Ziua Logo
  Nr. 3336 de marti, 31 mai 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Recomandari tv
"Sfarsitul aventurii" la Antena 1
TVR Cultural prezinta, intr-un serial de sase episoade, o istorie a premiilor Academiei Americane de Film. Primul episod, difuzat in aceasta seara de la orele 17.55, este dedicat perioadei 1972-1976. La ceremonia de decernare a premiilor Oscar din 1972, marii castigatori au fost Marlon Brando si Liza Minelli si "Nasul", desemnat cel mai bun film, si "Cabaret", pelicula ce a castigat premiul pentru cea mai buna regie.
Filmul acestei seri este, fara indoiala, "Sfarsitul Aventurii", difuzat de Antena 1 de la orele 23.15. Julianne Moore a fost nominalizata la Oscar pentru rolul din aceasta drama. Personajul femeii maritate care are o aventura pasionala si sfasietoare cu un scriitor (Ralph Fiennes) i-a mai adus lui Julianne Moore nominalizari la BAFTA si Globul de Aur, iar regizorul a luat trofeul BAFTA pentru scenariul, inspirat din romanul autobiografic omonim al lui Graham Greene. Din cauza scenelor erotice, cenzorii britanici l-au interzis minorilor, decizie ce a starnit indignarea protagonistului, Ralph Fiennes: "E absurd! Scenele de sex din film nu sunt sadice, violente sau abuzive!".
Intr-o noapte ploioasa, in Londra anului 1946, novelistul Maurice Bendrix (Finnes) se intalneste din intamplare cu Henry Miles (Stephen Rea), sotul fostei sale amante, Sarah (Moore). In urma cu doi ani, aceasta rupsese brusc si fara nici o explicatie legatura lor. Obsesia lui Bendrix fata de fosta sa iubita iese din nou la iveala si acesta incepe s-o urmareasca ca sa afle ce a determinat-o sa-l paraseasca. Pe masura ce urmarirea continua, vom afla adevaratul motiv al despartirii lor.
TVR 2 transmite astazi in direct sferturile de finala ale turneului de Grand Slam de la Roland Garros, in care se vor confrunta Victor Hanescu si Roger Federer. Dupa ce l-a eliminat in optimi pe argentinianul David Nalbandian, cap de serie numarul 10, cu scorul 6-3, 4-6, 5-7, 6-1, 6-2, Hanescu s-a calificat in sferturile de finala, fiind astfel al cincilea tenisman roman din istoria sportului romanesc care ajunge la aceasta performanta. Hanescu il va intalni astazi pe elvetianul Federer, cap de serie numarul 1, care l-a invins duminica pe spaniolul Carlos Moya.
A r h i v a
  Pianistul misterios a cantat intr-o formatie rock    1 comentariu
  Documentar The Who, cu ajutorul fanilor    
  "Batman Begins", avanpremiera mondiala in Japonia    
  Efecte speciale pentru anihilarea cosurilor lui Harry Potter    
  Meteo    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 La Famiglia STS (541 afisari)
 CLARA MARGINEANU (201 afisari)
 Turnir poeticesc si dezvaluiri de pagina intai (109 afisari)
 Referendumul din Franta, un esec necesar? (62 afisari)
 Slabiciunea UE pune Romania in pericol (II) (60 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00815 sec.