Ziua Logo
  Nr. 3322 de sambata, 14 mai 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Ziua si replica
In urma publicarii "Scrisorii" domnului Nicolae Prelipceanu, membru in Comitetul Director si al Consiliului Uniunii Scriitorilor din Romania, va rugam sa dati publicitatii raspunsul Comitetului Director, formulat dupa citirea in sedinta a acestei Scrisori. Rugamintea noastra se intemeiaza pe principiul dreptului la replica.
1. Toate sedintele Comitetului Director au fost consemnate in Procese Verbale. Acestea stau permanent la dispozitia Comitetului Director.
2. In acest moment operatiunile contabile se executa pe calculatoare, iar in aparatul conducerii se lucreaza pe trei computere. Pagina WEB este in lucru, cea a Asociatiei de Bucuresti fiind in faza finala.
3. Activitatea Uniunii Scriitorilor din Romania este realizata de secretari, vice-presedinte si presedinte.
4. Preocuparea pentru modernizare si adaptarea la noile realitati exista, dar in patru ani, d-l Prelipceanu nu a avut nici o initiativa in acest sens.
5. Hotelul din str. Caderea Bastiliei este integral (teren si constructie) proprietatea Uniunii Scriitorilor din Romania
6. Casa de la Constanta a fost cumparata in baza unei decizii a Comitetului Director si a Consiliului Uniunii Scriitorilor, iar plata s-a facut prin virament, in rate, orice posibilitate de fraudare fiind astfel evitata. Pentru vanzarea ei exista ofertele unei agentii imobiliare, iar in cazul in care tranzactia va fi realizata, ea va fi, cu siguranta, in favoarea Uniunii Scriitorilor din Romania.
7. Toate marile proiecte, intre care amintim "Intalnirile cu scriitorii romani din intreaga lume", "Zile si nopti de literatura", Zilele "Convorbiri literare", "Intalnirile cu scriitorii apartinand minoritatii nationale" etc., s-au realizat apeland si la Fondul Cultural National.
8. Fisele posturilor pot fi consultate la serviciul coordonat de d-l director general al Uniunii Scriitorilor din Romania.
9. Nu intelegem la ce fel de "Indemnizatie" se refera d-l Prelipceanu. Daca se refera la "indemnizatia de merit", ii amintim ca exista depusa la secretariatul Uniunii Scriitorilor din Romania o cerere in acest sens a domniei sale care, desigur, va fi solutionata conform reglementarilor in vigoare.
10. Statutul Uniunii Scriitorilor din Romania a fost modificat printr-o ampla dezbatere la care a participat si Nicolae Prelipceanu in perioada sfarsitului de an 2004, inceputul anului 2005. Au existat posibilitati de interventie, fie la nivelul Filialelor, fie in plenul Conferintei Nationale.
Restructurarea Uniunii Scriitorilor din Romania este necesara si ea se va face printr-un proces obiectiv cu contributia tuturor membrilor sai.
11. Marele festival de la mare a insemnat si un mare succes national si international, cu ecouri pe masura. Doar lista premiatilor si a participantilor lamureste asupra anvergurii sale.
Cat privete patronajul acordat de Presedintele Romaniei sau Primul Ministru nu au fost legate de finantare, ci de importanta acordata acestei manifestari. De fapt, nu este o practica locala, ci una pe deplin europeana ca Presedintele sau Primul Ministru sa acorde patronajul unor astfel de manifestari.
De altfel, Comitetul Director a fost consultat in aceasta privinta, de fiecare data acesta exprimandu-si acordul.
Comitetul Director a fost receptiv la orice opinie fundamentata privind Uniunea Scriitorilor din Romania si considera ca viitorul Comitet Director va rezolva cu rapiditate ceea ce este de rezolvat.
Comitetul Director al Uniunii Scriitorilor din Romania 
A r h i v a
  Sambata e "Noaptea muzeelor"    4 comentarii
  Staruri de showbiz sub ancheta    
  10 ani de NEC    
  "Harap Alb", dupa 40 de ani    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Memoriile lui Constantin Virgil Gheorghiu (843 afisari)
 Delapidari la Banc Post Giurgiu (478 afisari)
 Tinutul Herta in pericol de a fi dizolvat de Ucraina (285 afisari)
 Stalin si poporul rus - libertate ne-au adus (201 afisari)
 Regimul impus de Kiev romanilor: biserici demolate, preoti amenintati cu moartea (115 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00842 sec.