Ziua Logo
  Nr. 3339 de vineri, 3 iunie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Se apropie deznodamantul procesului Jackson
Cei 12 jurati care vor decide soarta lui Michael Jackson, judecat pentru agresiune sexuala a unui minor, si-au primit instructiunile, miercuri, intr-o atmosfera grava si solemna si in fata unui acuzat mai tensionat ca niciodata, transmite Mediafax. Tribunalul din Santa Maria urma sa audieze ieri pledoariile finale ale celor doua parti, ultima etapa si una decisiva, care ar trebui sa permita apoi juriului sa se retraga pentru a decide soarta unuia dintre cei mai celebri oameni din lume. Miercuri, judecatorul Rodney Melville le-a explicat juratilor timp de aproape doua ore regulile dupa care trebuie sa se ghideze in deliberarile lor. El le-a cerut celor 12 sa nu se lase influentati de mila, prejudecati sau opinia publica. "Nu trebuie sa fiti influentati de sentimente, conjuncturi, prejudecati, simpatie sau parerile publicului", a spus el, reamintindu-le juratilor ca nu trebuie sa discute detaliile procesului intre ei. "Singura voastra datorie este sa decideti daca statul (n.r. acuzarea) a dovedit vinovatia acuzatului", a mai spus el, precizand ca fiecare dintre jurati trebuie sa hotarasca pentru el cat de credibili au fost martorii.
"Daca estimati ca acuzatul a comis agresiuni sexuale in trecut, altele decat cele pentru care este judecat aici, puteti dar nu sunteti obligati sa interpretati acest lucru ca o dovada ca ar fi putut sa comita faptele de care este acuzat", a adaugat el. Judecatorul a permis aducerea in discutie in proces a unor acuzatii mai vechi de agresiune sexuala de minori, decizie care a dat o lovitura serioasa acuzarii si viza sa stabileasca daca Jackson are sau nu tendinta de a repeta aceleasi acte. Melville le-a spus insa miercuri ca doar acest element, fara sprijinul altora, nu ajunge pentru a stabili vinovatia. Absent in ultimele zile, Michael a revenit miercuri la tribunal pentru a lectura instructiunile primite de juriu. Cu fata mai imobila si palida ca niciodata, cu gura stransa, el a ascultat cu atentie, cu capul drept. "Este constient ca peste o zi sau doua, juriul va incepe deliberarile. Cine nu ar fi tensionat?", a spus purtatoarea sa de cuvant, Raymone Bain, la finalul audierii. "Are incredere in Dumnezeu si in justitie, dar soarta lui este in mainile a 12 oameni".
Ieri au inceput pledoariile finale, care se anunta decisive. "Mai mult decat oricand, pledoariile finale vor fi extrem de importante, pentru ca procesul este foarte strans. Cred ca acestea vor determina cine castiga si cine pierde", estimeaza juristul Jim Moret. El crede ca avocatul lui Jackson, Thomas Mesereau, si reprezentantul acuzarii isi vor juca "rolurile vietii lor". In timp ce procesul se apropie de sfarsit, tensiunea urca si nu doar in sala de tribunal. Zeci de fani au sosit la Santa Maria, desfasurand in fata tribunalului imense bannere cu mesaje precum "Michael, fii tare". (D.M.)
A r h i v a
  Deep Throat adevar si fictiune    
  Spielberg, cel mai bun regizor din toate timpurile    
  S-a inventat licoarea increderii    
  Neil Armstrong isi da frizerul in judecata    
  Carte si vodka a la russe    1 comentariu
  Anthony Quinn la TVR 2    
  Meteo    
 Top afisari / comentarii 
 Col. Nezir Gelaledin neaga implicarea sa in cazul rapirii (279 afisari)
 Salvati copacii vietii! (29 afisari)
 Stiri pe scurt (29 afisari)
 Actiunea restituirea (27 afisari)
 S.O.S. Salvati Teatrul Evreiesc! (25 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00790 sec.