Ziua Logo
  Nr. 3336 de marti, 31 mai 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Dumitru Sechelariu reaudiat la PNA
-- Dat in consemn
Dumitru Sechelariu, ex-primarul Bacaului, s-a prezentat ieri la Parchetul National Anticoruptie, pentru a fi reaudiat in dosarul in care este cercetat in legatura cu organizarea unor licitatii atribuite unor firme fara bonitate, precum si cu acordarea preferentiala a unor terenuri si lucrari publice unor societati comerciale. Prima grija a lui Sechelariu a fost sa solicite sa ii fie protejata imaginea in legatura cu audierile sale, informeaza surse judiciare, el prezentand procurorilor documente in apararea sa. Sechelariu este cercetat in calitate de invinuit inca din 22 februarie 2005, cand a fost adus pentru prima data la PNA, dupa o descindere a anchetatorilor la sediul primariei de unde au fost ridicate mai multe documente.
In data de 6 mai, pentru ca nu a raspuns prompt unei convocari, Sechelariu a fost adus de politisti cu mandat de aducere. Fostul primar al Bacaului a fost dat si in consemn la frontiera. Procurorii PNA il acuza pe Dumitru Sechelariu ca "ar fi comis, cu buna-stiinta, mai multe ilegalitati si incalcari ale legislatiei privind Administratia Publica, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase materiale necuvenite". Anchetatorii s-au aratat interesati de modul in care, in 2003, societatea General Proiect SA a beneficiat de 38 de contracte de proiectare pentru investitii de interes local, incasand suma de 15 miliarde de lei. Potrivit anchetatorilor, presedintele Consiliului de Administratie al acestei societati a fost sotia primarului, iar in anul 2001 pachetul de actiuni al SC General Proiect a fost achizitionat de firma Selena SRL din Bacau, societate ce apartine lui Sechelariu.
Totodata, procurorii spun ca Sechelariu ar fi fost sprijinit, in preluarea pachetului de actiuni al General Proiect, de administratorii SC Sierra Quadrante SRL Bacau - firma ce figureaza in ancheta penala privind rafinaria RAFO. Sechelariu mai este invinuit pentru ca ar fi dispus lucrari de asfaltare a drumului in localitatea Casin, iar aprobarea s-ar fi facut in baza unui proiect intocmit de SC General Proiect si platit din bani publici cu 125 de milioane de lei. Fostul edil al Bacaului ar fi actionat fraudulos si pentru a cumpara activele fabricii de hartie SC Letea SA, la un pret sub valoarea reala, prin intermediul societatii Selena, unde detine 92% din capitalul social. (R.S.)
A r h i v a
  La Famiglia STS    1 comentariu
  Cazul Ciuca, aproape de final    
 Top afisari / comentarii 
 La Famiglia STS (541 afisari)
 CLARA MARGINEANU (201 afisari)
 Turnir poeticesc si dezvaluiri de pagina intai (109 afisari)
 Referendumul din Franta, un esec necesar? (62 afisari)
 Slabiciunea UE pune Romania in pericol (II) (60 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00765 sec.