Ziua Logo
  Nr. 3370 de sambata, 9 iulie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Conationalii, cei mai buni amanti
Majoritatea europenilor si americanilor sunt de parere ca cei mai buni amanti sunt conationalii lor, dupa cum rezulta dintr-un studiu realizat de GfK Custo Research si comandat de catre Wall Street Journal Europe. Dintre europeni, cei mai increzatori in potentialul conationalilor sunt, de departe, grecii - 77%, care au plasat tara lor pe primul loc. Exceptiile la acest capitol sunt reprezentate de belgieni, germani si olandezi care declara ca cei mai buni amanti nu sunt cei din propriile tari, ci mai de graba italienii. De altfel, respondentii din alte 13 tari (din totalul de 20 de tari cercetate) i-au plasat pe italieni pe locul al doilea dupa conationalii lor. In schimb, 69% dintre italieni sunt convinsi ca cei mai buni parteneri sexuali se gasesc in tara lor.
Viata sexuala
La intrebarea cat de frecvent ar trebui sa faca sex cuplurile pentru a considera ca duc o viata sexuala satisfacatoare, grecii s-au plasat din nou in fruntea topului, 24% dintre ei considerand ca acest lucru trebuie sa se intample de cel putin cinci ori pe saptamana, fiind cu mult deasupra mediei europene (10%) si americane (16%). 40% dintre europeni considera ca intre doua si patru partide sexuale pe saptamana sunt suficiente pentru o viata sexuala implinita. Aproape acelasi procent considera ca o singura data pe saptamana sau chiar mai putin este suficient.
Adulterul
Adulterul in casatorie este privit foarte diferit in fiecare dintre tarile cercetate. In timp ce in Europa de Vest si SUA, patru din zece oameni au considerat ca a-ti insela sotul/sotia este de neiertat, in Turcia noua din zece persoane au considerat ca adulterul este intolerabil. Din acest studiu mai rezulta si faptul ca in general femeile se declara mai neiertatoare decat barbatii in privinta relatiilor extraconjugale. De exemplu, 48% dintre nemtoaicele chestionate, fata de 25% dintre rerezentantii sexului masculin, s-au declarat intolerante in fata unei asemenea posibilitati.
Sexul la romani
Majoritatea romanilor se declara multumiti de performantele sexuale ale conationalilor, pe locul doi plasandu-i pe italieni, urmati de francezi si spanioli. Cand vine vorba despre inflenta exercitata asupra mentalitatii legate de sex, pe prima pozitie se afla parintii (37%), apoi grupul de prieteni (26%) si mass-media (22%). Din acest studiu rezulta ca infulenta scolii este destul de redusa (6%) iar a bisericii aproape inexistenta (3%).
Mai mult decat atat, romanii sunt foarte toleranti si intelegatori cand vine vorba despre relatiile dintre parteneri, fie ca este vorba de casatorii sau de cupluri. Infidelitatea este ceva care poate fi iertat, 67% dintre respondentii din Romania declarand acest lucru. Intr-o relatie stabila sau nu, frecventa optima a raporturilor sexuale ar trebui sa fie, spun 41% dintre romani, intre doua si patru ori pe saptamana, in timp ce 44% se multumesc si cu mai putin.
In privinta homosexualitatii, aproape jumatate din populatia Romaniei considera ca la noi exista prea multa toleranta fata de membrii acestei minoritati sexuale, 29% sunt de parere ca nivelul de toleranta este cel potrivit iar 21% considera ca exista prea putina toleranta.
Mentionam GfK Romania este cel mai mare institut de cercetare de piata din tara, cu o cifra de afaceri, in 2004, 1,6 milioane euro si face parte din grupul GfK care este numarul cinci la nivel mondial.
Camelia CIOBANU 
 Comentarii: 5 Afiseaza toate comentariile  
Trebuia sa dea o statistica si pe meserii....   de traktorist
Bell Curve si conationalii   de Anticomie
Sexul la romani   de Olga Khan
cum era chestia aia....   de geek-a-contra
ca harakiri si Akimoto   de traktorist
A r h i v a
  "Onoare patata" la TVR1    
  Nou record pentru un alt Canaletto    1 comentariu
  Jennifer Aniston a lesinat la filmari    
  Innorari spre seara    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Maxi-taxi preorasenesc (282 afisari)
 Camera de Comert Romano-Elena (235 afisari)
 Exercitii de sinceritate (69 afisari)
 Marius Vizer primit de doi sefi de stat (50 afisari)
 Trenuri deviate (44 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00840 sec.