Ziua Logo
  Nr. 3358 de sambata, 25 iunie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Barbarii de la Tanacu scosi la plimbare
-- Daniel Petru Corogeanu si "locotenentele" sale foste maicute, arestati joi seara pentru 29 de zile, au fost scosi ieri din arest si dusi la Curtea de Apel Iasi * Acolo urma sa se judece recursul formulat de aparatorii acestora, insa avocatii au recuzat judecatorii * Cererea de recuzare va fi analizata de Inalta Curte de Casatie si Justitie * Cei ce au schingiuit, torturat si ucis o tanara sora purtau in continuare haine monahale, in ciuda deciziei Episcopiei Husilor
Fostul preot Daniel Corogeanu de la manastirea "Sfanta Treime" din localitatea vasluiana Tanacu si complicele sale maicute au fost arestati joi seara, magistratii Tribunalului Vaslui emitand pe numele lor mandate pentru o perioada de 29 de zile. Cei cinci "exorcisti" acuzati de omor deosebit de grav si-au petrecut ultimele zile in celule, acolo unde de altfel le si este locul.
Ieri, barbarii de la Tanacu au fost scosi insa la plimbare si asta intrucat ei au fost adusi la Curtea de Apel Iasi, acolo unde urma sa se judece recursul inaintat de avocatii lui Petru Corogeanu si complicele sale foste maicute, Nicoleta Arcaleanu, Adina Ciopraga, Elena Otelea si Simona Bardanas. Aparatorii acestora au adoptat aceeasi strategie ca si in cazul magistratilor de la Tribunalul Vaslui. Mai exact ei au recuzat toti judecatorii de la Curtea de Apel Iasi. Motivul a fost acelasi. Faptul ca acest odios caz a fost mediatizat excesiv, iar magistratii ar putea fi influentati de presa si de presiunea opiniei publice. "Publicitatea negativa si presiunile facute de ziaristi, precum si de localnicii din Vaslui viciaza puterea de judecata a magistratilor Judecatoriilor din Iasi si Vaslui si nu dau dovada de impartialitate in judecarea cauzei", a declarat avocatul Luana Pintilie.
Cererea de recuzare a magistratilor ieseni urmeaza sa fie judecata de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dosarul ajungand pe masa acestora. In cazul in care judecatorii acestei instante vor respinge solicitarea aparatorilor lui Corogeanu si a celor patru foste maicute, recursul va fi judecat de Curtea de Apel Iasi, iar procesul pe fond la Tribunalul Vaslui.
Problema incadrarii faptei
Pe de alta parte, Luana Pintilie considera ca cele doua infractiuni la care se raporteaza acuzarea sunt departe de a fi infractiuni comise de inculpati, avand in vedere ca s-a invocat articolul care se refera la pericolul public pe care il reprezinta acestia. "Nu poate fi vorba de asa ceva deoarece, de cand au inceput cercetarile, au fost tot timpul de gasit si au raspuns organelor de ancheta penala. Cei cinci au colaborat cu anchetatorii si nu s-a pus niciodata problema pericolului public pe care l-ar fi prezentat. In timpul anchetei, ei au inteles ca nu este bine ce au facut si au spus ca nu ar mai face lucrul acesta niciodata", a precizat avocatul. Pintilie a adaugat ca Petru Corogeanu si cele patru foste maicute pot fi invinuiti de alte infractiuni din Codul Penal, dar in nici un caz de omor deosebit de grav. "Consider ca pentru aceste doua infractiuni nu sunt vinovati, dar asta vor decide instantele judecatoresti. Parerea mea este ca infractiunea de omor deosebit de grav nu poate sa le fie pusa in sarcina sub nici o forma, pentru ca este vorba de o infractiune de intentie, chiar daca ar fi vorba sa discutam de o intentie indirecta, aceea de a nu urmari rezultatul periculos, dar a accepta producerea lui. Cei cinci au convins ca nu au acceptat nici un moment un rezultat periculos, si tot ceea ce au facut prin demersurile lor religioase a fost sa ajute", a mai spus Luana Pintilie.
