Ziua Logo
  Nr. 3319 de miercuri, 11 mai 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Corespondenta speciala din Tbilisi, de la Tina BALAVADZE
SUA sunt gata sa ajute Georgia in conflictele separatiste
-- Capitala georgiana a exaltat in timpul vizitei lui Bush
Presedintele George W. Bush a fost intampinat in Georgia cu muzica si dansuri traditionale si cu masuri de securitate fara precedent. Vizita de ieri a presedintelui american in Georgia a fost pregatita cu maxima atentie, fiind de o importanta deosebita pentru tara riverana Marii Negre. Presedintele George W. Bush si sotia sa au fost intampinati pe aeroportul din Tbilisi de presedintele georgian Mihail Saakasvili si de sotia sa Sandra Roelofs.
Convoiul oficial s-a deplasat in cartierul Abanotubani, partea veche a orasului Tbilisi, unde a fost intampinat cu dansuri si muzica traditionala georgiana. Desi protocolul intalnirii prevedea doar 15 minute pentru acest spectacol, presedintele american George W. Bush a ramas in Abanotubani pret de 40 de minute, ceea ce a provocat un adevarat soc ziaristilor americani prezenti, care spuneau ca nu s-a mai intamplat asa ceva pana acum.
Vizita presedintelui american in Georgia este indreptata mai ales catre sprijinirea procesului democratic. Principalele puncte ale agendei de intalniri au fost reconstruirea integritatii teritoriale, dizolvarea bazelor militare rusesti si impunerea principiilor democratiei. Presedintele american a declarat ca SUA sunt gata sa ajute Georgia sa rezolve conflictele din regiunile separatiste Abhazia si Osetia de Sud. "Suveranitatea teritoriala a Georgiei trebuie respectata de toate statele", a declarat Bush la Tbilisi.
Piata Pacii din Tbilisi abia a cuprins cei peste 100.000 de georgieni care au venit sa asculte discursul presedintelui american George W. Bush. Presedintele Mihail Saakasvili a apreciat ca prezenta masiva a georgienilor la acest discurs a reprezentat cea mai buna primire care ii putea fi facuta presedintelui american.
Mass-media georgiana a subliniat ca in urma acestei vizite va fi simtita o mai mare presiune din partea Rusiei. Insa in ciuda acestei presiuni, georgienii sunt multumiti si fericiti. In urma acestei vizite exista noi sperante ca vor fi rezolvate problemele cele mai grave ale Georgiei, integritatea teritoriala si bazele rusesti.
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Phiii, ce ma speriai...   de canaris
A r h i v a
  Alta Ialta    42 comentarii
  Ialta din 1945    1 comentariu
  Romania a fost ocupata, nu "eliberata"    7 comentarii
  Escrocherie marca Posta Romana    1 comentariu
  Lista cu semnaturi pentru detronarea Patriarhului Ierusalimului    3 comentarii
  Opozitia toxica a PSD    4 comentarii
  Angajamente externe subminate de populism    
  Amanarea observatorilor, munitie electorala pentru PSD    1 comentariu
  Cristea de la Loto in atentia PNA    2 comentarii
  A aparut AVEREA!    3 comentarii
  Publicitate PRM la troite si fantani    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Escrocherie marca Posta Romana (482 afisari)
 Opiumul si substantele inrudite (465 afisari)
 Stiri pe scurt (212 afisari)
 Baronul publicitatii stradale (131 afisari)
 Procurori santajabili pe urmele lui Moldovan (124 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00780 sec.