Ziua Logo
  Nr. 3328 de sambata, 21 mai 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
"Printul Banatului", 29 de zile de arest
-- Procurorii au evidentiat in fata instantei probele privind contrabanda cu tigari, dar si cea cu alcool * Iskandarani are o fabrica de alcool care nu e autorizata * Unul din camioanele incarcate cu alcool de la aceasta fabrica a fost interceptat de autoritati
Omul de afaceri Zaher Iskandarani si ceilalti trei barbati retinuti la Lugoj, in timp ce incercau sa zadarniceasca actiunea autoritatilor, a Parchetului Inaltei Curti si a Politiei, au fost arestati preventiv, in noaptea de miercuri spre joi, de magistratii de la Sectia a ll-a Penala a Tribunalului Bucuresti. Instanta a emis pe numele omului de afaceri Zaher Iskandarani un mandat de arestare preventiva de 29 de zile. Potrivit surselor judiciare, procurorii il acuza de concurenta neloiala, folosire fara drept a unei marci, evaziune fiscala, contrabanda si constituire de grup criminal organizat. Ceilalti trei complici ai lui Iskandarani sunt: Eugen Iovescu - directorul fabricii de tigarete patronate de Iskandarani si perchezitionate de anchetatori zilele acestea, Danugh Obaid - angajat al aceleiasi fabrici, precum si Fady Jamil - varul lui Zaher Iskandarani. Si acestia au primit 29 de zile de arest preventiv. Cei patru au fost prinsi in cursul noptii de miercuri spre joi, la Lugoj. Ei au fost adusi apoi in Bucuresti si retinuti, in baza ordonantei semnate de procurorii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT). Ei au fost audiati toata ziua de joi, dupa care au fost dusi, la orele 20.00, la instanta cu propunerea de arestare preventiva. In baza probelor anchetatorilor, instanta a emis mandate pe numele celor patru.
Matrite pentru tigari
Dupa cum se stie, Zaher Iskandarani a fost prins in noaptea de miercuri spre joi, in Lugoj, dupa ce politistii au fost alertati ca barbatul urmeaza sa treaca prin oras cu o masina marca Fiat, inmatriculata in Dolj. In autoturism erau patru persoane - Zaher Iskandarani, doi cetateni de origine araba si un roman. Asupra lor politistii au gasit pasapoarte si o suma importanta de bani. De asemenea, la unul dintre apartamentele lui Iovescu a fost descoperita si o matrita pentru falsificarea timbrelor de tigari. Tot o matrita de acest gen pentru falsificarea timbrelor de tigari a fost ridicata de la fabrica. De altfel, pentru unele dintre tigarile care se produceau acolo si care erau scoase apoi pe piata, cum ar fi Marlboro, Memphis, Super King, fabrica lui Iskandarani nu avea marcile inregistrate. Interesant este faptul ca mai toate capturile de contrabanda cu tigari pe frontiera de nord-vest, de anul trecut, au privit astfel de marci de tigari, cu predilectie Memphis. In ceea ce priveste afacerile cu alcool ale lui Iskandarani, organele de urmarire au descoperit o fabrica langa Timisoara, care functiona fara autorizatie. De asemenea, a fost interceptat un camion fantomatic cu incarcatura de 1000 de litri de alcool de la aceasta fabrica. Si pe acest segment, procurorii au strans dovezi ca acesta facea contrabanda cu alcool.
Adina ANGHELESCU 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Bine ca au arabii afaceri in Romania   de alan
SC PNA SRL   de EmilTopescu
ca in Chicago!   de Danico
A r h i v a
  Prefectul de Vaslui audiat in dosarul clanului Hritac    
  "Decreteii", un experiment ucigas    2 comentarii
  Omar ramane in arest    1 comentariu
  Sergentul Fischer, sub jurisdictie SUA    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 "Decreteii", un experiment ucigas (189 afisari)
 Prefectul de Vaslui audiat in dosarul clanului Hritac (153 afisari)
 Tratament egal pentru ucigasi (121 afisari)
 Holocaustul asimetric (110 afisari)
 Marin Preda, 25 de ani dupa... (105 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00823 sec.