Ziua Logo
  Nr. 3359 de luni, 27 iunie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Tragedie la volan
-- O elvetianca a fost condamnata la inchisoare pentru ca a ucis doi oameni cu masina * Angela Shala (foto), insarcinata si cu doi copii in masina, a facut accident pentru ca scria un SMS in timp ce conducea
O soferita elvetianca care, din cauza unui mesaj SMS pe care l-a trimis in timp ce rula cu aproape 180 de kilometri la ora, a provocat moartea a doi politisti francezi va face aproape trei ani de inchisoare, transmite Mediafax. Curtea de Apel din Chambèry (estul Frantei) a confirmat pedeapsa pronuntata in septembrie 2004 impotriva Angelei Shala (in varsta de 34 de ani), care de cinci ani se afla sub curatela, din cauza unor tulburari psihologice. Soferita a fost condamnata la plata a trei amenzi de cate 500 de euro fiecare, iar permisul de conducere i-a fost suspendat pe o perioada de cinci ani. Parchetul a reamintit ca Angela Shala - care a omorat doi politisti si a ranit grav altii doi, pe o autrostrada din Huate-Savoie, in 2003 - avea permis de numai trei luni, plecase in ajun din Spania si condusese toata noaptea. Ea parcursese fara oprire 1316 de kilometri, iar in momentul accidentului conducea cu aproape 180 de kilometri la ora si scria un SMS. Shala urmarea pe autostrada o masina condusa de prietenii ei. Pierzandu-i din vedere, pentru ca i s-a facut frica, le-a trimis un SMS, moment in care s-a ciocnit cu un vehicul al politiei.
Tanara - insarcinata in cinci luni in momentul comiterii faptelor - era insotita de cei doi copii ai sai, in varsta de un an si, respectiv, doi ani. In accident, si-a fracturat doar incheietura manii. Plasata in detentie preventiva, femeia - care este obeza - a fost eliberata la 9 iulie 2003, pentru ca prezenta o sarcina cu risc si pentru ca cei doi copii ai sai fusesera plasati intr-un adapost pentru copii. Potrivit avocatului apararii, Shala "are facultatea de discernamant a unui copil de 12 ani, care nu stie sa descifreze o harta rutiera si nu stie sa aprecieze cantitatea de hrana pe care trebuie sa o manance". Fratele unuia dintre politistii ucisi declarase in instanta ca nu este de acord ca aceasta femeie, mama a trei copii, sa faca inchisoare. (D.M.)
 Comentarii: 5 Afiseaza toate comentariile  
chestia asta depaseste dupa mine performanta fotbalistului in sutana   de CHIORU
J'accuse !!!   de Olga Khan
scria un SMS in timp ce conducea   de Query
Brrr   de Ratacitul
What ???   de Olga Khan
A r h i v a
  Romanul blestemat    
  Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel    1 comentariu
  Replica diamantului Koh-i-Noor, expusa la muzeu    
  Concertele Live 8 vor fi urmarite de miliarde de spectatori    1 comentariu
  "Ma intorc acasa" la TVR 2    
  meteo    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Clubul de noapte Bamboo s-a facut scrum (1143 afisari)
 Niste limbrici de presa (597 afisari)
 "Al treilea val" si crestinismul oriental (590 afisari)
 Patru zile pana la leul nou (331 afisari)
 Romanul blestemat (78 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00727 sec.