Ziua Logo
  Nr. 3372 de marti, 12 iulie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
PSD recreeaza povestea lui Don Quijote
Mircea PAUN - ZIUA Foto
PSD este pus pe fapte mari. Liderul partidului, Mircea Geoana (foto), a iesit ieri vijelios in fata presei si a amenintat pe toata lumea, folosind cuvinte mari, ca PSD este "in dispozitiv de lupta" pentru alegerile anticipate, ca este gata sa porneasca intr-un "razboi total" cu actuala Putere, in timpul caruia va folosi tot "armamentul din dotare". "Intram in dispozitiv de lupta, daca vom putea sa gasim formule, pana la declansarea alegerilor anticipate, pentru a evita o situatie de criza si costurile incalculabile pe care anticipatele le antreneaza o vom face, dar, din punct de vedere al pregatirii noastre, PSD scoate stindardul de lupta si pornim foarte serios la campanie electorala cu scopul explicit de a forma viitorul Guvern", a spus Geoana, aratand, pentru demonstratie, amenintator cu degetul. De la cuvinte la fapte nu a fost un drum lung pentru vitejii din PSD, caci tot ieri ei au decis sa constituie "structurile de planificare politica, de comunicare publica si pregatire de campanie electorala". A fost mai greu sa fie gasiti oamenii care sa se ocupe de aceste structuri, deocamdata fiind scos in fata doar Cristian Diaconescu, purtator de cuvant, care se va ocupa de partea cu comunicarea. Mai trebuie gasiti seful de campanie si comunicatorii principali si secundari de mesaj.
Despre Adrian Nastase si Ion Iliescu nu se stie inca ce rol vor avea in aceasta campanie, pe care Geoana l-a evitat cu gratia unei balerine. Despre Nastase, Geoana nu a putut decat sa spuna ca va avea "un rol pe masura" in campania electorala, data fiind pozitia lui de coordonator al Guvernului din umbra pesedist. In ceea ce-l priveste pe Ion Iliescu, PSD ar dori ca acesta sa fie prezent pe listele parlamentare ale partidului. Si cam atat deocamdata. Partea cu implicarea lui Iliescu in campanie ramane de discutat, in lipsa "unei discutii de fond" cu fostul presedinte. Ezitarile lui Geoana in a vorbi despre un eventual rol pe care l-ar putea avea Iliescu tin probabil si de faptul ca Geoana viseaza ca in aceasta campanie eletorala sa iasa in fata cu pesedisti ireprosabili si impecabil din punct de vedere al imaginii, ceea ce nu mai este cazul la fostul presedinte.
Masca modestiei si a saraciei
Vorbind despre sumele pe care PSD este dispus sa le investeasca in campania pentru anticipate, Geoana a spus ca partidul nu va arunca cu banii in stanga si-n dreapta. Si aceasta nu pentru ca nu i-ar avea, ci pentru ca simte PSD ca oamenii "nu au chef" de alegeri anticipate. In ceea ce priveste finantarea campaniei, Geoana a spus ca va cere sprijin de la reprezentantii din teritoriu si de la parlamentari. La acestea, a adunat si sursele bugetare si s-aajuns la concluzia ca bani sunt. Mai trebuie voturi.
In alta ordine de idei, Geoana a anuntat ca PSD este doritor sa negocieze cu toata lumea, daca " toata lumea" vrea si ea sa negocieze. Discutiile nu au inceput, urmand sa se deruleze in zilele urmatoare. Pana acum insa doar partidul lui Vadim Tudor a refuzat categoric orice forma de colaborare cu PSD. Altfel, pesedistii vor sa activeze relatiile cu organizatiile de pensionari si cu sindicatele. Singurele oferte formale pe care le-a primit PSD pana acum au venit din partea unor partide extraparlamentare. Partidul lui Petre Roman, Forta Democrata, a solicitat o intalnire de consultari. La randul sau, formatiunea fostului ministru pesedist Petre Lificiu, Partidul Ecologist, a facut o propunere similara.
Carmen EPURAN 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
nu este deloc povestea lui Don Q   de premium
A r h i v a
  Evenimentul Zilei minte de stinge    11 comentarii
  "Omerta" din Justitie mosita de PSD merge ca unsa    3 comentarii
  Reforma continua cu Guvern interimar    1 comentariu
  NUP suspect in cazul Vladut    1 comentariu
  Papa pleaca in vacanta    3 comentarii
  Coalitia modifica Legea electorala    4 comentarii
  Ungureanu vorbeste despre demisie la modul ipotetic    4 comentarii
  Alba-neagra cu suspendarea lui Basescu    3 comentarii
  Uneltele PSD de la Curtea Constitutionala au provocat anticipatele    4 comentarii
  PC si-a dat iarasi mana cu PSD    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Caracatita SELGROS (920 afisari)
 Adrian Otoiu: "Intelectualii romani au o oroare sacra fata de emotie" (346 afisari)
 Radio Vacanta - "L-ati auzit si nu-i!" (206 afisari)
 Lifting facial pentru Muntele Rushmore (128 afisari)
 Cold Mountain Town transformat in stana (55 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00559 sec.