" la metrou    13 comentarii
  Capitan roman disparut in stramtoarea Bosfor    
  Profesoara retinuta pentru crima    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Cronica unei tragedii inevitabile (621 afisari)
 "SWAT" la metrou (332 afisari)
 Gaura la Sapard Targoviste (184 afisari)
 Paul Gherasim, maestrul unic (159 afisari)
 Politica, spionaj si deontologie jurnalistica (158 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00901 sec.