Ziua Logo
  Nr. 3346 de sambata, 11 iunie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
90 de minute pentru un titlu
-- Steaua si Dinamo joaca astazi pentru campionat in ultima etapa a Diviziei A * "Militarii", cu un punct avans si cu avantajul meciurilor directe, primesc in Ghencea pe "Poli" Timisoara, iar "cainii rosii" merg in Trivale, pentru meciul cu FC Arges
Asta-seara, pe axa Bucuresti-Pitesti, se joaca titlul in Divizia A. Este ultima etapa, iar alb-violetii ("Poli" Timisoara si FC Arges au aceleasi culori) decid noua campioana a Romaniei. Steaua pleaca inaintea ultimelor 90 de minute cu avantajul unui punct, avand prima sansa la titlu. Mai mult, "militarii" joaca in Ghencea, iar echipa vizitatoare este una lipsita de griji si poate juca doar pentru orgoliu. In schimb, Dinamo trebuie sa astepte pasul gresit al liderului, apoi este obligata sa castige in Trivale (cu un egal nu poate trece pe primul loc nici daca Steaua pierde in Ghencea). Argesul joaca insa pentru o prima-record promisa de Gigi Becali, 300.000 de euro la "en gros", plus bonusuri pentru marcatori si pentru portar, in cazul in care acesta din urma nu primeste gol.
Dumitriu: "Trebuie sa castigam"
Dumitru Dumitriu (foto dreapta), antrenorul stelistilor, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca pentru echipa sa este ceva normal sa castige meciul cu "Poli". "Suntem pe primul loc, avem jucatori foarte buni si jucam in Ghencea. In plus, este ultimul meci si trebuie sa incheiem campionatul cu o victorie", a spus Dumitriu. Acesta nu s-a aratat prea ingrijorat de cele doua absente de marca, Radoi (suspendat) si Fl. Dumitru (accidentat). "Toti fotbalistii din lot au valoare de Steaua si acum trebuie sa arate acest lucru. Eu sunt convins ca cei care ii vor inlocui pe Radoi si Dumitru vor face fata unui astfel de meci", a spus Dumitriu. Antrenorul din Ghencea nu se teme nici de un eventual aranjament in partida de la Pitesti. "Cartu l-ea dat vacanta jucatorilor lui Netoiu, dar eu cred ca acestia ar fi jucat pe bune. Eu, cand eram la Rocar, am jucat contra Craiovei lui Netoiu. Am castigat cu 2-1, iar golurile Rocarului le-a dat Vrajitoarea, copilul lui Netoiu. Oricum, pe noi nu ne intereseaza meciul de la Pitesti. Le-am spus fotbalistilor mei sa considere ca meciul s-a jucat si ca a castigat Dinamo cu 2-1. Asa ca noi trebuie sa jucam la victorie si sa invingem", a spus Dumitriu. Prezent alaturi de antrenor, Dorinel Munteanu a spus: "Este unul dintre cele mai importante meciuri ale carierei mele, dar nu cred ca este si cel mai important. Am reusit lucruri bune in acest sezon si acum suntem la un meci de titlu. Este normal sa avem emotii, ne lipsesc si doi jucatori importanti, dar eu cred ca putem sa castigam". "Veteranul" din Ghencea ar putea fi astazi capitanul echipei, in cazul in care Dumitriu nu-i va acorda banderola portarului M. Tudor, a carui zi de nastere a fost ieri. "Tudor a si aparat bine, chiar in meciul decisiv de la Brasov, si ma gandesc ca ar putea fi el capitan", a precizat Dumitriu. De partea cealalta, timisorenii au anuntat ca vin in Ghencea sa castige, fiecare jucator avand promisa o prima de 4000 de euro in cazul unei victorii (la egal nu se dau prime). Olaroiu are o singura problema de lot, cu Caramarin, care este incert.
Andone: "N-avem nimic de pierdut"
Dinamovistii au ajuns ieri dupa-amiaza la Pitesti. si s-au cazat la Hotel Muntenia. Antrenorul Ioan Andone (foto stanga) are probleme mari de lot: Cl. Niculescu si Fl. Petre sunt incerti, fiind insa posibil ca ei sa fie recuperati pana la ora meciului, in timp ce I. Badea, Ad. Iordache si Semeghin, toti accidentati, nu au intrat in calcule pentru acest meci. "Nu avem nimic de pierdut. Am venit la Pitesti sa castigam. Daca vom invinge, vom astepta apoi sa vedem ce face Steaua. Noi trebuie sa ne facem datoria. Am avut totusi un sezon reusit, am castigat deja un trofeu, Cupa Romaniei, iar daca vom lua si titlu ne vom considera mai mult decat multumiti", a spus Andone. Gazdele de la FC Arges au si ele lotul decimat, insa din alte motive. Cartu i-a trimis in vacanta pe jucatorii lui Netoiu, insa dintre cei opt doar doi erau titulari, Danciu (oricum suspendat pentru acest meci) si M. Sava. Gestul lui Cartu da impresia ca antrenorul Argesului vrea sa dea la o parte orice suspiciune, dar poate fi si o acoperire. Totusi, se pare ca jucatorii argeseni, impreuna cu antrenorul, au decis sa joace pe bune mai ales pentru prima imensa promisa de Gigi Becali, fiecare fotbalist urmand a incasa la acest meci o suma egala cu contractul pe un intreg sezon. (MIG)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Titlul pentru sezonul 2004/2005   de Nor Negru
A r h i v a
  Sibiul face spectacol    
  Ultima strigare pentru A    
  Succese atletice la Ostrava    
  Niculae vrea tot la Sporting    
  Turul Romaniei la debut    
  Liverpool in Liga, avantaj Romania    
  Razvan Lucescu: "Suntem niste scandalagii"    
  DIVIZIA A - ETAPA A 30-A    
 Top afisari / comentarii 
 Cinteza amendat pentru jocurile lui Branzan (228 afisari)
 Oameni care au fost (170 afisari)
 "Gruparile islamiste" pro-americane din Irak (147 afisari)
 Mile Carpenisan ii raspunde lui Basescu (134 afisari)
 Gaura neagra (85 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00910 sec.