Ziua Logo
  Nr. 3372 de marti, 12 iulie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Foto: MEDIAFAX
PSD calare pe CNAS
Noul director general al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) este, in urma concursului organizat pentru ocuparea acestei functii, doctorul Vasile Cepoi (foto), fost secretar de stat in Guvernul Nastase si director al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Iasi. "Intr-o prima etapa va trebui sa gasim solutii pentru finalizarea in conditii bune a acestui an; pe de o parte sa gasim resursele financiare necesare, pe de alta parte de a reduce risipa si de a cheltui banii conform unor prioritati medicale care sa imbunatateasca indicatorii de sanatate a populatiei sau care macar sa nu-i afecteze. O a doua prioritate - de fapt nu poate fi decat temporar enumerata ca a doua prioritate - este pregatirea anului 2006, pentru ca indiferent de cati bani se vor gasi pentru acest an si in ce masura vom putea acoperi nevoia de servicii medicale in 2005, daca anul 2006 nu incepe in conditii bune, cu un contract-cadru gata la termen, adica pana in luna decembrie, cu un buget pregatit si alocat catre furnizorii de servicii medicale inca de la inceputul anului, in 2006 ne asteapta, din nou, mari dificultati", a declarat, pentru Rador, Vasile Cepoi. (C.P.)
Cazier fiscal on-line
Primaria Sectorului 2 elibereaza, incepand de ieri, certificate de cazier fiscal in format electronic (pdf), tuturor persoanelor fizice care solicita obtinerea autorizatiei pentru desfasurarea de activitati economice in mod independent, conform prevederilor Legii nr. 300/2004 si HG nr. 1766/2004. Autoritatea locala transmite solicitarea Directiei Generale de Finante Publice a Municipiului Bucuresti (DGFPMB) prin posta electronica, pe baza actelor depuse de solicitant, urmand sa primeasca inapoi, in termen de cinci zile lucratoare, certificatul de cazier fiscal. In baza unui protocol semnat de primarul Neculai Ontanu, Primaria sectorului 2 a pus la dispozitia DGFPMB platforma tehnica in vederea obtinerii certificatelor de cazier fiscal in format electronic. Edilul a sustinut implementarea obtinerii cazierului fiscal on-line deoarece acest sistem vine in sprijinul atat al persoanei care solicita cazier, cat si al functionarului ce elibereaza documentul, reducandu-se timpul de asteptare si deplasarile intre cele doua institutii. Pentru obtinerea certificatului sunt necesare o cerere tip, copia documentului de identitate si dovada achitarii taxei aferente. (Magda SEVERIN)
La toamna, posirca
Din cauza manei care a afectat peste 50% din viile podgorenilor, judetul Vrancea ar putea fi declarata zona calamitata, iar cei care si-au asigurat viile ar putea primi despagubiri, informeaza Rompres. In cadrul sedintei Comisiei Consultative de ieri, directorul Directiei Agricole Vrancea, Costica Neata, a declarat ca va face demersurile necesare pentru ca judetul sa fie declarat zona calamitata. "Acum facem o evaluare exacta a viilor afectate de mana si, imediat dupa finalizarea acesteia, ne vom adresa Guvernului pentru a declara zona calamitata. Producatorii asigurati vor beneficia de despagubiri, insa toti podgorenii care au viile afectate de mana trebuie sa continue tratamentele pentru a le salva in perspectiva anilor urmatori", a spus Costica Neata. Directorul Directiei Agricole Vrancea a explicat ca, in urmatoarea perioada, specialistii din subordinea sa, impreuna cu cei din primariile din zonele viticole vor evalua, cu exactitate, zonele in care mana a facut ravagii. "Putem spune ca 40-50% din viile din judet sunt afectate de mana", a mai declarat Costica Neata, precizand ca mana a lovit la finele lunii aprilie cand ploile si caldura de peste zi au oparit, pur si simplu, viile vrancenilor. (L.M.)
Camere video in licee
Primaria Sectorului 6, prin Administratia Scolilor, a montat sisteme de monitorizare si securizare (camere video, senzori anti-efractie, senzori de fum) la mai multe unitati de invatamant preuniversitar. Astfel de echipamente exista, in prezent, la Grupul Scolar "Costin C. Kiritescu", Colegiul National "Elena Cuza", Liceul Teoretic "Grigore Moisil", Liceul Teoretic "Marin Preda" si Liceul Teoretic "Tudor Vladimirescu". Camerele video functioneaza permanent. "Hotararea de a monta astfel de sisteme de supraveghere a fost luata pe baza rapoartelor de risc elaborate de catre Politie. Aceste echipamente, chiar daca nu pot exclude cu desavarsire fenomenele infractionale, pot atenua substantial incidenta producerii acestora", a declarat primarul Cristian Poteras. (M.S.)
Amenzi noi
Inspectorii Politiei Comunitare a sectorului 2 au aplicat in ultimele zile amenzi de peste 15.000 lei noi (150.000.000 lei vechi), in urma controalelor vizand comertul stradal, efectuate in cartierele Colentina, Pantelimon, Baicului si Vatra Luminoasa. Reprezentantii Primariei Sectorului 2 precizeaza ca au fost depistate si confiscate legume si fructe, precum si produse alimentare care se comercializau ilegal, in conditii improprii si care puneau in pericol sanatatea consumatorilor. Inspectorii au verificat 220 de agenti economici si aproximativ 800 de persoane fizice care ofereau spre vanzare marfuri alimentare si nealimentare pe domeniul public. Multi dintre acestia nu avea autorizatii de comercializare sau documente de provenienta a produselor, motiv pentru care 232 dintre ei au fost avertizati, iar 133 sanctionati contraventional cu amenzi, potrivit legislatiei in vigoare. (M.S.)
Radio Minisat se extinde
Dupa zece ani in care a fiert in sucul dambovitean, Radio Minisat a dat in foc si s-a varsat peste harta patriei. Acum, in plin potop, Radio MINISAT da ritmul vietii, al muzicii si al distractiei in Targoviste (98,5 fm), Moreni (94,4 fm), Predeal (90,0), Resita (92,7) si Caransebes (99,9 fm). In curand Radio Minisat va emite in localitatile Mizil, Scornicesti, Oltenita, Voineasa, Zimnicea si Alexandria. Pentru toti cei care vor sa intre in ritmul "minisat" nu au decat sa-l urmareasca pe net la www.radiominisat.ro. (L.I.)
A r h i v a
  Potop dupa potop    
  Operatiunea Calculatorul    
  Bac' in Bucuresti, promovabilitate 77,73%    
  Farmacistii cheama in instanta Casele de asigurari de sanatate    
  Romania fara nume    8 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Caracatita SELGROS (920 afisari)
 Adrian Otoiu: "Intelectualii romani au o oroare sacra fata de emotie" (346 afisari)
 Radio Vacanta - "L-ati auzit si nu-i!" (206 afisari)
 Lifting facial pentru Muntele Rushmore (128 afisari)
 Cold Mountain Town transformat in stana (55 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01201 sec.