Ziua Logo
  Nr. 3338 de joi, 2 iunie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Destituiri la Politia de Frontiera Giurgiu
-- Deficiente manageriale
Opt ofiteri cu functii de conducere din cadrul Directiei Politiei de Frontiera Giurgiu si structurile aferente au fost destituiti din functie, alti unsprezece ofiteri si agenti au fost sanctionati, iar mai multi angajati urmeaza sa fie cercetati de Parchet, fiind acuzati de distrugerea unor documente. Ministerul Administratiei si Internelor a anuntat ca ofiteri din cadrul Corpului de Control al ministrului a efectuat, in perioada 9-20 mai, un control tematic la Directia Politiei de Frontiera Giurgiu si structurile componente. Verificarile au vizat activitatile desfasurate si rezultatele obtinute in 2004 si trimestrul I al anului in curs, inclusiv modul in care sunt cunoscute si puse in practica angajamentele circumscrise clauzei specifice de salvgardare.
Astfel, in urma controlului, ministrul Vasile Blaga a decis eliberarea din functie a opt ofiteri cu functii de conducere pentru "deficiente manifestate in exercitarea activitatilor manageriale, de control si coordonare a personalului din subordine".Cei opt urmeaza sa fie numiti in functii corespunzatoare gradului si pregatirii lor profesionale.
In acelasi timp, fata de unsprezece ofiteri si agenti din cadrul DPF Giurgiu au fost dispuse masuri de sanctionare disciplinara, de la "atentionare" pana la "diminuarea drepturilor salariale pentru functia indeplinita cu 20 la suta, pe o perioada de trei luni". Alti, trei ofiteri din aceeasi unitate sunt cercetati administrativ sub aspectul neindeplinirii conditiilor legale de acordare a compensatiei de chirie. De asemenea, in prezent se intocmesc acte premergatoare care urmeaza sa fie declinate Parchetului Curtii de Apel Craiova in legatura cu incadrarea juridica privind distrugerea unor documente intocmite cu ocazia prinderii in flagrant, la data de 29 ianuarie 2004, a doua persoane care intentionau sa pescuiasca pe Dunare cu doua setci si o plasa monofilament, a caror detinere este interzisa de lege. (G.T.)
A r h i v a
  Parchetul cere abuziv arestarea lui Patriciu    2 comentarii
  Politistul ucigas de la Sulina, inchisoare pe viata    
  PIN cere schimbarea procedurii penale    1 comentariu
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 "Am infruntat oficiali care ma urau" (654 afisari)
 O nebunie: parasirea stangii (76 afisari)
 Anonimul venetian la TVR Cultural (74 afisari)
 Relatiile romano-italiene, o traditie a cooperarii (67 afisari)
 Destituiri la Politia de Frontiera Giurgiu (66 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00766 sec.