Ziua Logo
  Nr. 3339 de vineri, 3 iunie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
-- Lansare nu la targ
In aceste zile, in care au loc numeroase lansari de titluri noi la Targul International de Carte din Capitala, se mai lanseaza carti si in afara targului. Editura Polirom a prezentat ieri, la sediul Academiei Civice, volumul "Gulagul in constiinta romaneasca" de Ruxandra Cesereanu, subintitulat "Memorialistica si literatura inchisorilor si lagarelor comuniste". Cartea, aflata la editia a II-a, revazuta si adaugita, inventariaza memoriile si studiile consacrate spatiului concentrationar comunist, cu pornire de la "modelul" sovietic. (C.I.I.)
Provocari universitare bilingve
Volumul "Management de proiect - o abordare practica", in editie romano-engleza - autori prof. James K. McCollum, de la Universitatea din Huntsville, Alabama si conf. dr. Cristian Silviu Banacu de la Academia de Studii Economice Bucuresti - reprezinta un raspuns la provocarile carora trebuie sa le faca fata, astazi, invatamantul superior, intr-o societate a cunoasterii, care presupune "formare continua" pentru adaptarea la cerintele dinamice ale pietei globale a muncii. Lucrarea, publicata la Editura Universitara, cu un cuvant introductiv al prof. univ. dr. Ion Smedescu, Rectorul Universitatii Romano-Americane, se constituie, de fapt, un adevarat ghid destinat managerilor de proiect, venind in sprijinul studentilor romani care isi insusesc terminologia de specialitate si in limba engleza si al studentilor straini care invata in Romania. La lansarea de la Universitatea Romano-Americana au fost prezenti Thomas Delare, adjunctul ambasadorului SUA din Bucuresti, Mircea Moroiu, director de programe in cadrul Comisiei Fulbright, profesori de la Universitatea James Madison din statul Virginia (SUA), profesori universitari, manageri ai unor importante institutii din Romania. (L.I.)
"Memoria" 50
Cel de-al 50-lea numar al publicatiei "Memoria - revista gandirii arestate", ce apare la 15 ani dupa prima editie, va fi lansat azi (3 iunie) la pranz in Rotonda Muzeului National al Literaturii Romane. Totodata va fi prezentata si antologia literara a lui Al. Husar (editata de Fundatia Culturala Memoria), "Mesterul Manole". Invitatii dublei lansari sunt: Serban Papacostea, Mircea Carp, Gheorghe Ceausescu si Nicoale Dragusin. (L.D.)
Elevi in concert la Paris
D oua concerte de muzica clasica vor sustine elevii prof. Ligia Pop de la Liceul bucurestean "Dinu Lipatti" la Institutul Cultural Roman din Paris (3 si 4 iunie). Primul este dedicat activitatii desfasurate de asociatia Solidarité Enfants Roumains Abandonnés in slujba copiilor defavorizati din Romania. Cel de al doilea face parte din seria de evenimente organizate pentru a marca aniversarea Asociatiei franceze Opérations Villages Roumains - France. Initiata in 1988 pentru salvarea satelor romanesti amenintate de sistematizare, Opérations Villages Roumains a derulat, in ultimii 15 ani, o activitate remarcabila in domeniul dezvoltarii rurale. Pianistele Marta-Claudia Baceanu, Andreea Pogor, Sanziana Alexandru si pianistul Valentin Codescu vor interpreta piese reprezentative de Bach, Mozart, Chopin, Liszt, Debussy, Ravel, Bartok, Enescu si Silvestri. (L.D.)
A r h i v a
  S.O.S. Salvati Teatrul Evreiesc!    1 comentariu
  Targul International de Carte Bucuresti 2005    1 comentariu
  Istoria lui Cum e cu putinta ceva rau    1 comentariu
  Bijuterii de... cartier    2 comentarii
  Recital din compozitori renumiti    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Col. Nezir Gelaledin neaga implicarea sa in cazul rapirii (279 afisari)
 Salvati copacii vietii! (29 afisari)
 Stiri pe scurt (29 afisari)
 Actiunea restituirea (27 afisari)
 S.O.S. Salvati Teatrul Evreiesc! (25 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01312 sec.