Ziua Logo
  Nr. 3348 de marti, 14 iunie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Batalie politica beton
Zazania Brancusi
-- PD versus PNL in Consiliul local
Cristian Poteras, primarul Sectorului 6, a explicat ieri, intr-o conferinta de presa, situatia listelor de prioritate privind repartizarea locuintelor in cartierul Brancusi, dupa ce presa a scris, in ultimele zile, ca pe aceste liste figureaza consilieri locali, directori din primarie si rude de-ale acestora. De fapt, scandalul mediatic a adus in discutie si faptul ca membrii Consiliului local au modificat punctajul acordat pentru repartizarea apartamentelor. Poteras a anuntat ca va pune la dispozitia organelor de ancheta toate documentele in baza carora s-a intocmit lista de prioritati. "Conform procedurilor legale si solicitarii Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Hotararea continand criteriile si punctajele aferente nu a fost inaintata spre avizare Prefecturii decat dupa solicitarea avizului de la minister. De altfel, modificarile au fost aduse numai pentru tinerii de pana la 35 de ani, care lucreaza in alte sectoare ale Capitalei", a precizat edilul.
Lista de prioritati contine noua cazuri de solicitanti care sunt consilieri locali si directori din primarie. Dintre acestia, intr-un singur caz a fost incalcata legea, potrivit primarului Poteras: "Comisia sociala a reanalizat dosarele si a descoperit ca Madalina Voiculescu, consilier local, a detinut o locuinta proprietate personala, pe care a vandut-o, impreuna cu sora sa, mamei, si s-a inscris pe lista la casele din primarie".
Potrivit edilului, repartizarea locuintelor ce urmeaza a fi receptionate de catre ANL in cartierul Constantin Brancusi va incepe in luna septembrie a acestui an. In privinta numarului de cereri pentru locuinte, Poteras a precizat ca sunt inregistrate circa 1500 de solicitari, iar primul "lot" cuprinde 1180 de apartamente in acest cartier care va avea, in final, circa 5000 de spatii locative. Dintre acesti petenti, 484 au pierdut sansa de a obtine locuinta, intrucat au implinit 35 de ani.
Cristian Hrituc, directorul general al Administratiei Pietelor din Sectorul 6, este unul dintre pretendentii apartamentelor din cartierul Brancusi. Iata care este opinia sa in legatura cu scandalul mediatic pe aceasta tema:
In ultima vreme ati devenit un subiect preferat al presei bucurestene. Mai intai ati fost un erou pozitiv, in legatura cu actiunea din Piata Crangasi, iar in ultima vreme v-ati transformat intr-un personaj negativ, acuzat ca a primit pe nedrept o locuinta din partea Primariei Sectorului 6. Cum se explica aceasta evolutie?
Cred ca nimic nu este intamplator. Ca atare, nu pot decat sa presupun ca exista o legatura directa intre cele doua subiecte de presa. Sa ma explic - exista grupuri de interese care au fost extrem de deranjate de faptul ca, in sfarsit, administratia Sectorului 6 a luat masuri pentru desfacerea contractului, oneros si pagubos pentru comunitate, de asociere dintre SC Piata Crangasi si Administratia Pietelor din Sectorul 6. Reactia acestor grupuri de interese a fost prompta si nu s-a limitat la deja obisnuitele amenintari, mai mult sau mai putin voalate. A aparut un material, difuzat presei, prin care se afirma ca eu am ajuns ilegal pe lista de prioritati pentru acordarea de locuinte in cartierul ANL Brancusi. De asemenea, s-a facut de catre liderii PD din Sectorul 6 o sesizare la Parchet, facandu-se afirmatia ca eu am mai detinut o locuinta, ceea ce nu mi-ar fi permis primirea unei repartitii de la ANL.
Considerati deci ca scandalul din presa legat de dumneavoastra este rezultatul unor reactii ale unor grupuri de interese? Care sunt aceste grupuri de interese?
Cred ca exista o legatura, pentru ca eu nu am avut niciodata o locuinta proprietate personala si in prezent locuiesc, in Sectorul 6, impreuna cu parintii mei. Dosarul meu a fost evaluat de o comisie formata din 11 persoane, reprezentand toate partidele politice, pe baza unor criterii stabilite de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului si aplicate tuturor celor 1500 de persoane care au solicitat repartizarea celor 1180 de apartamente. Mai mult decat atat, am declarat ca dosarul meu poate fi consultat de orice jurnalist, astfel incat toata lumea poate verifica punctajul ce mi-a fost acordat de comisie.
Nu ati raspuns la o intrebare: Care sunt acele grupuri de interese?
Nu sunt nici procuror, nici politist. Pot insa sa va dau ceea ce eu consider ca sunt indicii importante. Procesul de asa-zisa privatizare a pietelor din Sectorul 6 a inceput pe vremea primului mandat de viceprimar al domnului Constantin Patica, presedinte acum al PD Sector 6. In momentul cand am inceput actiunea impotriva SC Piata Crangasi, am fost atacat in Consiliul Local de liderul consilierilor PD, Madalina Voiculescu. Grupul consilierilor PD s-a opus rezilierii contractului cu SC Piata Crangasi, iar domnisoara Madalina Voiculescu a cerut demiterea mea.
Considerati deci ca adversarii dumneavoastra sunt liderii PD Sector 6?
V-am descris evenimentele. Exista aceste indicii. Ce pot spune in acest moment este ca domnisoara Madalina Voiculescu este un exemplu clar al faimoasei zicale "Hotul striga hotii!". Cea care ma acuza pe mine ca vreau sa primesc ilegal repartitia unei locuinte este un consilier local care si-a permis sa ceara si sa primeasca o locuinta de la Primaria Sectorului 6, desi nu avea dreptul. Domnisoara Voiculescu a dat o declaratie notariala ca nu a mai avut nici o locuinta in proprietate personala, desi a avut locuinta in 1995, pe care a vandut-o in 1999 mamei sale. Exista toate documentele care probeaza falsul facut de domnisoara Voiculescu la Serviciul Public pentru Finante Locale Sector 6. Voi sesiza chiar eu Parchetul National Anticoruptie impotriva falsului comis de domnisoara consilier.
Magda SEVERIN 
 Afisari: 262  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Greva in toata legea la Caile Ferate    3 comentarii
  Sanatate de protocol    
  Mancare de la UE    2 comentarii
  Stiri pe scurt    8 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Zazania Brancusi (262 afisari)
 Poezie moldava intr-o seara electorala (245 afisari)
 Acuzatiile impotriva lui Constantin Patica se inmultesc (224 afisari)
 Iliescu nu regreta ca a chemat minerii (169 afisari)
 Coalitia pro-Basescu (69 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00901 sec.