Ziua Logo
  Nr. 3319 de miercuri, 11 mai 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
-- Roman acuzat in SUA
Un roman este suspectat ca a furat, in ultimii doi ani, cel putin 400.000 de dolari de la aproximativ 400 de utilizatori de carduri din orasul american Boston. Potrivit Mediafax, I.E.C., in varsta de 35 de ani, a montat minicamere de luat vederi si dispozitive de inregistrare a datelor la mai multe bancomate. Acestea inregistrau datele stocate pe carduri si codul PIN al utilizatorului, informatiile fiind transmise direct pe computerul folosit de roman. Acesta realiza ulterior duplicate ale cardurilor, pe care le folosea pentru a extrage bani din conturi, in principal de la bancomate situate in centrul orasului Boston. Romanul este banuit ca are legaturi cu mafia rusa si va comparea in fata unui tribunal din Boston, fiind acuzat de fals si furt. El a fost arestat in data de 1 mai, in momentul in care a patruns in Statele Unite venind din Canada, incercand sa introduca ilegal pe teritoriul american sase cetateni pakistanezi. Politia emisese deja un mandat de arestare pe numele lui, pe baza imaginilor surprinse de camerele de luat vederi instalate legal la bancomatele din care furase. Romanul este urmarit si in Canada, iar ancheta din Boston continua, politistii incercand sa ii identifice si pe complicii acestuia. (G.T.)
Santajist dupa gratii
Un tanar de 29 de ani din municipiul Targu Secuiesc a fost prins in flagrant in timp ce incasa o taxa de protectie de cateva milioane de lei de la proprietarul unui magazin din Sfantu Gheorghe. Politistii sustin ca patronul era de mai mult timp santajat de Illyes Oliver Albert care il ameninta ca daca nu va plati o taxa de protectie ii va distrge magazinul. Patronul a sesizat, in cursul lunii aprilie, Politia care a inceput imediat cercetarile, organizand si un flagrant. In urma verificarilor oamenii legii au stabilit ca santajistul are antecedente penale si ca a mai fost condamnat pentru talharie si furturi din unitati comerciale si locuinte. De asemenea acesta este cunoscut ca fiind foarte violent si in prezent are de executat un rest de condamnare de 417 zile, dupa ce a stat in inchisoare trei ani. Pe numele lui Illyes a fost emis, la inceputul acestei saptamani, un mandat de arestare pentru o perioada de 20 de zile. In acelasi timp, anchetatorii continua cercetarile existand suspiciunea ca Illyes ar fi santajat si alte persoane, solicitand taxa de protectie. (V.R.)
Sotie de deputat, cercetata
Sotia liderului filialei judetene Bistrita-Nasaud a PD, Ioan Oltean, este cercetata de politisti dupa ce a lovit cu masina o femeie aflata pe trotuar. Accidentul a avut loc in urma cu doua zile, cand Dorina Oltean, aflata la volanul unui Matiz proprietate personala, a iesit cu masina de pe carosabil, patrunzand pe trotuar, unde a accidentat o femeie. Conform unor surse din Politie, victima a fost internata de urgenta la spital, avand un picior rupt. Dorina Oltean a sustinut in fata politistilor ca a provocat accidentul din cauza unor probleme medicale pe care le-ar avea. Oamenii legii vor transmite cazul spre cercetare Parchetului Judecatoriei Bistrita. (Mediafax)
Sanctiuni la IPJ Buzau
Doi ofiteri au fost dati afara din Politie, iar alti sapte angajati ai IPJ Buzau au fost sanctionati, fiind acuzati ca au tergiversat solutionarea unor dosare penale. Comisarul-sef Lucian Costache, fost sef al Serviciului de Investigare a Fraudelor, care si-a dat demisia chiar din timpul controlului efectuat de ofiterii de la Bucuresti, a fost acuzat de "management defectuos, activitate incompatibila cu calitatea de politist care a adus atingere onoarei, probitatii profesionale, precum si prestigiului institutiei din care face parte, neglijenta manifestata in indeplinirea indatoririlor de serviciu, intarzieri repetate si nejustificate in solutionarea lucrarilor, incalcarea prevederilor referitoare la indatoririle de serviciu". Un alt politist buzoian dat afara din Politie este un fost subaltern al lui Costache, inspectorul principal Constantin Badeanu. De asemenea, sapte politisti buzoieni, majoritatea de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, au fost sanctionati cu diminuarea din salariu cu cinci la suta timp de doua luni. Totodata, adjunctul comandantului Politiei Municipale, comisarul Ion Marin a fost sanctionat cu mustrare scrisa pentru depasirea atributiilor de serviciu. (G.T.)
Accidentata de un politist
O studenta care traversa regulamentar strada pe o trecere de pietoni din Suceava a fost accidentata, ieri, de un politist de la Serviciul Transporturi al IJP Suceava. In urma cercetarilor s-a stabilit ca inspectorul principal de politie Florin Catana, aflat in timpul serviciului, circula la volanul autoturismului personal si a accidentat o studenta de 19 ani, care traversa regulamentar strada pe trecerea pentru pietoni. Conform Mediafax, ofiterul de politie nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Cazul urmeaza sa fie solutionat de Parchetul Curtii de Apel Suceava. (B.C.G.)
Seful SRI Maramures, inlocuit
Seful Sectiei judetene Maramures a SRI, colonelul Mircea Iosif Miclea a fost eliberat din functie si trecut in rezerva cu dreptul la pensie de serviciu. Motivul deciziei este " optimizarea structurilor de comanda din teritoriu". Incepand de ieri, la comanda Sectiei SRI Maramures a fost numit locotenent-colonelul Ioan Gherghel, pana in prezent prim-loctiitor al sefului unitatii. Colonelul Miclea a fost numit sef al SRI Maramures in ianuarie 2002, cand l-a inlocuit pe maiorul Valentin Constantin Bretfelean, demis si trimis in fata Consiliului de Judecata al institutiei, in urma unor "abateri grave" de la reglementarile interne ale Serviciului. (G.T.)
 Afisari: 212  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Baronul publicitatii stradale    
  Procurori santajabili pe urmele lui Moldovan    
  Inalta Curte se muta la Palatul de Justitie    
  Ciuca acuza din nou PNA    
  Primul sindicat independent al juristilor    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Escrocherie marca Posta Romana (482 afisari)
 Opiumul si substantele inrudite (465 afisari)
 Stiri pe scurt (212 afisari)
 Baronul publicitatii stradale (131 afisari)
 Procurori santajabili pe urmele lui Moldovan (124 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00988 sec.