Ziua Logo
  Nr. 3353 de luni, 20 iunie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Lacrimile lui De Niro
-- Celebrul actor american a fost extrem de emotionat la expozitia consacrata tatalui sau, pictorul Robert de Niro senior
Actorul american Robert de Niro a fost extrem de emotionat si nu a reusit sa-si stapaneasca lacrimile in momentul revederii operelor tatalui sau, pictorul Robert De Niro Senior, decedat in 1993 la varsta de 71 de ani, la vernisajul de sambata al expozitiei consacrate acestuia la un muzeu de la Roubaix, nordul Frantei, relateaza presa franceza.
"Sala pe care am vizitat-o este nemaipomenita. Organizatorii au aratat un respect deosebit pentru tatal meu. De asemenea, scenografia este incredibila", a declarat actorul bulversat, marturisind ca nu a mai vazut unele dintre operele expuse de ani de zile.
Actorul in varsta de 61 de ani, aflat in timpul unor filmari in Statele Unite, a facut o vizita surpriza in Franta pentru a vedea expozitia, impreuna cu sotia sa si proprietarii galeriilor new-yorkeze Salander-O'Reilly, care administreaza operele tatalui sau. La conferinta de presa de dupa vernisaj, actorul a vorbit foarte putin, fiind vizibil emotionat si laudand modul cum a fost amenajata expozitia.
Robert De Niro Sr. era o persoana foarte "minutioasa" si petrecea foarte mult timp pentru fiecare tablou in parte, potrivit fiului sau, care a declarat ca ii plac foarte mult "culorile, senzualitatea si eleganta" operelor. "Mi-ar fi imposibil sa aleg o singura opera a tatalui meu, le-as expune pe toate la mine acasa", a precizat actorul, care este proprietarul unui restaurant din Manhattan, decorat in totalitate cu operele tatalui sau. "Cel mai important lucru invatat de la tatal meu este sa nu fac niciodata un lucru care nu-mi place", a povestit De Niro in fata a aproximativ 60 de admiratori care au venit intr-un suflet sa-l intampine la iesirea din muzeu. De Niro, a carui mama este de asemenea artista, a mai precizat ca nu-si aminteste sa fi pozat vreodata pentru vreuna din operele tatalui sau.
Retrospectiva consacrata pictorului american Robert De Niro Senior (1922-1993), in cadrul careia au fost expuse in jur de 60 de lucrari ale acestuia, a fost deschisa publicului incepand de duminica si va putea fi admirata pana pe 4 septembrie. Lucrarile lui Dr Niro Senior expuse la Roubaix, natura moarta, peisaje, personaje, crucificari, demonstreaza, in opinia unui specialist francez de marca, ca opera acestuia "este in acelasi timp foarte americana, dar foarte marcata de influenta unor artisti francezi precum Henri Matisse, Pierre Bonnard sau Andre Derain". (C.C.)
A r h i v a
  Un Rodin, "gasit" chiar de hot    
  Sfanta Treime    
  100 de ora de lectura continua    
  Jurnalul National a implinit 12 ani    1 comentariu
  Sunete - pur si simplu muzica    1 comentariu
  Nou medicament pentru diabetici    1 comentariu
  U2, premiu pentru intreaga cariera    1 comentariu
  Marcel Iures la ProTV    
  Meteo    
 Top afisari / comentarii 
 Uniunea in stare de soc (135 afisari)
 Romania viitoarelor mineriade (120 afisari)
 Eminescu, 116 ani dupa... (57 afisari)
 Privind alaturi cu manie (38 afisari)
 Nou medicament pentru diabetici (37 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00748 sec.