Ziua Logo
  Nr. 3359 de luni, 27 iunie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Financiar
Stiri pe scurt
-- Rating Rompetrol
Agentia de evaluare Standard & Poor's (S&P) a reafirmat ratingul "B minus" acordat companiei petroliere Rompetrol, cu perspectiva negativa, si a scos calificativul de sub supraveghere, se arata intr-un comunicat al institutiei, transmite Mediafax. Masura a fost determinata de hotararea unui tribunal roman de a respinge cererea procurorilor privind retinerea, timp de 30 de zile, a presedintelui Rompetrol, Dinu Patriciu. Autoritatile continua insa investigatiile, iar analistii S&P considera ca disputa nu va fi rezolvata in urmatoarele 90 de zile. La 27 mai, S&P a plasat ratingul Rompetrol sub supraveghere, cu perspectiva negativa, ceea ce crea premisele reducerii calificativului pe termen scurt. "Incertitudinea continua, ca urmare a investigatiilor care ar putea sa dureze mai mult de trei luni. Ratingurile ar putea fi reduse, daca rezultatul va fi negativ pentru companie, de exemplu sa presupuna iesiri masive de fonduri, reducerea lichiditatilor, majorarea datoriilor sau daca Rompetrol va pierde controlul asupra rafinariei Petromidia", precizeaza analistii S&P. In cazul in care finalul investigatiilor va fi favorabil, perspectiva ar putea deveni stabila sau chiar pozitiva, ca urmare a rezultatelor bune obtinute in 2004. (G.M.)
"Forum audiovizual"
Consiliul National al Audiovizualului a editat in acest an numerele 2 si 3 ale publicatiei "Forum audiovizual". In paginile revistei sunt tratate studii, sondaje, eseuri, norme si reglementari diverse din legislatia europeana si romaneasca a audiovizualului. Cartea este structurata pe 7 capitole si anume: Independenta editoriala a posturilor publice, Televiziunile private si libertatea de expresie, Libertatea de expresie si demnitatea umana, Audienta fara violenta, Distorsiuni ale limbajului in mesajul audiovizual, Documente, Informatii si Anexe. "Criza de imaginatie, tarifele prea mici pentru publicitate si concurenta dura pentru fiecare punct de rating afecteaza profund calitatea programelor audiovizuale. Publicul trece de la sentimentul libertatii la cel a uniformitatii. Succesul de rating este inca asigurat de emisiuni tip pubela, sex, violenta, scandaluri. Aceste lucruri hranesc curiozitati dar nu satisfac dreptul la informare", arata presedintele CNA, Ralu Filip. In acest context, publicatia amintita trateaza subiecte de genul Televiziunea, un serviciu public in pericol, Emisiuni indecente, obscene si triviale, Violenta in stiri - acest tsunami cotidian al micului ecran, Atentatele asupra limbii romane continua, cu ajutorul unor experti romani si straini. (A.G.C.)
Campania "Mie Imi pasa"
"Mie Imi pasa" - campanie initiata de postul de televiziune U Televiziune Interactiva pentru a ajuta sinistratii inundatiilor din zona de vest a tarii, a luat sfarsit. Gandita initial ca o campanie de Intr-ajutorare a sinistratilor ce au avut de suferit In urma inundatiilor care au afectat puternic sute de gospodarii din zona de vest a tarii, echipa U a hotarat ca sumele stranse sa fie redirectionate, partial, si catre Moldova, regiune afectata de asemenea, de urgia apelor. In urma campaniei "Mie Imi pasa" s-a strans suma de 5400 USD � bani care vor fi Inmanati personal de echipa U celor din regiunile afectate de inundatii. (Al.B.)
A r h i v a
  Tariceanu: "CAS ar putea scadea cu 5% anul viitor"    
  Vinuri romanesti la Vinexpo 2005    1 comentariu
  Noul Cod Fiscal are norme de aplicare    
  Star Max pe piata    
 Top afisari / comentarii 
 Clubul de noapte Bamboo s-a facut scrum (1143 afisari)
 Niste limbrici de presa (597 afisari)
 "Al treilea val" si crestinismul oriental (590 afisari)
 Patru zile pana la leul nou (331 afisari)
 Romanul blestemat (78 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00787 sec.