Ziua Logo
  Nr. 3372 de marti, 12 iulie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
UGIR 1903 pregateste debarcarea lui Tender
-- Consiliul National al confederatiei patronale a decis organizarea unei Adunari Generale Extraordinare care sa aleaga un nou presedinte * Pana atunci, toate deciziile vor fi luate de un comitet de organizare, din care Ovidiu Tender nu face parte
Foto: Mediafax
Confederatia Patronala UGIR 1903 isi va alege un nou presedinte cu ocazia Adunarii Generale Extraordinare din data de 22 iulie, cand pe ordinea de zi este trecuta si adoptarea unui nou statut. Chiar daca actualul presedinte UGIR 1903, Lucian Ovidiu Tender, isi pastreaza functia pana la momentul votului, el nu se regaseste nici macar intre membrii Comitetului de organizare a Adunarii Generale Extraordinare. Potrivit procesului verbal, care a urmat Consiliului National, in cadrul caruia a fost decisa tinerea Adunarii Generale, participarea lui Ovidiu Tender in comitetul de organizare a fost respinsa cu 119 voturi impotriva, 6 pentru si 4 abtineri. Ioan Cezar Coraci, presedintele Comitetului de organizare a Adunarii Generale a precizat ca va fi supus votului membrilor UGIR 1903 un nou statut, potrivit caruia presedintia confederatiei patronale sa fie asigurata, prin rotatie la un an, de presedintii federatiilor patronale reprezentative membre. Coraci a precizat ca Ovidiu Tender nu a convocat nici o sedinta a a Consiliului National si nici o Adunare Generala din noiembrie 2003, cand a fost ales in functia de presedinte al UGIR 1903, in conditiile in care, conform statutului actual al confederatiei, ar fi trebuit sa convoace anual astfel de adunari. In acest context, Consiliul National tinut vineri, 8 iulie, a fost convocat la cererea a o treime din membrii UGIR 1903, "pentru deblocarea activitatii" confederatiei patronale. Ovidiu Tender ramane, practic, presedinte numai cu numele, avand in vedere ca unul dintre punctele adoptate de Consiliul National prevede ca problemele urgente ale confederatiei patronale vor fi solutionate de Comitetul de organizare a Adunarii Generale. Adica de Ioan Cezar Coraci (presedinte al Federatiei Patronale din Ramura Industriei Chimice si Petrochimice), Maria Grapini (presedintele Federatiei Patronale din Industria Usoara), Elena Laslu (presedintele Federatiei Patronatelor din Mediu din Romania), Ion Hohan (presedinte RENAR) si Cazimir Ionescu (presedinte AFPAR).
Decizia de organizare a Adunarii Generale survine dupa ce mai multe patronate membre UGIR 1903 au transmis scrisori conducerii confederatiei patronale prin care ii cereau presedintelui Ovidiu Tender sa isi dea demisia, ca urmare a acuzatiilor de inselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani, care fac obiectul unor dosare instrumentate de PNA. (M.C.B.)
A r h i v a
  Economia romaneasca, varianta pesimista    1 comentariu
  Ajutor de stat pentru Hidroelectrica    
  Raiffeisen Banca pentru Locuinte a atras 10 milioane de euro    1 comentariu
  Agentie Romexterra in Bucuresti    
  Investitie de un milion de euro intr-o ferma de pasari    3 comentarii
  ING Bank, depozitar la SIF    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Caracatita SELGROS (920 afisari)
 Adrian Otoiu: "Intelectualii romani au o oroare sacra fata de emotie" (346 afisari)
 Radio Vacanta - "L-ati auzit si nu-i!" (206 afisari)
 Lifting facial pentru Muntele Rushmore (128 afisari)
 Cold Mountain Town transformat in stana (55 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00813 sec.