Ziua Logo
  Nr. 3356 de joi, 23 iunie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Financiar
Stiri pe scurt
-- Comod BCR
Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat un nou produs de economisire, Comod BCR, care da posibilitatea constituirii de depozite in valuta cu dobanda fixa, cu scadenta de pana la 24 de luni, informeaza banca. Suma minima de constituire a depozitelor in valuta este de 500 euro/dolari. In cazul depozitelor in dolari, dobanda este in prezent de 4,25% la 24 luni, de 4,10% la 18 luni si de 3,75% la 12 luni, iar in cazul platii lunare a dobanzii de 3,25% la 12 luni. In cazul depozitelor in euro, dobanda este de 4,10% la 24 luni, 4% la 18 luni si 3,50% la 12 luni, iar in cazul platii lunare a dobanzii la 12 luni - 3%. Plata dobanzii se poate face lunar (pentru depozitul la termen de 12 luni), semestrial (pentru depozitele la 24 de luni) sau la scadenta (pentru depozitele la termen de 3, 6, 12 si 18 luni). Depozitele pot fi utilizate si ca garantie in cazul obtinerii de credite, Comod BCR putand fi constituit si pe termen scurt, de trei si sase luni. (A.M.V.)
Intelegere Coca Cola - UE
Comisia Europeana a incheiat o investigatie asupra companiei Coca-Cola, dupa ce primul producator de bauturi racoritoare din lume a acceptat sa faca o serie de concesii al caror scop final este imbunatatirea competitiei din industria europeana de profil, transmite Mediafax. Printre altele, Coca-Cola a convenit sa puna capat aranjamentelor exclusive, precum si sa finalizeze practicile de utilizare a marcilor cele mai cunoscute pentru a vinde produsele mai putin populare. Producatorul a mai convenit sa rezerve pentru firmele rivale 20% din spatiul propriilor vitrine frigorifice, in cazul in care comerciantul dispune de un singur aparat de acest tip. Investigatia a fost inceputa in luna octombrie a anului trecut, de catre comisarul de atunci pe probleme de concurenta, Mario Monti. In cazul in care Comisia Europeana va descoperi ca firma a incalcat intelegerea, ar putea sa o sanctioneze cu o amenda de pana la 10% din cifra de afaceri mondiala. (A.G.C.)
Sef nou la TNT Romania
TNT Romania, parte a concernului TNT Express, cu activitate in industria de curierat expres, transporturi si logistica, are un nou director general pentru Romania. Bogdan Enache, country general manager al diviziei din Romania, ocupa acesta functie din acesta luna si, ne-a declarat ca acesta firma a avut o cifra de afaceri de peste 17 milioane de euro si un profit net de 1.574.000 de milioane de euro. "Astfel, ne consolidam pozitia de lider in distributia prin curierat expres international de tip business-to-business. Peste 50% din investitiile de anul trecut (1,7 milioane de euro) au fost in flota de masini, iar aceste eforturi s-au realizat pentru a asigura doi parametri foarte importanti: imbunatatirea capacitatilor de transport si asigurarea celor mai rapide si de incredere servicii de pe piata. Planul de investitii ale companiei continua si pentru anul 2005", a precizat Bogdan Enache. In Romania acesta companie este operationala de 5 ani, perioada in care, potrivit directorului general, s-au inregistrat rezultate foarte bune, TNT Romania detinand o cota de 49% din piata de curierat rapid international. (Corina SCARLAT)
A r h i v a
  Socul TVA starneste inflatia    
  Disponibilizari la CEC    
  Romanii pot avea conturi si depozite in strainatate    3 comentarii
  Grupul italian Riso Scotti investeste 25 de milioane de euro in Romania    
  Potentialul de afaceri si turism israelian promovat in Romania    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Mitul evului mediu (590 afisari)
 Muzica extremista din Germania si Romania (518 afisari)
 "Portretul lui Jeanne Hebuterne" si tragica sa poveste (340 afisari)
 Crima de la Tanacu despre societatea romaneasca (306 afisari)
 "Pontice unu", un eveniment (220 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01635 sec.