Ziua Logo
  Nr. 3374 de joi, 14 iulie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
CONU' DA UMBRA
Cu "cainii" la Versailles
Fac ce fac dinamovistii si an de an scot la iveala noi mostre de prost gust, de lipsa de simt al ridicolului, de infantilitate, devenind de un penibil absolut dezgustator. Numai glumite demne de recreatia mare a unei scoli de corectie auzi pe acolo, tembelisme gen "cuplu N&D", "declansarea Jihad-ului", poante pe seama pescarului electric Florentin Petre s.a.m.d.. Ti-e si jena sa mai privesti la stiri un reportaj de la Dinamo pentru ca ii vezi pe mai toti harjonindu-se, razand tamp, punandu-si coarne, dandu-si bobarnace sau "avansul", tragandu-se de nas si urechi si hlizindu-se incontinuu ca Mutu la ... stie Gigi Becali ce.
Ieri, de exemplu, am vazut in ziarele de sport ample reportaje de la vizita facuta de dinamovisti la Palatul Versailles, acolo unde i-a dus Ioan Andone probabil din dorinta de a scoate oameni din ei. Nu-l condamnam pe antrenorul "cainilor" decat cel mult pentru lipsa de orientare, de adaptare la mediu, pentru ca el n-a facut altceva decat sa copieze una din metodele mentorului sau Mircea Lucescu, cel care prin anii '80 ii plimba pe la expozitii, concerte, muzee etc.. Hai sa fim seriosi, Luce avea atunci la Dinamo si la Nationala oameni mai "subtiri" ceva, precum B�l�ni, Klein, Lupescu, Andone, Rednic chiar, care orice s-ar spune nu se pot compara din punctul de vedere care ne intereseaza in cazul de fata cu loaze de genul Niculescu, Tamas, Zicu, Bratu, Grigorie, Goian, Plesan si altii asemeni lor. Semeghin mai lipsea sa duhneasca pe acolo si sa-si dea pumni in devla de necaz ca nu a venit cu masina ca sa o parcheze in patul lui Napoleon Bonaparte sau Borcea, care sa-i intrebe pe administratori daca au contoare de gaz si cat costa metrul cub pe la ei pe acolo, ca le-ar putea face el o oferta mai buna.
Numai privind fotografiile dinamovistilor de la Versailles sau citind detalii legate de comportamentul lor pe acolo te apuca groaza. Glumetul clasei de copii problema, Claudiu Niculescu, se intreba - hatru, de! - daca Napoleon o fi dormit bine pe dormeza sus-amintita, pe cand mult mai narodul sau coleg Gabriel Tamas, flacaul de sub Tampa, spunea sugubat ca i-ar placea sa locuiasca intr-o astfel de "casa". Ceva mai simpatic a fost Florentin Petre care, speram ca ironic, pentru ca altfel n-ar mai avea nici un merchez, zicea ca ii pare rau ca nu este si Cornel Dinu impreuna cu ei, "ca sa ne explice cate ceva, pentru ca dansul se pricepe la istorie".
Noroc cu mijlocasul 380 ca altfel am fi uitat cu desavarsire cea mai importanta persoana care a absentat de la respectiva vilegiatura la Versailles. Va dati seama ce spectacol ar fi fost cu Dinu acolo, cum i-ar mai fi alungat pe ghizi pentru a le prelua sarcinile si cum ar fi explicat el intr-o franceza ce ni l-ar fi readus in memorie pe personajul Gogu, interpretat de Dem Radulescu in seria "B.D."-urilor, ca toata aceasta grandoare a nimicniciei ce avea sa duca la subrezirea Occidentului s-a creat prin oprimarea poporului sarb, care a fost "un veritabil scut in fata expansiunii musulmane". Desi momentul ar fi fost poate la fel de penibil, acesta ar fi avut doza sa consistenta de nostimada, intrucat va dati seama ca mai toti ceilalti turisti, indeosebi japonezii aia mici, ar fi sarit sa se fotografieze alaturi de Cornel Dinu pentru a le arata celor de acasa dovada irefutabila ca asemenea om exista.
Constantin DINU 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Nota 10 pentru articol   de Serp i Molot
Cu "cainii" la Versailles   de oec
A r h i v a
  "Cobra" mai are cautare in Spania    1 comentariu
  Debut cu stangul la Cupa Mondiala    1 comentariu
  Baschetbalistii juniori la Euro 2005    
  Agentia Nationala Antidoping sub lupa Consiliului Europei    
  Vinokourov a dominat catararea de pe Galibier    
  Gigi Becali provoaca amenzi de la CNA    5 comentarii
  Razvan Lucescu vrea calificarea din prima mansa    1 comentariu
  Sumudica "principal" la Electromagnetica    
  Petre Marin: "Nu am fugit de la Steaua"    
  Stoichita, noul selectioner al Kuweitului    
  Florescu a marcat pentru Serif    
  Pancu spre Est    
  Coras a demisionat de la UTA    
 Top afisari / comentarii 
 Mari pictori francezi in Micul Paris (366 afisari)
 Lupta anticomunista cu marci postale (180 afisari)
 O enciclopedie progressiva a culturii pop-rock (128 afisari)
 Potopul la apogeu (90 afisari)
 Nod marinaresc (54 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00835 sec.