Ziua Logo
  Nr. 3339 de vineri, 3 iunie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Postelnicu la Parchet, in dosarul generalului Milea
-- Ancheta redeschisa in 2004
Fostul sef al Directiei Securitatii Statului, Tudor Postelnicu (foto), a fost audiat, ieri, de procurorii militari care instrumenteaza dosarul referitor la moartea, in decembrie 1989, a generalului Vasile Milea. Postelnicu, care a ajuns la sediul Parchetului in jurul orelor 10.30, a declarat ca nu stie de ce anume este chemat la audieri, in conditiile in care el si-a ispasit pedeapsa.
Postelnicu a fost inculpat mai intai in lotul fostilor membri CPEx, fiind condamnat la 14 ani de inchisoare. El mai fusese condamnat - alaturi de alti sase fosti ofiteri superiori de Securitate si de Militie din regimul comunist - in procesul legat de uciderea unor tineri care au luat ostatici pasagerii unui autobuz. In aprilie 2002, instanta militara a hotarat ca Tudor Postelnicu si-a ispasit pedeapsa, magistratii admitand astfel cererea acestuia de contopire a pedepselor primite in cele doua procese.
Ancheta privind moartea generalului colonel Vasile Milea a fost redeschisa de catre Parchetul Inaltei Curti de Justitie si Casatie, in martie 2004, in urma unor informatii aparute in mass-media in legatura cu imprejurarile mortii celui care, in decembrie 1989, era ministru al Apararii. Cercetarile sunt efectuate de Sectia Parchetelor Militare, care, potrivit Mediafax, audieaza martorii, din perspectiva elementelor noi aparute, dar si persoane care ar avea cunostinta despre imprejurarile producerii decesului generalului. De asemenea, au fost realizate mai multe actiuni necesare pentru stabilirea adevarului si pentru clarificarea tuturor ipotezelor posibile. Conform informatiilor oficiale, Vasile Milea s-a sinucis in dimineata zilei de 22 decembrie 1989, in sediul Comitetului Central al PCR, impuscandu-se cu un pistol. Lovit de un glonte in apropierea inimii, generalul a murit dupa putin timp. (B.C.G.)
A r h i v a
  CSM refuza legea statutului magistratilor    1 comentariu
  Procurorii infirma audierea ziaristilor rapiti in Irak    1 comentariu
  Col. Nezir Gelaledin neaga implicarea sa in cazul rapirii    
  Babiuc si Cioflina audiati in dosarul Becali-MApN    1 comentariu
  Priplata, opt ani de inchisoare    
  Litigiile, solutionate prin mediere    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Col. Nezir Gelaledin neaga implicarea sa in cazul rapirii (279 afisari)
 Salvati copacii vietii! (29 afisari)
 Stiri pe scurt (29 afisari)
 Actiunea restituirea (27 afisari)
 S.O.S. Salvati Teatrul Evreiesc! (25 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00752 sec.