Ziua Logo
  Nr. 3330 de marti, 24 mai 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
-- Remaniere in iulie
Cabinetul Tariceanu ar putea fi remaniat dupa Conventia Nationala a Partidului Democrat de la sfarsitul lunii iunie, sustin surse parlamentare, desi PNL nu se arata dispus sa accepte aceasta initiativa. Gestionarea defectuoasa a inundatiilor si criza din sistemul de sanatate vor fi unele dintre argumentele principale prezentate premierului Tariceanu pentru a accepta remanierea. Astfel ministrul Mediului, Sulfina Barbu, si cel al Sanatatii, Mircea Cinteza, sunt principalii vizati. De altfel, presedintele Basescu a criticat saptamana trecuta faptul ca primul ministru nu conduce personal operatiunile pentru rezolvarea crizei sinistratilor. Printre demnitarii care ar mai putea fi schimbati se afla si Karoly Borbely, presedintele Agentiei Nationale pentru Tineret. Acestuia i se reproseaza desfiintarea Agentiei Nationale a Taberelor si Turismului Scolar. Aceleasi surse sustin ca in locul ministrului Apararii, Teodor Atanasiu, ar putea fi propus vicepresedintele democrat Sorin Frunzaverde. (M.T.)
Dobre la un pas de PNL
Dupa trecerea senatorului ex-peperemist Mihail Lupoi la PNL, liberalii sunt pe cale sa-si ingroase randurile cu un pesedist. Deputatul Traian Dobre a declarat pentru A.M. Press ca, cel mai tarziu astazi, va anunta oficial daca va schimba banca Opozitiei cu cea a Puterii. "Eu de felul meu sunt un om statornic, dar atunci cand statornicia nu duce la nimic bun trebuie sa faci o schimbare", a spus deputatul iesean. Traian Dobre este unul dintre fondatorii PNL Iasi. El afirma, zilele trecute, ca a plecat de la liberali din cauza rupturilor si a neintelegerilor care existau la acel moment, dar acum lucrurile "s-au asezat", ceea ce il face sa se gandeasca "serios" la o revenire. (R.A.)
Bani pentru infrastructura
Plenul Senatului a adoptat ieri un proiect de lege care prevede preluarea unor cote procentuale din anumite venituri in favoarea Ministerului Finantelor Publice si a unitatilor sale subordonate, in scopul dezvoltarii infrastructurii si pentru stimularea personalului. Proiectul de lege prevede aplicarea unor cote procentuale asupra: sumelor stabilite suplimentar ca urmare a inspectiei fiscale, a controlului financiar si a controlului vamal; sumelor reprezentand creante fiscale accesorii; amenzilor contraventionale aplicate de Ministerul Finantelor Publice; sumelor provenite din valorificarea bunurilor confiscate, dupa deducerea cheltuielilor efectuate cu valorificarea acestora. Din sumele retinute de Ministerul Finantelor si de catre unitatile sale subordonate vor fi finantate cheltuielile privind obiective de investitii, amenajarea unor sedii, achizitii de sedii, dotari de tehnologia informatiei si de comunicatii, cheltuieli curente privind materialele si prestarile de servicii, precum si, in cazuri exceptionale, stimularea suplimentara a personalului. (R.A.)
Voiculescu de partea PSD
Presedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a declarat, ieri, la Craiova, ca partidul sau nu sustine schimbarea presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, informeaza Rompres. "Noi am avut un acord electoral cu PSD-ul, iar efectele acestui acord au inclus formarea consiliilor judetene si locale pana la nominalizarea presedintelui Senatului si al Camerei Deputatilor. Noi facem parte din Guvernul Tariceanu, pentru ca am fost dispusi sa ne schimbam angajamentul nu din motive de ordin politic, ci din motive de ordin pragmatic, in interesul cetateanului. De aceea, nu vom fi de acord cu schimbarea presedintilor celor doua Camere, pentru ca suntem in opozitie", a spus Voiculescu. Presedintele Partidului Conservator a mai afirmat ca actualul Guvern a fost nominalizat, in opinia sa, intr-un mod nedemocratic de catre presedintele Traian Basescu, motiv pentru care Uniunea PSD+PUR nu si-a mai putut pune in aplicare programul electoral. Intrebat daca apreciaza ca partidul pe care il conduce se afla atat la putere, cat si in opozitie, Voiculescu a afirmat: "Noi ne aflam in Guvernul Tariceanu cu doi ministri. Iar daca vreti suntem in opozitie, pentru ca avem puncte de vedere contradictorii pe care le dezbatem in cadrul coalitiei, asa cum spune in protocol", a spus Voiculescu. (R.A.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Lupul   de cosor ion
A r h i v a
  PD in divort cu Internationala Socialista    3 comentarii
  Nicolau nemultumit de stenograme    1 comentariu
  PPCD arata deficientele Guvernului    
  Instructiune CNA privind revista presei    
  Apostol critica PSD    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Baronii SIF Muntenia vor sa revina (291 afisari)
 Farmecul discret al Poeziei. La Barlad (148 afisari)
 S-a furat capul lui Mata Hari (138 afisari)
 Misterele rapirii jurnalistilor (101 afisari)
 "Biserica, singura scoala de limba romana din Transcarpatia" (85 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01016 sec.