Rugaciuni in duba
Autorii barbariei de la manastirea "Sfanta Treime" au fost adusi ieri la Curtea de Apel Iasi, in jurul orelor 12.50, cu o duba a Detasamentului de Intrventie Rapida a Politiei. Cei cinci, imbracati in haine monahale in ciuda deciziei Episcopiei Husilor, dar cu catuse la maini, nu au dat nici o declaratie presei, iar, potrivit Mediafax, pe tot parcursul drumului de la Vaslui la Iasi, acestia nu au vorbit intre ei, ci doar s-au rugat.
Atitudinea de ieri a celor ce au "salvat-o" pe Irina legand-o, infometand-o, insetand-o si punandu-i un calus in gura, a fost total diferita fata de cea pe care au avut-o dupa ce magistratii Tribunalului Vaslui au decis arestarea lor pentru 29 de zile pentru lipsire de libertate si omor deosebit de grav. Atunci, Corogeanu si complicele sale au declarat ca de vina pentru ceea ce s-a intamplat nu sunt ei, ci presa, si ca de fapt presa a fost cea care i-a condamnat. "Eu sunt nevinovat. Presa a omorat-o. Daca nu era presa, justitia era corecta", a spus preotul ucigas. O declaratie normala pentru un asemenea om daca ne gandim la faptul ca atat el, cat si "locotenentele" sale, ajutati de o parte din localnicii fideli, au blestemat ziaristii chiar in incinta manastirii, i-au injurat si i-au acuzat ca sunt posedati de diavol si ca se afla in slujba satanei. Niste declaratii facute de un fost fotbalist ajuns din pacate preot care a incercat sa se scuze intr-un fel spunand ca ziaristii au mintit atunci cand au spus ca i-a pus un calus in gura Irinei, pentru ca de fapt era vorba doar despre un plasture. Niste afirmatii facute de un om care a spus cu nonsalanta ca nu este vinovat de moartea Irinei si ca a facut un lucru corect. "Era bolnava si era bolnava de duhuri rele. Am facut rugaciuni. A fost trei zile, da, legata pentru violenta pe care o facea si daca s-a intamplat sa intre in coma si sa faca infarct (...) Din punct de vedere duhovnicesc am facut un lucru corect, foarte corect. I-am facut slujbe trei zile la rand, de dezlegare, molifte, se poate spune si exorcizare. Nu i-am rupt capul, nu i-am rupt nimic, decat la maini si la picioare", a afirmat linistit, in urma cu cateva zile, asa-zisul duhovnic, referindu-se la crima comisa.
George TARATA 
 Comentarii: 11 Afiseaza toate comentariile  
"Organele" timide cu iehovistii dar "ferme" contra Ortodoxiei   de toni
presa n are nici o vina   de CHIORU
asistenta nu stia sa umble cu aparatura ambulantei...   de Zozo
uraaaaa!!!! sintem bagati in seama!!! din nou....   de geek-a-contra
Cauza, Emy,   de Dexter
Domnule Tarata (sau - idee pt un subiect de presa ... SENZATIONAL, asa cum cere seful)   de Dexter
Trebuiesc scosi din vestmintele bisericesti, pentru a nu influenta procesul de administrare a justitiei..   de Omul cu Picioare foarte Paroase
Cert este ca nu stiu ce doreste mai demonstra autorul acestui articol!   de Otavian Mihaescu
O alta opinie!   de Otavian Mihaescu
Mai oameni buni !   de Aberescu
Domnule Tarata,   de synd
A r h i v a
  Banii Irinei pot fi recuperati de fratele acesteia    1 comentariu
  Spitalul Vaslui cere interventia psihiatrilor    1 comentariu
  Parintele Mina Dobzeu face precizari despre Daniel Corogeanu    
  Dezintoxicare in loc de puscarie    
  Cinci promovari la Inalta Curte    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Parintele Mina Dobzeu face precizari despre Daniel Corogeanu (1030 afisari)
 Atavismele Ucrainei blocheaza relatiile cu Romania (347 afisari)
 Tanacu, Coelho, Cartarescu (197 afisari)
 Populari. Ultima ora (125 afisari)
 Barbarii de la Tanacu scosi la plimbare (97 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01040 sec.