Ziua Logo
  Nr. 3369 de vineri, 8 iulie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
PIN vrea demisia Monicai Macovei
Partidul Initiativa Nationala (PIN) solicita demisia ministrului Justitiei, Monica Macovei sau, in cazul refuzului, demiterea ministrului de catre premier, ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale de a declara neconstitutionale unele articole din pachetul de legi privind reforma justitiei, a declarat ieri liderul PIN, Aurelian Pavelescu (foto). "PIN isi motiveaza demersul prin faptul ca ministrul si-a asumat responsabilitatea promovarii legilor in conditiile in care Consiliul Superior al Magistraturii a dat aviz negativ, iar magistratii din intreaga tara au contestat constitutionalitatea proiectului in mod vehement, inainte de promovare", a declarat deputatul independent. Pe de alta parte, el a reamintit ca o serie de oficiali europeni au criticat aceasta initiativa a Executivului lovindu-se, in schimb, de atacuri nejustificate din partea ministrului Justitiei. "Monica Macovei trebuie sa isi asume personal esecul, actiunile sale de contestare a deciziei Curtii, cu atat mai grave, indicand dispretul sau pentru statul de drept si pentru principiul suprematiei legii si a Constitutiei. Atitudinea ministrului diminueaza sansele Romaniei de aderare in UE la 1 ianuarie 2007", a spus Aurelian Pavelescu.
PIN isi va asuma responsabilitatea de a obtine sprijin in Parlament in vederea declansarii procedurii de suspendare a presedintelui Romaniei, Traian Basescu, in conditiile in care presedintele va mai sustine "actiunile neconstitutionale" ale ministrului Monica Macovei, a mai atentionat deputatul independent. "PIN avertizeaza asupra pericolului contestarii deciziei Curtii de catre Coalitia aflata la guvernare, care evoca faptul ca politicienii nu sunt pregatiti sa respecte normele democratice, fiind interesati sa pastreze controlul asupra justitiei", a aratat Pavelescu. El a mai precizat ca nerecunoasterea deciziei Curtii Constitutionale reprezinta un veritabil atac lansat la adresa credibilitatii justitiei.
Razvan GHEORGHE 
 Comentarii: 14 Afiseaza toate comentariile  
Pe cine stinghereste Monica Macovei ?   de Atamild
ce nu stiti voi este ca PIN-ul asta este o foarte bine cunoscut de toata lumea din sua si in alte parti ale lumii...   de geek-a-contra
daca apreciez ceva la pin-ii astia este fapul ca se agita....   de geek-a-contra
Papagalii gusati   de PANTAGRUEL
Practic.   de musin
Simpla curiozitate   de Anticomie
Nor negru si ratacitul luati-va de mana,   de Aladin
PIN vrea demisia Monicai Macovei   de Nor Negru
bolnavi.....   de EmStanescu
PIN OUT   de Eric Palady
PIN   de george2209
Curtea constitutionala, ce curte?   de Radu Dragan
Vezi, nea Gusa, vrerea ta e lege pt. Tariceanu...   de costy
INAITE DE...   de kopaceanu
A r h i v a
  Batalia pe functii    2 comentarii
  Nastase are cabinet de parlamentar    1 comentariu
  Pasi spre unificarea PNL-PPCD    3 comentarii
  Toamna europarlamentarilor    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Stiri pe scurt (100 afisari)
 Stiri pe scurt (92 afisari)
 Pactul Ribbentrop-Molotov si alte teme ale istoriei (48 afisari)
 Masuri antiteroriste (36 afisari)
 Ziarista de la "N.Y. Times" a fost inchisa (28 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00809 sec.