Ziua Logo
  Nr. 3336 de marti, 31 mai 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Sorin Marin e surprins de retinerea lui Patriciu
-- Retras din afaceri in 2002
Fostul actionar si administrator al Grupului Rompetrol in perioada 1997-2002, Sorin Marin, invinuit in dosarul Petromidia, sustine ca a fost surprins de decizia procurorilor Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) de a-l retine pe omul de afaceri Dinu Patriciu, presedintele Consiliului de Administratie al companiei Rompetrol, dar a declarat ca nu doreste sa faca mai multe comentarii asupra acestui aspect. Presedinte Fundatiei Anonimul a declarat ca a solicitat PICCJ extinderea cercetarilor penale pentru toate faptele cuprinse in dosarul Petromidia. "Rezultatul acestora va evidentia modul in care mi-am desfasurat activitatea in perioada 1997 - 2002", a spus Marin, care a adaugat ca a fost audiat, miercuri, la Parchet si ca probabil va mai fi audiat in cursul acestei saptamani. "Conform legii, raspund solidar cu ceilalti administratori. (...) Acum se vor cerceta faptele, si vom vedea cu totii care este raspunderea mea privind acuzele care se aduc. Concret, faptele la care se face referire in cele doua ordonante de urmarire penala sunt in grup, deci nu s-a facut nici un fel de ordonanta pe numele meu. Eu am solicitat extinderea cercetarilor, tocmai pentru ca inca nu am fost acuzat de acele fapte de spalare de bani - acuzatiile initiale", a mai spus Marin. Acesta a precizat ca este invinuit, in prezent, de aceleasi fapte de care sunt acuzati si Dinu Patriciu, si echipa Rompetrol, chiar daca unele s-au petrecut dupa retragerea lui din actionariatul companiei.
Sorin Marin a precizat ca a devenit actionar la aceasta companie in anul 1997 impreuna cu Dinu Patriciu. Sorin Marin a declarat ca printr-o fundatie ce apartine familiei sale, Tudori Fondation, a detinut 42% din capitalul social al companiei Romanian Oil and Gas Investments (R.O.G.I.), care la randul ei detinea The Rompetrol Group BV (T.R.G.), societate ce controla grupul Rompetrol.
El sustine insa ca la sfarsitul anului 2000 a luat decizia de a se retrage din afaceri si ca in luna mai a anului 2001, Tudori Fondation a notificat celorlalti actionari "intentia de a vinde participarea pe care o detinea la R.O.G.I.", optand in final pentru un grup format din RMDF, Danama Foundation (fundatie ce apartine familiei Patriciu) si OMV". Acesta a mai precizat ca, desi din acea luna nu a mai participat la conducerea efectiva a Grupului Rompetrol, "am ramas membru al Consiliului de Administratie pana la finalizarea contractului de vanzare-cumparare, respectiv achitarea integrala a actiunilor", in octombrie 2002.
George TARATA 
A r h i v a
  Mana lui Basescu    25 comentarii
  Botos rupe lantul    5 comentarii
  Rompetrol cere demiterea urgenta a Procurorului General    4 comentarii
  Ancheta Rompetrol "pare a fi o incalcare a normelor legale"    1 comentariu
  "Printul Banatului" e liber    3 comentarii
  Actiunile Rompetrol au cazut ieri cu 13%    1 comentariu
  Europa a murit, traiasca Europa!    5 comentarii
  Euro a scazut brusc    2 comentarii
  Liderii UE critica    
  Uniunea in criza    
  Extremele politice franceze jubileaza    1 comentariu
  Maine voteaza Olanda    2 comentarii
  Francezii din Romania au votat "da"    4 comentarii
  Un "NON" istoric    
  Reactia clasei politice    
  Basescu defileaza    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 La Famiglia STS (541 afisari)
 CLARA MARGINEANU (201 afisari)
 Turnir poeticesc si dezvaluiri de pagina intai (109 afisari)
 Referendumul din Franta, un esec necesar? (62 afisari)
 Slabiciunea UE pune Romania in pericol (II) (60 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00808 sec.