Ziua Logo
  Nr. 3333 de vineri, 27 mai 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Recomandari tv
"Scarface" la Pro Cinema
Pro Cinema a programat in acesta seasa, de la orele 22.00, unul dintre cele mai bune filme cu gangsteri din toate timpurile, "Scarface", pelicula realizata in 1983, care marcheaza o colaborare fericita dintre superactorul Al Pacino si charismaticul regizor Brian de Palma. Remake al productiei din 1931, "Scarface" este povestea plina de sange, tradari si tot felul de alte infamii savarsite de Tony Montana (Al Pacino), un criminal cubanez exilat la Miami unde ajunge sa-si fondeze un impresionant imperiu al drogurilor. Ascensiunea lui Montana, infatisata fara nici un fel de retineri, se infaptuieste pe un munte de cadavre. Montana il va uzurpa pe seful sau, interpretat de Robert Loggia, ii va seduce si superba amanta Elvira (Michelle Pfeiffer), pentru ca in final sa-i dea lovitura de gratie luandu-i afacerea. Realizat dupa un scenariu inedit scris de Oliver Stone, care se abate sensibil de la originalul din 1931, "Scarface" ii prilejuieste lui Pacino un alt recital interpretativ. Pelicula a avut trei nominalizari la Globul de Aur dintre care una pentru Al Pacino.
HBO le prilejuieste fanelor frumostului actor Antonio Banderas o reintalnire cu acesta, de la orele 20.00, prin intermediul peliculei "In rolul principal: Pancho Villa". Banderas, nominlizat la Globul de Aur pentru acest rol, este celebrul revolutionar mexican Pancho Villa. Ne aflam in 1914: in timp ce razboiul de rebeliune al lui Villa impotriva fortelor lui Huerta se apropie de un deznodamant nefericit, acestuia ii vine o idee geniala pentru a-si finanta cruciadele. De fapt, ideea ii este servita pe tava: legendarii regizori americani D.W Griffith si Harry Aiken, pe vremea aceea ocupati cu lucrul la pelicula "Nasterea unei natiuni", il abordeaza pe Villa cu o cerere de a le vinde drepturile de autor asupra revolutiei.
In emisiunea "Echipa de investigatii" de astazi, de la ora 17:30, la National TV, Sorin Ovidiu Balan dezvaluie adevarul despre intregul sir al evenimentelor, petrecute de la rapirea si pana la eliberarea jurnalistilor romani, capturati in Irak. Sorin Ovidiu Balan va demonstra, cu probe serioase, implicarea unor importante persoane de pe scena politica a Romaniei. Vor fi demascate afacerile mai mult decat dubioase ale senatorului Vasile Ion cu Omar Hayssam si Mohamed Munaf. Dar, partea cu adevarat senzationala a emisiunii consta in eliberarea jurnalistilor a carui reusita si-o asuma Traian Basescu si SRI. "Echipa de investigatii" a aflat din surse sigure, de la Bagdad, faptul ca negocierile nu au avut succes, concetatenii nostri fiind salvati printr-o actiune in forta a trupelor speciale irakiene. Aceasta actiune este una mai ampla, declansata asupra Sudului Bagdadului, regiune dominata de suniti. Acolo era "infernul" in care au trait sub teroare, 55 de zile, jurnalistii romani.
A r h i v a
  ZIUA a castigat Cupa Presei la Slabit    
  Everestul, cucerit de un elicopter    
  Papa pledeaza pentru dialog intre crestini si evrei    
  Apararea lui Jackson a incheiat prezentarea martorilor    
  Petrecere Cartoon Network la Zoo    
  Meteo    
 Top afisari / comentarii 
 Interesele petroliere ale lui Talpes (931 afisari)
 Franta si copilul european abandonat (70 afisari)
 ZIUA a castigat Cupa Presei la Slabit (36 afisari)
 28,5 milioane de euro amenda pentru Cartelul Cimentului (34 afisari)
 Stiri pe scurt (30 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00805 sec.